Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Oom Yves is te lief


Geschreven door Claude Aendenboom
11 februari 2018 06:12
Categorie: Dagboek

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 294 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk commentaar op zijn werk

 Mijn oom Yves is inderdaad te lief voor...opgesmukte vrouwtjes die graag munt uit hem willen slaan. Hij heeft die liefdesmicrobe waarschijnlijk van jongs af aan in het buitenland opgedaan. Oom Yves was immers afgestudeerd als elektricien en ging kort daarna voor een grote firma ver van huis werken. Zo was hij achtereenvolgens in het arme India terechtgekomen alsook in het bruisende Brazilie en het primitieve Nigeria.

Blijkbaar had hij in die landen zijn dikke salaris aan goedkope hoertjes kunnen spenderen want toen hij tussentijds in Belgie vakantie nam, zag ik hoe hij op feestjes steevast naar zijn schoonzuster en ander vrouwelijk schoon gluurde. Hij keurde de vrouwen toen reeds als vee. En hoewel ik nog maar een kind was, wist ik al een beetje hoe de vork aan de steel zat.

Hij trouwde uiteindelijk met een Roemeense schoonheid. Lola was haar naam en ze had een bos zwartkrullend haar. Na twee jaar huwelijk had Lola een grote verassing voor Yves klaarstaan toen hij na drie maanden buitenland terugkwam : hij kwam terug thuis in een volkomen lege studio. Z'n vrouw was verdwenen en had alles weggeroofd. Ze had alleen een briefje achtergelaten waarbij ze de echtscheiding aanvroeg. Hij heeft Lola nooit meer teruggezien.

Ontgoocheld in de 'liefde' zat hij voortaan muisstil voor zich uit te staren op familiefeestjes. Maar zijn lijdensweg zou echter nog maar pas beginnen. Want Yves bleef te lief voor ander uitdagend vrouwelijk schoon die met een kille berekendheid z'n geld aftroggelden !

Toch verwittigden zijn broers en zussen hem herhaaldelijk om niet altijd klaar te staan met zijn portemonnée als hij een 'mooie' vrouw ontmoette. Onlangs maande mijn moeder hem aan om niet als een ezel steeds tegen dezelfde steen te stoten. Hij antwoordde haar wat laconiek: ik voel het niet meer als ik de ezel uithang, ik kan wel tegen een stootje.

Maar eigenlijk was niet zijn pootje maar wél z'n hartje sinds lang gebroken !
 

© Claude Aendenboom. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Fons
Er zijn er weinigen die weelde kunne dragen. Geld hebben en dat over hebben voor vrouwen, blijft niet duren. Zo is het ook vergaan met uw oom Claude.
Zeer mooi verhaal, en aangenaam om te lezen.

Inderdaad Fons, liefde kan je niet kopen ! Bedankt voor je reactie !
Profiel foto van Cojo
Herkenbaar en wel heel erg leuk omschreven ook. We hebben toch bijna allemaal zo'n neef, buurman of oom die zich voor wat namaakliefde kaal laat plukken. <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>

Inderdaad Cojo, het houdt de wereld draaiende ;-) Bedankt voor je reactie !
Profiel foto van esperanza
Ik denk dat ik het verhaal al een keer heb gelezen, Claude.
Ik lees graag je verhalen over je familie.

Bedankt esperanza, een compliment van jou is me veel waard ! Fijn weekend !
Profiel foto van Ivo
mooi hoe je dit fenomeen beschrijft
knap neergezet (y)

Bedankt voor je reactie Ivo !
Je hebt wel een zeer kleurrijke familie! Met plezier gelezen. Wanneer komt je boek uit? <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>

Bedankt voor je reactie ! Dat boek komt er wellicht misschien ooit nog wel eens van ;-)
Profiel foto van J.A. XXer
Aah, vrouwen. Praat me er niet van. Ik heb niet zo'n neef maar misschien dat mijn neven er anders over denken. haha. Mooi geschreven weer!

Meisjes, ze maken ons kapot meneer ;-) Bedankt voor je reactie J.A. !