Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


De twijfel en de botte bijl.


Geschreven door J.A. XXer
15 april 2018 16:08
Categorie: Eenzaamheid

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 480 Aantal reacties: 7
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDit werk werd anoniem ingediend, maar is inmiddels vrijgegevenDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
De twijfel en de botte bijl.
 
 
 
Haar woorden echoden nog door zijn hoofd, vooral de scherpe. De klank waarin ingehouden tranen doorklonken. Ja, het was zeker zijn schuld, dat wist ze nu wel, maar alles weggooien na al die jaren? Hij liet zich achterover zakken op de oude bank en een lange zucht ontsnapte zijn lippen. De zon scheen op het grootste deel van de vensterbank en het gekwetter van wat rivaliserende mussen klonk zelfs door het dubbele glas heen. Het leek de wereld niets te kunnen schelen wat er vandaag gebeurd was.
 
Was dit de juiste keus geweest? Hij wist het niet. Soms moet je je gevoel volgen in plaats van koel de argumenten bij elkaar optellen. Soms moest je niet alleen aan vandaag en morgen denken, maar ook de rest van je leven meenemen in de berekening. Hij was nu nog jong en ondanks dat hij nog steeds veel van haar hield was er toch steeds die eeuwige twijfel geweest, en met een beetje tijd krijgt twijfel alles kapot.
 
Nu had hij het gezegd. De knoop doorgehakt. Ze was woedend geweest en had wanhopig naar een reden gezocht.
Had hij een ander? Dat moest wel. Eén of andere goedkope snol. Natuurlijk was dat niet het geval en dat probeerde hij ook te zeggen.
Leugenaar, had ze gegild.
Daarna had ze het glazen cd rekje dat hij van zijn ouders had gekregen van de tafel gegooid. De glasscherven sprongen door de kamer en hadden voor menig puzzelaar een uitdaging kunnen vormen. Een fractie van een seconde keek ze hem geschrokken aan, maar er was geen twijfel in zijn ogen, zelfs geen medelijden. Toen had ze zich omgedraaid en was het huis uitgestormd.
 
Een week later zat hij nog steeds op diezelfde bank, alleen was de rest van het huis nu bijna leeg. Een paar dagen na haar vertrek was ze terug gekomen terwijl hij aan het werk was. Waarschijnlijk met haar broers en een bestelwagen. Het meeste meubilair was weg, de wasmachine, de TV-kast. Zelfs de kristallen Disneybeeldjes had ze niet laten staan, ondanks dat ze die nooit echt mooi gevonden had. De waarde zal wel meegespeeld hebben. Hij vond het prima. Als dit de prijs was moest het maar. Als de twijfel in zijn hoofd en de knoop uit zijn maag waren verdwenen zou hij weer een poging doen om zijn leven op poten te zetten, maar nu nog even niet. Gelukkig had ze zijn bank laten staan. Zijn perfecte oude bank.

© J.A. XXer. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Ryara
Zó, dat knalt er in. Een stevig verhaal, vol vaart vertelt. Ik denk de schrijfster te herkennen, maar zal het wel weer mis hebben. Een punt achter de titel? Niet zo mooi, maar misschien expres gedaan om ons op het verkeerde been te zetten. 

Dat ik jou nog op het verkeerde been kan zetten, dat doet me goed. De punt was een foutje.

Verrassend, ik dacht in ieder geval zeker te weten dat het een vrouw zou zijn. <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'> 

Ik gokte op Beppie. 
Profiel foto van Cis L.
Een goed verhaal. .ook ik denk te weten wie het schreef en doe en poging..

Dank je! Ik vraag me af van wie je dacht dat het was!
Profiel foto van esperanza
Een mooi en goed geschreven verhaal die ook heel modern, is...
Wie de schrijver hiervan, zijn!

Ai, je hebt me te pakken. Wist je het zeker of was het een gok?

Ik wist gewoon.
Ik heb een analyse gemaakt van hoe de zinnen waren opgebouwd, en vond je stijl daarin terug.
 

Knap hoor! Normaal gesproken probeer ik bij dit item altijd in een andere stijl te schrijven. Deze keer heb ik gewoon geschreven zoals ik altijd schrijf en jij hebt dat feilloos opgepikt! Ik zie dit als een groot compliment. Dank je wel!
Profiel foto van mobar
Ik heb geen idee.

Sorry ik had niet gezien dat het al geraden was. Een knap stukje psychologie en een sterke titel.

Dank u vriendelijk. Rest mij niets anders dan u op deze literaire manier een prettige avond te wensen.
Lees nu pas je stukje, vind het erg goed. maar ik had het waarschijnlijk niet geraden.

Dank je, ik ben blij dat je het gelezen hebt.
Profiel foto van Inte Feelders
Zonder twijfel een knap verhaal dat heerlijk <img src='img/smileys/smilie_zeitung.gif' alt='(reading)' Title='(reading)'>wegleest !!!  

Dank je wel. Het was helaas binnen een uur geraden, haha
Profiel foto van Breinpijn
Waarom lees ik dit nu pas en kan ik niet meer raden? Niet dat ik dat had gedaan, denk ik want ik ben hier niet sterk in. Maar achteraf herken ik de stijl wel. Je hebt echt een bepaalde stijl en dat is knap want het tekent je eigenheid. Goed verhaal ook. Die laatste zin is perfect. Maar ook doorheen het verhaal speelt het gevoel een belangrijke rol. Mooi opgebouwd en bijzonder verwoord.

Dank je, ik vond die laatste zin ook zo lekker passen bij de rest. Al gaat de hele wereld naar den donder, die bank is er tenminste nog!