Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Instagram


Geschreven door esperanza
13 februari 2018 14:49
Categorie: Haiku

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 127 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag technisch commentaar op zijn werk

bewerkte beelden, 
via 
'bigbrother' - 'instagram,' 
privésfeer verwenst


***

© esperanza. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Lea Wuyts
Ik durf haast niet te zeggen dat ik het woord instagram niet ken. Enkel van horen zeggen, maar wat het behelst...<img src='img/smileys/shy3.gif' alt='(shy)' Title='(shy)'>

Groetjes

Ik weet dat instagram verbond is met Facebook. Via Facebook heb ik contact met mijn familie, vooral neven en nichten en ook met mijn leerlingen van vroeger in Brazilië. Van instagram heb ik nooit gebruik van gemaakt en weet ik niet hoe het werkt. Van mijn kinderen weet ik dat het om beeldmateriaal gaat, film en foto's.
Profiel foto van Cojo
Ik heb Facebook, maar twitter en Instagram niet, maar het blijft oppassen niet alles te melden of op te reageren. Met mate zoals met alles .

Zo is het bij mij ook, Cojo. Ik vertrouw ze niet. Voor een serieuze bericht gebruik ik mijn e-mail.
Profiel foto van Henny
Ik heb dat ook niet, maar dat maakt niet uit bij dit gedicht. Knap neergezet!

Dankjewel voor jouw 'knap' en de mooie sterren, Henny. Jij maakt mij heel blij.
Profiel foto van Fons
Ik ken wel instagram, vooral de kleinkinderen die foto’s plaatsen. Maar die foto’s staan dan gewoon op dat programma, ik heb liever een foto gewoon met camera, en die je ergens .kan plaatsen.
Zoals  je zo mooi zegt Esperanza, privésfeer verwenst, en zo is dat. 

Alles verandert heel snel Fons. Het is soms moeilijke om alles bij te volgen.
Profiel foto van J.A. XXer
Tja, privacy is iets was in de ogen van de huidige maatschappij niet erg belangrijk meer is. Je gedicht legt de vinger op de zere plek.

Het is ook zo. Je hebt niet veel meer voor te zeggen... Ik denk dat een grote verandering aan de gang is zonder dat velen onder ons het in de gaten hebben.

Ik heb toch niets te verbergen is een veel gehoorde kreet. Maar iedereen heeft wel eens iets te verbergen in zijn leven. Privacy is geen persoonlijk recht, het is een maatschappelijk recht. De Joden hadden ook niets te verbergen in de jaren 30, tot iemand ze opeens ongewenst verklaarde. Toen was privacy opeens goud waard, maar te laat. Edward Snowden zei ooit: Zeggen dat je niets geeft om privacy omdat je niets te verbergen hebt, is hetzelfde als zeggen dat je niets geeft om de vrijheid van meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt. Maar ik dwaal af. Je hebt weer een vuurtje aangewakkerd.

Ik ben volkomen met jou eens. Ik zie dat  als een vorm van dignidade- ( even kijken naar de vertaling in het Nederlands...) menselijke waardigheid, en zelfrespect.