Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


feestmuts


Geschreven door astra
13 september 2017 16:33
Categorie: Beschrijving

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 60 Aantal reacties: 9
Aantal leden : 1
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel
 
Debbie en Inge zakken neer in een stoel op het gezellige terras. De zon schijnt wel, maar er staat een koude wind. Ze schuilen achter de glazen wand. Als de ober langs komt bestellen ze in koor een cappuccino.
“Die van mij met een extra shot espresso!” voegt Inge er nog aan toe. De ober staat even schaapachtig te kijken, maar besluit dan het binnen te vragen.
“Hoeveel winkels zijn we nu al in en uit geweest?” vraagt Debbie. “En het enige wat we hebben is een ketting.”
“Ja, maar ik moet goed voor de dag komen, het is een speciaal feest. Ik moet gewoon een goede indruk maken op mijn baas. De kledingcode is carnavalesk en feestmuts verplicht.”
Die muts is het moeilijkst te vinden. Feesthoedjes genoeg, maar een muts is zeldzaam. Ze kan natuurlijk niet met zo’n oranje Unox mutsje van het voetbal en schaatsen aan komen zetten. Alle hoop is nu volgens Google gevestigd op de hoeden en mutsen winkel Haarmans in de Hoofdstraat. Dat is flink uit de route, dus eerst moeten ze even uitrusten en een welverdiende koffie zonder gebak drinken.
 
De ober komt naar buiten met een dienblad waarop een kopje en een grotere mok staan.
“Eén mok met en een kopje zonder shot”, zegt hij terwijl de koffie voor hen neerzet. De dames glimlachen beleefd en pakken hun lepeltjes om de melk op te scheppen. Na een kwartiertje stappen ze weer op en gaan richting Hoofdstraat. In de winkel aangekomen kijken ze rond. Driekwart van de schappen is gevuld met hoeden, maar er is ook een aardig assortiment mutsen.
“Wij zoeken een feestmuts”, valt Debbie met de deur in huis tegen de dame achter de toonbank. Die kijkt hen wat voorzichtig aan.
“Daar heb ik er nog wel wat van. Kom maar mee, hier liggen de exemplaren die voor feestmuts kunnen doorgaan.” Ze wijst naar een plank waarop vrolijk gekleurde mutsen liggen en zelfs één met een bloemetjesmotief. “Kijk, deze is wat open gebreid en heeft een voering. Daar zou je wat bloemen of kleine balletjes in kunnen steken.”
Inge pakt de muts aan en zet hem op haar donkerblonde krullen. Hij past wonderwel en door die voering voelt het comfortabel aan. Na het betalen gaat ze met een tevreden gevoel weer naar huis.
 
Het idee om er wat feestelijke versierseltjes in te steken spreekt haar wel aan. Op de kruin kan ze natuurlijk een toef uitwaaierende franjeslierten vast maken, dat is altijd een goed begin. Vilten bloemen en wollen balletjes zijn ook goed te doen. Dan krijgt ze een reuze idee: als ze nu eens het bedrijfslogo uit vilt knipt en dat recht van voren op de muts naait. Dat moet wel indruk maken, laten zien dat ze er echt voor gaat. Voor iets prozaïsch als een advocatenkantoor hebben ze best een geschikt logo: twee handen die een weegschaal vasthouden.
Na wat geduldig knip- en naaiwerk is de feestmuts klaar en de dag van het feest gekomen. Inge heeft haar zwarte jurk aangetrokken en draagt er een sjerp in regenboogkleuren over heen. Die combineert mooi met haar regenbooglegging en zwarte schoenen met een wit befje. Ze parkeert haar auto bij de feestzaal en gaat naar binnen.
 
In de deur blijft ze stokstijf staan. Ze ziet een zaal vol feestmutsen, die allemaal precies op de hare lijken. Er zijn wat zwarte en witte, maar vooral blauwe en rode en groene mutsen. Het lijkt wel of iedereen de raad van de winkeldame heeft opgevolgd en de muts heeft versierd. Nadat ze aarzelend de zaal is binnengelopen, waar men wat ongemakkelijk naar elkaars mutsen kijkt, tikt de directeur tegen de microfoon.
“Welkom allemaal. Welkom dat u zich allemaal in zo feestelijke kledij heeft gestoken.” Hij kijkt breed glimlachend, bijna grijnzend de zaal rond. “Zelfs de feestmuts ontbreekt niet. Het enkele feesthoedje dat zich toch naar binnen heeft gewerkt, zullen we maar vergeven.” Nogmaals dwaalt zijn blik door de zaal. “Ik zie dat veel feestmutsen uit dezelfde winkel zijn gekomen. Van mijn zus hoorde ik, dat ze nooit had gedacht zo snel van haar voorraad af te komen. Mede namens haar: allemaal reuze bedankt!”
    

                                                                                                                         Afbeeldingsresultaat voor regenboog smiley
© astra. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Hans.R
Ha ha ha Astra.
Wat een idee zeg.
Als er een wedstrijd zou worden uitgeschreven wie de beste
verkoopstunt van winkeldochters kan organiseren, dan heb
jij DE kandidaat beschreven. Het is een  stunt van jewelste.

Beetje geniepig ook wel
Profiel foto van lin
Heel leuk verhaal! En heerlijk vlot geschreven! gr Lin

Dankjewel, Lin
Profiel foto van Ryara
Wat een knaller van een verhaal. Ik zou zelf nooit op het verschil van een feestmuts en feesthoed zijn gekomen. Je verhaal spettert van het papier en is een feest om te lezen, met of zonder muts.<img src='img/smileys/xmas.gif' alt='(Xmas)' Title='(Xmas)'>

Zo'n compliment krijg ik maar graag
Profiel foto van Fons
Als het echt is gebeurd, dan is het wel een sterke verkooptechniek geweest, als het fictie is, dan moet ik u bewonderen voor dit idee en neem ik nederig mijn muts af voor u Astra.

Het is helemaal verzonnen Fons, zomaar omhoog komen borrelen
Profiel foto van Cis L.
Petje af voor dit verhaal Astra!
<img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>

<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Profiel foto van esperanza
Ik ben met Cis eens, echt waar! <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'> voor dit verhaal!

<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'> <img src='img/smileys/cool_man.gif' alt='8)' Title='8)'>
Profiel foto van J.A. XXer
Leuk verhaal en leuk einde! Leest lekker weg en laat je met een glimlach achter!

Ik vind het een kunst om een leuke uitsmijter te vinden en deze keer lukte het <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>
Profiel foto van monkey
Geweldig om het op die manier te laten eindigen. Daar was ik nooit opgekomen.
Je verhaal leest prettig en je bent tijdens het lezen echt bezig om de dames te volgen en met hen een feestmuts te bedenken. Dan komt als aap uit de mouw dat het de zus van de baas is. Heerlijk.

onverwachte intrige hè, schoot me zomaar te binnen <img src='img/smileys/smile2.gif' alt='(smile)' Title='(smile)'>
Profiel foto van Mixmaus
hahahaha
 geweldig verhaal maar, het eind slaat alles 
 petje af 
 of zal ik voor de ze gelegenheid even een versierde feestmuts opzetten 

mag ook allebei  hoor  <img src='img/smileys/xmas.gif' alt='(Xmas)' Title='(Xmas)'>