Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Peutertje


Geschreven door Ryara
14 mei 2018 17:19
Categorie: Rinkel

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 124 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
In deze tijd van het jaar groeit alles in de tuin met ongekende snelheid. Staan de varens de éne dag tien centimeter hoog en bespreken Peter en ik welke er kunnen blijven staan en welke er weg moeten, willen ze niet de tuin overwoekeren, een paar dagen later zijn ze zestig centimeter hoog en moeten we ze er met een scherpe spade afsteken en uittrekken. Mijn zaaigoed steekt dapper hun kopjes boven de grond, de azalea’s hebben in één dag hun bloemen geopend.
 
Het is daarom niet moeilijk om de directe vragen te beantwoorden die via de telefoon op mij worden afgevuurd: ’Mevrouw, u heeft de hoofdprijs gewonnen. Zoals u weet mag u een robot naar eigen wens ontwerpen en laten maken door onze beste studenten. U bent geheel vrij, alleen willen we graag zo snel mogelijk aan de slag, zodat de robot volgende week afgeleverd kan worden. Dan hebben de studenten de tijd om nog vóór de zomervakantie het resultaat te beoordelen en eventuele aanpassingen te doen.’
 
Het was niet moeilijk te bedenken waarmee ik nou eens geholpen wilde worden. Vorige week zag ik een mini-helicopter, die in de ruimte foto’s zal gaan maken op Mars. Een ding niet groter dan een hand, ik vond het een schatje. Met dat ding voor ogen bedacht ik dat ik een robotje zou willen hebben om het onkruid tussen de stenen uit te peuteren. Ik heb geen klagen, want tegenwoordig is dat Peters taak, maar artrose ligt op de loer en maakt de taak er niet gemakkelijker op. Ik voel me een beul, maar hij wil niet van opgeven weten. De oplossing was in één klap voorhanden: ik heb er nu een robotje voor en die kruipt onhoorbaar over mijn klinkertjes, trekt minuscule sprietjes weg en klaagt niet. Hij is nog jong en krachtig, het enige dat ik zelf moet doen, is af en toe mijn straatje vegen.
 
Ik kijk uit het keukenraam en mijn trotse blik gaat over het smetteloze terras. De varens in de borders lijken groener, de bloemen fleuriger. Een tuin als uit een reclamefolder. Bij de schuur zie ik Peter die een band plakt en ik voel me gelukkig met mijn keus.
 
Waar is ons ‘Peutertje’ zoals we hem noemen eigenlijk? Ik stap naar buiten en terwijl ik mijn voet neerzet, hoor ik een krakend geluid...
  

© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>    Zo'n  bescheiden wens en toch  is peutertje ook al naar naar de Filistijnen. Je was wel heel summier in je wens hoor, er komen (meestal) steeds meer klachten bij het ouder worden. Maar toch...heel lief van jou om je mannetje te ontlasten en een erg leuk stukje bleef er in ieder geval wel over. 

Ik ben niet zo hebberig. (a) 
Profiel foto van haarle15
Je moest ook eerst fluiten. <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>
Gelukkig kunnen de studenten er voor de vakantie nog verbeteringen aan toepassen.
Geen Stealth vlieger meer, maar een bepantserde versie in mooi oranje en lichtgevend in het donker. Dan komt het vast wel goed.

Zouden hem nog kunnen oplappen denk je? <img src='img/smileys/confused0006.gif' alt=':think:' Title=':think:'>

Tuurlijk wel.... je hebt toch geen maat 48. <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>

weet jij veel?
Profiel foto van esperanza
robot kapot! 
Wat erg... Het was van kort duur! Heel grag gelezen je grappig verhaal, Ria. 

Toch maar weer op de knieën. <img src='img/smileys/confused0024.gif' alt='(dunno)' Title='(dunno)'>
Profiel foto van monkey
Tja, dat wordt toch weer zelf op de knieën.
Ik weerbaar je het over hebt, want bij ons groeit het onkruid echt harder dan ik schoffelen kan. Morgen eens proberen of ik mijn fruitboompjes uit het gras, de boterbloemen en het Heermoes kan redden.
Varens heb ik niet, de groeien me te hard.
Leuk verhaal, wel zielig voor Peutertje.

Ik heb niet zo'n grote tuin hoor, maar zo'n robotje lijkt me wel handig. Helaas, het blijft bij een droom. <img src='img/smileys/stupid.gif' alt='(stupid)' Title='(stupid)'>
Profiel foto van astra
De gazonrobot zie ik al regelmatig als een stofzuiger heen en weer rijden. Maar zo'n peutertje lijkt me nog handiger.
Leuk einde aan het verhaal.

Dankjewel, ik zag hem eerst wel zitten, vooral omdat hij zo klein was, helaas bleek dat nou net het nadeel. 
Gelukkig is Petertje groter en kreunt hij een beetje, tenminste als ik dat zo lees over die artrose..

Ik trap ook wel eens op hem. (a) 
Profiel foto van Breinpijn
Woeha!!! Briljant einde. Kleine robotjes dus. Grote gevolgen, zo zonde. Maar in alle ernst: zo'n robot zou ik ook willen hebben; heb een hekel aan onkruid bijhouden.  Mooie invulling!

Onkruid wieden vind ik niet zo erg, maar dat gepeuter tussen die groefjes, het groeit aan voordat je helemaal rond bent. <img src='img/smileys/sad0047.gif' alt=':sad:' Title=':sad:'>
Profiel foto van J.A. XXer
Zo'n robotje wil ik ook wel. Weer een goed verhaal in deze reeks van 7. Ik ben blij dat het geen wedstrijd is!

Hihi, ik vind het wel leuk deze opdrachten. Het prikkelwoord kom ik vaak niet aan toe, dat moet te snel, hier mag ik een week over doen, dat is net lekker voor mij.
Dank voor je reactie, mochten de robotjes in productie genomen worden, dan zal ik je waarschuwen. 
Profiel foto van ragazza
Ah gut, ik hoop dat de stukken nog te lijmen vallen <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>
Echt een leuk verhaal met een verrassend einde.

Misschien valt het onder de garantie? Dank voor je reactie, ik vind het erg leuke opdrachten. (y)
Profiel foto van Henny
Daar was Peutertje dus. <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'> Het zou zomaar kunnen gebeuren. Prima gevonden. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>

Het leek zo'n handig dingetje, maar ik ga toch maar weer op de knieën.