Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Zoveelste Zondag : hallo, waar is iedereen?


Geschreven door Edith
15 april 2018 14:37
Categorie: Leven

volgend deel: Taakverdeling

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 139 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Van tijd tot tijd breng ik flitsbezoekjes aan dit forum, simpelweg omdat ik het forum mis. De mensen, de sfeer, de interactie. Helaas ontbreekt mij de tijd om er volledig bij betrokken te zijn. Daarvoor heb ik teveel activiteiten -en teveel spanningen- ernaast. 
Nu bèn ik hier, blijk ik net als gisteravond,een paar dagen geleden en ergens vorige week als enige lid aangemeld te zijn! 

Zou ik nu een anoniem werk plaatsen, dan is het voor de 132 bezoekers een koud kunstje om na te gaan wie het stuk geschreven heeft.
Daar is weinig lol aan. Ik doe het dus maar niet.

Veel mensen om mij heen wekken een matte indruk. Eigenlijk bespeur ik die matheid hier ook. Ik weet, het leven hangt niet aan elkaar van louter vrolijkheid. 
"Het leven is vaak een bittere pil, die ik liever niet doorslikken wil', bedacht ik me laatst. Voor velen. Jong en oud. Soms zelfs voor heel kleintjes van nog geen half jaar oud. We zouden kunnen proberen die pil te verzachten, een wat mildere nasmaak te geven.

Op mijn manier probeer ik dat, door in nonsens te vervallen. Stukjes tekst, die zomaar uit het niets komen en toch een aardige lading hebben. Hoop ik. Misschien moest ik ze eens plaatsen. Stimuleert anderen tot andere nonsens. Annie M.G. Schmidt, onder andere, was daar een kei in. Geen gemakkelijke vrouw. Ik geloof, dat ze eens haar typemachine achter de reeds getrouwde Dick (tevens vader)aan gesmeten had. Of een koffer. Ik ben het vergeten. Maar schrijven kon ze. Er is haast geen gedicht of verhaal waarbij ik me niet verslik in mijn zoveelste kopje koffie.

Ah. Daar druppelen wat online leden binnen. Claude en Esperanza. En weg is de laatste weer. Als er nu een anoniem werk staat, weet ik wie er achter steekt...! 
Dag Claude. 1 lid online. Ha, JA XXer. Het wordt toch nog druk hier.
© Edith. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Breinpijn
hee hee, ik ben er ook nog wel eens. Web Tales is net een ui met veel lagen. Je hebt een kern (van leden) die iedere dag actief zijn en van daaruit naar buiten heb je lagen van leden die minder of zelfs sporadisch langswippen. Zo werkt het bij deze dingen, denk ik. Het is soms inderdaad rustig, maar ik heb ook dagen geteld dat er tien, vijftien leden online waren. 

Klopt helemaal hoor, Breinpijn! Je hebt dat heel mooi verwoord, die ui. 
Ik wilde jullie alleen maar even wakker schudden. Het gezapige van de zondag doorbreken! Dat is dan mooi gelukt bij jou. <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>
Goede zondag verder.
Profiel foto van Dorus
Hoi hoi Edith.
Het onderwerp dat je aansnijdt is een onderwerp waar ik ook
geregeld verbaasd van ben. De ene dag zit "het café" bomvol
en de andere dag echoot het van leegte. Berustend denk ik dan
maar, het is net als een kruiwagen vol met kikkers, volslagen
oncontroleerbaar springen ze er naar behoefte in en uit.
Geinig dat je dit eens meldt.

Dank je. Nou, dat wakker schudden helpt in ieder geval.
Maar ja, iedereen heeft natuurlijk ook wel wat anders aan zijn hoofd dan alleen schrijven en schrijffora bezoeken.
En degene die tegenwoordig meer af- dan aanwezig is (lees: ik) moet dan ook juist vragen waar de rest gebleven is...
 

Als roepende in de woestijn.
Maar door dit te schrijven heb je in ieder geval bereikt
dat je mijn geconcentreerde  aandacht kreeg.
Vrolijke groet voor nu en graag tot een volgende keer.
Profiel foto van Ryara
Het was deze dagen goed weer voor van alles en nog wat. Dat heeft altijd te maken met de drukte (of stilte) op de site. Over het algemeen zijn dat niet de matte mensen waar jij het over hebt, maar juist diegene die veel andere dingen doen. Als jij nou gisteravond een anoniem verhaal had geplaatst, had juist niemand het geweten, want die 132 bezoekers zijn mensen die niet aangemeld zijn, óf geen account hebben. Zonder aangemeld te zijn, kun je niet zien wie er aanwezig is. 

Misschien was jij het ook wel die dat verhaal plaatste? Ik heb het in ieder geval niet geraden. 

Zelf kom ik minstens één keer per dag even langs en probeer zoveel mogelijk korte verhalen te lezen. Gedichten sla ik altijd over, daar vind ik niks aan, vervolgverhalen duren me te lang en soms haakt de schrijver onderweg af en heb ik voor niets gelezen. 

Ik probeer ook met enige regelmaat zelf wat te plaatsen, dat zou ik dagelijks willen, maar ik ben geen 'snelle' schrijfster, het moet altijd even rusten en indalen, dus het prikkelwoord laat ik noodgedwongen meestal voorbij gaan. 

Beste Ryara, het was geen kritiek hoor. Ik merkte het alleen weer (voor de zoveelste keer) En dacht letterlijk "Waar is iedereen?"
Bovendien, zoals ik Dorus al antwoordde : moet IK nodig vragen, degene die de laatste tijd vaak afwezig is...
Nee, ik heb dat verhaal niet geplaatst.
En ik heb er totaal niet bij stilgestaan, dat die "bezoekers" niet konden zien wie online was. Stom hè?
 

Eigenlijk kun je het ook als een goed teken zien, als er weinig mensen on-line zijn. We zitten al veel te veel achter die schermpjes. 

Ja, ja, de fabrikanten van de oogdruppels varen er wel bij...
Profiel foto van esperanza
Ik moest lachen bij het lezen van dit verhaal. Weet Edith, ik ga jou vertellen: de mensen hier zijn zoals de mieren: als het mooi weer is, blauwe hemel en lekker zon, dan zijn minder leden online... Het is gewoon zo.In de herfst en winter zijn meer leden online. Maar sommige onder ons, zoals ik komen een paar keer per dag even kijken of nieuw werk geplaatst is.... 

Tja, die zon lokt mensen naar buiten in hun vrije tijd en 's avonds zijn ze te moe om op hun scherm te turen.
En wat meer is, als de zon schijnt, zie je opeens van alles wat gebeuren (lees: veranderd) moet. En die tuin, hé?
Leuk, dat mijn tekstje op je lachspieren werkte. Het heeft in ieder geval effect gehad.
Hm, ik herken me niet in jouw uitingen.
Ik kleur graag buiten de lijntjes, maar uit gemakzucht soms daar waar ze heel dicht bijeen lopen.
 

Begrijpen doe ik je even niet, Troubadour...? De matheid? afwezigheid? nonsens schrijverij? 
Profiel foto van Henny
Goedemorgen. Wat een leuk verhaal. De metaforen van mijn voorgangers vind ik ook goed bedacht en het is zo
Met beter weer gaan mensen liever naar buiten. Ik ook. Dingen bezoeken als: Kom eens in de kas en levende beelden. We hebben lang genoeg binnen moeten zitten. We kunnen weer naar buiten, in de tuin, een écht boek van papier lezen. Elke dag bezoek ik zeker ons aller Web Tales, want dat is moeilijk een dag te missen. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'> 

Goedemiddag Henny. Tja gek, ik kan het ook zo missen als ik een paar dagen niet geweest ben. Het is de interactie die het hem doet.
Ik ga ook proberen daar verandering in te brengen. Elke dag even aanwaaien, al was het maar voor 10 minuten. Moet toch lukken. 
Dank je voor het "leuk vinden". En je hebt gelijk, we hebben vorig jaar weinig van zomer en herfst kunnen merken, dus een beetje bijtanken kan geen kwaad.