Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Kung-fu fighting


Geschreven door Claude Aendenboom
8 februari 2018 07:08
Categorie: Dagboek

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 142 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag technisch commentaar op zijn werk
   

1320BZ KungfuReeds van kindsbeen af was ik gefascineerd door de Oosterse vechtsporten zoals karate, jiu-jitsu en kung-fu. Mijn iets oudere jeugdvriend Joost beheerste de meeste technieken en gaf mij wekelijks vijf uurtjes les, vooral in de weekends. Joost die op zijn negentiende zijn para-commando-brevet zou halen was ook heel bedreven in kick-boxing, het kostte mij heel wat bloed, zweet en tranen om zijn niveau te halen.

Dus oefenden wij de vele technieken tot ik ze volledig onder de knie had. Joost was een strenge leermeester en zo kon ik continu mijn grenzen verleggen!

Een jaartje later toen ik aan een college mijn eerste jaar Latijn-Grieks begon, leerde ik Flop, een arrogante rijkeluiszoon, kennen. Flop had een buitensporige interesse voor alles wat naar de Tweede Wereldoorlog ruikt maar ik maakte hem warm voor de Oosterse vechtsporten. Joost langs zijn kant had een Chileen, Pablo, ook enthousiast gemaakt. In het buurtpark stonden we dus ieder weekend als vier fanatiekelingen elkaar uit te dagen ... in aangepaste vechtkledij dan nog wel.

Na verloop van tijd kwamen er steeds meer en meer jongeren naar ons kijken, we werden een plaatselijke attractie.

Maar 'schone liedjes duren niet lang'! Er kwam onenigheid op allerlei vlakken, ons clubje werd opgedoekt en zo gingen we ieder onze eigen weg!

Nu kijk ik met een glimlach terug op dat dolle verleden. Flop is schrijnwerker geworden en Joost kijkt al lang niet meer naar Bruce Lee-films.

Toch woont er een ware Bruce Lee in ons flatgebouw: een mooie gespierde Aziatische jongeman van rond de twintig. Hij heeft al meerdere titels op zijn palmares staan, hij won zelfs het Europese Kampioenschap Jiu-Jitsu!

En ik geniet: everybody is kung fu fighting!

© Claude Aendenboom. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Ivo
ja, hoe ouder we worden hoe belangrijker het verleden wordt, en wie noemt er zijn kind nu Flop, ik zou bij wie zo noemt zeker geen werk aan uit besteden :)

grappig geschreven Claude <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
 

Bedankt voor je reactie Ivo !
Profiel foto van Breinpijn
Ach ja, die films met Bruce Lee; wie heeft ze niet gekeken? En dan op straat kicken en trappen als een volledige idioot. Wat een fun!

Bedankt voor je reactie !
Profiel foto van esperanza
Herinneren is weer beleven, zei mijn moeder altijd... Zij had gelijk! Ik herinner ook dagelijks mijn jeugd en mijn vrienden en eerste liefde van toen.
​Mooie verhaal, Claude. Mijn broer was ook gefascineerde door Bruce Lee. Nu is hij een rechter  en is al een tijd met pensioen....
Ik heb dit weer heel graag gelezen.

Aan iets denken staat gelijk aan beleven, inderdaad ! Bedankt voor je reactie esperanza !
Profiel foto van Fons
Mooie herinnering Claude. Er zijn gebeurtenissen in het leven die je nooit vergeet. zowel mooie, maar spijtig genoeg ook slechte.
Zeer graag gelezen

Inderdaad Fons, maar de mens heeft in het algemeen de neiging om zich alleen de positieve gebeurtenissen te herinneren  ! De slechte events leven voort (maar niet altijd) in het onderbewustzijn, ze hebben desondanks een grote invloed op jouw huidige functioneren. Bedankt voor je reactie !
Weer eens mooi geschreven! De figuur van Flop liet me even hopen op een beetje heibel (ik heb een slecht karakter...) maar helaas: het bleef duren tot het groepje opgedoekt werd. Hier en daar ben ik even op zoek gegaan naar een beetje grammaticale achtergrond maar echt storende hinderpalen zijn het niet. Zo meende ik te weten dat kung fu eigenlijk als kungfu geschreven wordt in het Nederlands. Maar ik heb niet al te ver doorgezocht, het hindert eigenlijk helemaal niet. De affiches van de films met Bruce Lee droegen de naam van Kung Fu, en in Nederlandstalige teksten zie je alle mogelijke varianten. Google brengt je alleen maar in verwarring.
Hoofdzaak is dat je een aangenaam stukje herinneringen opgehaald hebt. In 1974 of zo zijn we in Leuven met een halve faculteit vlak voor een examen naar een Bruce Lee-film gaan kijken, we kwamen met een tikkeltje meer adrenaline beladen naar buiten. En toen moest er gestudeerd worden... geen goed idee!

Bedankt voor je uitvoerige en interessante reactie ! Fijn dat je genoten hebt van mijn verhaal !