Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Woorden


Geschreven door Ryara
17 juli 2017 08:01
Categorie: Algemeen

volgend deel: Tegenwind?

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 64 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkelDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Woorden, woorden, woorden
 
Hoeveel woorden zijn acceptabel als je een reisdagboek bijhoudt? Schrijf je het alleen voor jezelf, of is het een reisblog dat dagelijks door anderen gelezen kan worden? Bij onze laatste stuk van de kustweg schreef ik het volgende:
 
***
We gaan weer om acht uur op stap. We rijden de drukke tienbaansweg naar het zuiden, gelukkig is de meeste drukte de andere kant op en al snel kunnen we weer langs de kust rijden. Onze eerste stop is al in Huntington Beach. Dat heeft een schitterend strand, mooie blauwe zee en door de gunstige stromingen ideale golven voor surfers. We kopen een beker koffie (deksel erop, we worden erg Amerikaans nu) en gaan op de pier een poosje bij het surfen staan kijken. Ik geloof dat Peter een paar mooie foto’s heeft gemaakt.
 
Deze weg langs de kust is erg mooi. Overal bloemen en  palmbomen. Ik zie bougainville, jacaranda’s, oleanders, Kaapse lelies en bloeiende struiken die ik niet ken. In de heuvels staan prachtige gebouwen, grote woningen van mensen met veel geld. We stoppen ook in Laguna Beach. Dit is een kunstenaarsdorpje aan de kust. Behalve het surfen zijn er dus veel kunstgaleries die je kunt bezoeken. Ook hier brengen we een uurtje door.
 
In het begin van de week was het maar zo’n 16 graden, maar iedere dag wordt het wat warmer, het is nu steeds over de twintig graden, ik zoek de schaduw steeds vaker op. Gelukkig is er nog steeds die stevige wind.
  
In San Clemente stappen we nog een keer uit, maar nu voor de lunch. Daarna rijden we naar San Diego, onze eindbestemming van vandaag. We zitten nu in het uiterste zuiden, vlak bij de Mexicaanse grens.
 
Het is drie uur als we inchecken en we kunnen nog wat van de stad zien. We kiezen voor ‘Old Town’, het oudste deel van San Diego. De stad is qua grootte de tweede stad van Californië en wordt gezien als de bakermat van het Spaanse gedeelte van de staat. De missiepost hier is de eerste die in Californië werd neergezet. Old Town is in Spaans koloniale stijl opgetrokken. De gebouwen dateren uit de periode 1820-1870. Het is een gezellig stukje stad. Veel winkeltjes, restaurantjes, maar ook een heerlijk sfeertje waarin duidelijk de Latijns-Amerikaanse invloed voelbaar is. De gebouwen lijken uit een film te zijn weggelopen, de kleuren van de restaurants zijn Mexicaans en kleurrijk. Bedenk hierbij dat dit stukje historie verloren dreigde te gaan. Gelukkig stak Arnold Schwarzenegger, de toenmalige burgermeester, er een stokje voor.
 
Mijn boekje met reisbeschrijvingen, waaruit ik veel citeer, schrijft: San Diego Old Town mag dan druk en toeristisch zijn, maar is zeker een stukje USA dat je tijdens je bezoek niet mag overslaan. Ik ben het er helemaal mee eens. Het is heel leuk en voor we het weten is het zeven uur geworden. We scoren nog een gezonde kop soep, kijken nog even bij een groep dansers in prachtige kleding, maar gaan dan toch maar weer naar ons hotel terug.
 
Woorden, worden, woorden. Straks met de foto’s erbij kan ik wel wat woorden schrappen, maar eigenlijk kom ik altijd nog woorden tekort om te vertellen van deze reis. 
 
© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van maarten54
Bij onze laatste stuk van de kustweg schreef ik het volgend: < ... ehhh...
dat kleine fotootje met die trapgevel is in old town?
Links onder: Mooie natuur daar! <img src='img/smileys/innocent0002.gif' alt='(saint)' Title='(saint)'>

Reist u rustig verder Rya, ik luister.

Dat lettertje heb ik eraan geplakt, dankjewel. Ja, natuur in alle vormen en maten, we houden alles in de gaten zie je wel. Rechtsboven, het trapgeveltje én de dansende kinderen zijn allemaal foto's uit de old town. 
Profiel foto van Runner
Weer een mooi reisverslag en ditmaal doe je het prikkelwoord als titel recht. In vorige verslagen  wordt de titel (prikkelwoord) zijdelings genoemd. 

Je hebt gelijk, ik moet soms een beetje creatief met het prikkelwoord omgaan. Omdat ik een waargebeurd verhaal niet kan en wil aanpassen, moet het maar zo. Ik kan moeilijk verkondigen dat we een stuk met een sneltrein hebben gedaan. Dank voor je reactie, als het woord morgen meezit, kan ik verder. 
Profiel foto van Fons
Je hebt een gouden pen om reisverhalen te schrijven Ryara. Weer zeer kundig gedaan

Oef, ik bloos van je compliment. <img src='img/smileys/shy1.gif' alt=':$' Title=':$'> Voortaan mag je met me mee op reis via mijn reisblog hoor, heb je alles uit de eerste hand. 
Profiel foto van Ivo
ik zwijg als vermoord, het zien wat jij schrijft is al een reis op zicht en die woorden, ach een woord is maar een verzameling van lettertjes, dat is niet het punt, het zijn de gedachten die de lettertjes vertellen, samen in koor, die het verhaal verder maken 

mooi neergezet (y)

Fijn dat je zo lekker me me meereist. Relaxt vanuit een gemakkelijke zetel, laar mij maar lopen hoor. (a)
Profiel foto van esperanza
Het verleden is daar nog aanwezig en trekt nog de aandacht van de moderne mensen die het land komen bezoek. Heden en verleden met elkaar verbonden.
Mooi, stuk weer!

Het was een leuk stukje stad dat op een fijne manier in ere wordt gehouden. Leuk dat je ook nu weer zo gezellig meereist. 
Profiel foto van Mirah
Ik denk dat je er zeer veel kilometers op hebt zitten.  Maar je bent heel wat mooie herinneringen rijker die je zeker mooi onder woorden brengt!

Het is een groot land en als je veel wilt zien moet je dus ook veel rijden. Viel best mee hoor. Iedere dag een paar honderd kilometer en af en toe een dagje niets.. Meestal reden we om acht uur weg. Tweehonderd kilometer is zó gereden, dus we konden dat over heel de dag uitsmeren en tussendoor alle bezienswaarigheden bekijken. 
Profiel foto van Mixmaus
 Dag Ryara
 een  vakantie die het waard is om in woorden hier te schrijven
 ik geniet ervan mee!
 Je zult er nog eeb hele klus aan hebben voordat alles geordend en in een  album staat, verwacht ik.
 Maar...dan heb je ook een herinnering voor het leven

Met het schrijven mee, maak ik nu ook mijn fotoboek in orde. Ik geniet zelf ook weer. Fijn dat jij ook zo trouw meereist en reageert. 
Profiel foto van astra
In woorden die mooi aan elkaar zijn gebreid, heb je ons weer mee laten kijken naar je vakantiereis.
De foto's zijn leuk maar worden steeds kleiner.

Hahaha, ja die foto's. Ik weet niet te kiezen en ik mag hier maar één foto per verhaal plaatsen. Eigenlijk zouden woorden genoeg moeten zijn, maar een foto voegt vaak wat toe. Nu maak ik er maar collage's van, dan kan ik meer laten zien. 
Profiel foto van Breinpijn
Woorden schieten bij zulke fantastische vakanties waar je zoveel fantastische indrukken krijgt, vaak te kort. Maar dit zijn heel goed pogingen; ik kan het tenminste goed volgen. 
Alles is zo fotogeniek dat je maar blijft schieten; ik ken het probleem. Je ziet zoveel en wilt eigenlijk alles wat je mooi vindt vereeuwigen, maar ik ben er achter gekomen dat je af en toe keuzes moet maken. Jullie hebben heel veel foto's gemaakt, heb ik begrepen, maar er zal ook wel veel niet gebruikt worden, neem ik aan.

Bij onze laatste stuk van de kustweg schreef ik het volgend:>volgende

Dat lettertje heb ik er nog bijgeplakt, dankjewel.

Tja, die foto's. Uiteindelijk komen er heel veel in het album terecht hoor. Een enkele wordt vergroot en komt op een expositie te hangen of gewoon ergens in huis. Als iets heel mooi is, maken we liever tien foto's zodat we thuis de beste kunnen kiezen. Peter let meer op de techniek, ik op het verhaal. Zo hebben we een leuke mix. 
Profiel foto van monkey
Ik blijf genieten van je mooie verhalen en je foto's.

Leuk dat je op herhaling gaat. Dankjewel.