Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


In het nauw gedreven


Geschreven door Troubadour
11 februari 2018 08:56
Categorie: Algemeen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 105 Aantal reacties: 1
Aantal leden : 0
 0
Een dier in het nauw kan geheel onverwacht reageren. Wat er ook gebeurd, hoe schokkend ook, ergens in zijn systeem is erin voorzien en functioneert er een instinctief mechanisme. Na zeer korte tijd is een dier weer hersteld van de schok en leeft het onbekommerd verder. 
Hoe anders zijn wij mensen. In het nauw gedreven en geshockeerd worden er littekens geslagen, die soms een heel mensenleven niet meer verdwijnen. Ze zullen ons achtervolgen en beïnvloeden. Hele krachtige mensen zullen er rijker uitkomen en ze zullen bij elke volgende gelegenheid onbewust voortbouwen op een eerdere ervaring om zodoende de nieuwe bedreiging succesvol het hoofd te bieden. 
Ik weet niet hoe het verder zal gaan met Thierry Baudet, maar ik wens hem in ieder geval heel veel succes toe. Zijn boodschap is de moeite waard. 
© Troubadour. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van monkey
Soms moet je niet te diep nadenken, helaas kunnen we dat als mens niet altijd zeggen. Nadenken gaat vanzelf en je gedachten stopzetten lukt vaak niet.

Bovendien zijn we geconditioneerd en denken we na volgens het sjabloon dat is gevormd door overerving, opvoeding en levenservaring. Een paar tripeltjes lang lukt het soms om even halt te houden..