Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Sommige mensen verdienen een nekklem....


Geschreven door Edith
10 februari 2018 15:53
Categorie: Actueel

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 333 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel
Mijn hoofd stond de afgelopen dagen op springen.
Niet vanwege griep (hoop ik) maar door opgekropte emoties, die opwelden nadat ik een filmpje over internet heb zien gaan over 60 seconden stierenvechten. Eigenlijk heb ik het filmpje niet echt bekeken, durfde niet uit vrees voor wat ik te zien zou krijgen. Zo zal het de meeste mensen zijn vergaan.  

Die beroerde bloedsport-traditie associëren wij meestal met Spanje, Portugal en sommige Zuid-Amerikaanse landen. Nooit geweten dat deze ellende in een deel van de beeldschone Provence-streek in Frankrijk ook plaatsvindt. Ze gaan er prat op, die primitieve idioten, die in apenpakjes zo'n dier te lijf gaan met stokken en speren. Nog primitievere idioten gaan er naar staan kijken en joelen als het arme dier bloedend op de grond ligt te creperen. Het idee, dat er zelfs één vrouw is die stierenvechter is geworden vanwege de in haar ogen prachtige kostuums, is haast ondenkbaar, maar waar.

De schrijfprikkel van vandaag sprak enorm tot mijn verbeelding. Helemaal toen ik vanochtend het artikel las over een rotvent in Rusland die als “joke” zijn auto stond te wassen met een kat. Degene die hem filmde had een “man” moeten zijn en die vent met zijn eigen kop in de emmer met sop moeten duwen in plaats van dat arme dier. Hij wordt gezocht, zijn foto is verspreid (dat gaat snel via internet) en ik hoop, dat ze hem te pakken krijgen.
Hoe heerlijk moet het zijn om sommige mensen in een nekklem te kunnen zetten. Aan de schandpaal midden op een groot plein  ten aanschouwen van iedereen die zich op hem wil wreken. In de Middeleeuwen waren ze toch zo gek nog niet.

© Edith. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Terzijde : Ik hoop niemand hiermee te hebben beledigd. @Esperanza, voor zover ik jou mee heb mogen maken, zul je hopelijk niet gediend zijn van dit soort wreedheden, ook al wordt het ook in Zuid-Amerika gedaan. Er zijn gelukkig ook meer dan genoeg Spanjaarden / Fransen enzovoorts die er zelf van af willen.
Profiel foto van Fons
Het gevaarlijkste beest is de mens Edith, niet alleen voor uw verhaal, maar kijk wat er gebeurt in oorlogsgebieden. Ik ben het volledig met je eens en begrijp niet hoe deze praktijken nog kunnen in een beschaafde wereld.
Mooi, treffend gezegd.

Dank je wel, Fons. Inderdaad, zoals je stelt "in een beschaafde wereld" Misschien is die beschaving meer "oppervaktewerk"... 
Profiel foto van Dorus
Soms zijn de uitwassen van 's mensen handelen te wreed voor woorden
en jammer, oh zo jammer, dat internet daar dan als communicatiemiddel
voor dient. Maar gelukkig zijn er ook anderen die leven naar behoren en
daarin een voorbeeld zijn als goede wijze vriend.

Internet heeft natuurlijk ook zijn goede kanten. Wil je iets aan de grote klok hangen dan kan internet een razendsnel medium vormen. Helaas heeft internet ook zeer duistere kanten. Daar heb je helemaal gelijk in. Dank voor je reactie.
Profiel foto van Cojo
Een stuk naar mijn hart, ik ben ook van het harde ingrijpen bij dit soort wantoestanden.Geweldig!

Dank je voor je welgemeende reactie, Cojo!! 
Profiel foto van Edith
Nou ja zeg. Zoals mijn tekst eruit ziet. Mijn hoofd stond de afgelopen dagen op springen.                                                                                                                                   Niet vanwege door griep (hoop ik) maar door opgekropte emoties, die opwelden nadat ik een filmpje over internet heb zien gaan over 60 seconden stierenvechten. Gauw verbeteren. Wat hier gebeurd is weet ik niet, maar mijn originele tekst ziet er toch werkelijk iets anders uit !!!
Profiel foto van Ryara
Het lijkt wel of je speciaal naar dit soort ellendige nieuws op zoek gaat. <img src='img/smileys/sad3.gif' alt='(sad)' Title='(sad)'>

Nee, Ryara. Dat is niet het geval. Doordat we tegenwoordig wereldwijd het nieuws op onze bord krijgen, lijkt het vaak alsof het merendeel van de mensheid uit beroerlingen bestaat. Dat is gelukkig niet zo. Steeds meer mensen worden zich bewuster van het feit, dat het zo niet langer meer kan -enkele uitzonderingen daargelaten. Daardoor krijg je, dat dit soort dingen (wereldwijd) via internet verspreid worden. En dat is maar goed ook alleen je wordt er inderdaad niet vrolijker van. Sorry, volgende keer beter...?!?

Nee hoor, je hoeft geen beterschap te beloven. Iedereen schrijft over wat hem/haar bezighoudt. Ik ben niet zo nieuwsgeil, dus ik lees dit soort dingen vaak niet. Lees alleen een ochtendkrant en kijk één keer per dag journaal, dat is voldoende voor mij. Het is toch heerlijk als je dingen van je af kunt schrijven? 
Profiel foto van Beppie
Je reinste dierenmishandeling. Schandalig! Kan me voorstellen dat je ze een nekklem gunt.

Gelukkig weer eentje die er zo over denkt! Dank voor de morele steun, Beppie!