Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


boterbloem


Geschreven door astra
16 mei 2018 12:55
Categorie: Natuur

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 127 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel
  
Ranunculus zit in zijn zaadje onder de grond. De dagen worden steeds langer en de nachten korter. Het is al weken geleden dat er nog nachtvorst was. Het is duidelijk tijd om tot bloei te komen. Wanneer al zijn broertjes en zusjes ook hun bloemblaadjes spreiden kleurt de weide prachtig geel. Hij weet dat de mensen het mooi vinden wanneer ze allemaal op lange stelen meebuigen met de wind.
“Ah, kijk hoe mooi, het lijkt wel een gouden deken over het groene gras.” Dat was het mooiste compliment dat hij eens heeft gehoord.
 
Hij hoopt maar dat die weinig elegante paardenbloemen inmiddels verwelkt zijn tot witte pluizenbollen. Jammer dat de natuur het zo heeft beschikt, dat eerst de paardenbloemen en dan pas de boterbloemen tot leven komen. Ranunculus is soms wel een beetje jaloers als hij de mensen over het geel van de paardenbloemen hoort praten. Toch klinken hun uitspraken dan niet zo lyrisch als bij zijn soortgenoten.
 
Wanneer hij ver boven het gras uitsteekt, ziet Ranunculus dat er een pony in de wei loopt. Dat is een goed teken. De paardenbloemen zijn al op en de pony lust geen boterbloemen. Netjes schraapt hij het hoge gras rondom hun stelen weg. Als de pony klaar is met grazen blijft een bijna kaal veld over. Bijna kaal, want het gras mag dan weg zijn, overal heffen de boterbloemen fier hun kopjes in de zon.
      

 
© astra. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
De natuur is zo prachtig en de boterbloem siert momenteel weiden en bermen. De pony die in de wel loopt weet dat de boterbloem 
giftig is, en daarom blijven zij onaangeroerd.

<img src='img/smileys/smile4.gif' alt='(happy)' Title='(happy)'>

 

Ah, vandaar. Hoe ze er toch keurig omheen eten met die grote lippen.
Profiel foto van Inte Feelders
Mijn schapen eten ze ...  mooie bloemlezing van je, Astra !!! <img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>

Brave beestjes, die schaapjes.
Profiel foto van monkey
Mooi in het weiland, maar ik heb ze liever niet in mijn tuin.

Zelf vind ik de paardenbloem nog erger. Je blijft maaien en trekken.

Klopt, Paardenbloemen hebben zo’n lange wortel die je eigenlijk er helemaal uit moet krijgen. Heermoes blijft het ergste denk ik. Daar hebbe we nog een lange strijd mee te gaan.
Profiel foto van esperanza
De bloemen zijn allemaal mooi! 
Jij hebt daarover ook mooi geschreven, Astra.

Wij houden allebei van bloemen, begrijp ik.
Leuk om te lezen.
Profiel foto van Ryara
Dit is wat je noemt een boterzachte bloemlezing. Prachtig vind ik ze, net als jouw verhaaltje. 

Merci, Ryara