Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


lijstjes


Geschreven door htjohan1000
25 mei 2017 10:36
Categorie: Column

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 426 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Gisteren was het zover. De tweede finale in korte tijd waarin weer geen Nederlands succes was. Og3ne ging roemloos ten onder, net als gisteren Ajax. Ook al is dat een hele andere tak van sport. Het voetbal in Stockholm was op het randje van G3ne, want wat Ajax voorheen had laten zien was vele malen beter dan wat er gisteren op de mat werd gelegd. Het zal de spanning geweest zijn. Daartegen over stond wel dat we tijdens het Songfestival in Kiev konden zeggen: “daar hoorden zij wel engelen zingen” Toch mogen we trots zijn op deze twee finalisten.

Ook staan we, als land, weer hoog genoteerd in een lijstje. Tegenwoordig worden er overal lijstjes van gemaakt. Van je inkomen tot je geluksgevoel, en van hoe vaak we macaroni eten in vergelijking met tomatensoep. Ook dat wordt dan weer verdeeld in de sub categorie met of zonder ballen. Of hoever het lopen is naar ons eerste waterpunt. Vers water uit de kraan hebben we nagenoeg altijd in en straal van tien meter. In Afrika scoren ze veel lager, of is het hoger?. Soms moeten ze een dag lopen naar een waterput. Beetje eigen schuld. Je kunt natuurlijk ook naast die put gaan wonen.

Wij als Nederlanders, het land zonder eigen identiteit volgens iemand uit Argentinië, scoren bij elk onderwerp altijd hoog. Behalve, en dat werd gisteren pijnlijk duidelijk, voetbal. Oranje blijft maar dalen op de wereldranglijst. Wel scoorden we deze week in de top drie landen waarin de bewoners problematisch veel drinken. Het verklaart ook gelijk het feit dat Nederlanders problematisch veel zeiken.

Waar zeiken we niet over tegenwoordig? Het is te warm, Het is te koud. Het is te duur. We moeten uit de EU, we willen de Gulden terug. Er zijn zoveel vluchtelingen, of Klaver die zegt "er zijn te weinig vluchtelingen". Over de formatie die maar niet lukt of met stip op één over Sylvana Simons die een…euh…die sla ik even over, voor je het weet sta ik papier te prikken in een oranje hesje. Het leuke is wel dat iedereen een andere mening, of onderwerp heeft om over te zeiken. 

 Toch bleek een paar weken geleden dat Nederlanders ook hoog scoren in hun geluksgevoel. Zou er een verband zitten tussen je bier of wijntje en je geluk, of worden we gelukkig van het zeiken op alles wat los en vastzit? Hoe dan ook we zijn een gelukkig volkje. De meest gelukkige Nederlanders wonen in Ede, niet te verwarren met Epe. De minst gelukkige Nederlanders wonen in Rotterdam. Maar dit was voordat Dirk Kuyt drie doelpunten maakte tegen Heracles en zo Feyenoord voor het eerst in het Eurotijdperk kampioen van Nederland maakte. Leuk voor Feyenoord dat ze nu digitale kampioen foto’s hebben hangen. Dus ik denk inmiddels dat ze in Amsterdam iets minder gelukkig zijn dan in Rotterdam.

We zijn zelfs gelukkig zonder regering. Of is dat juist de reden? Wat de reden ook is, Als je in Nederland woont heb je recht om te klagen. Lang niet alles gaat goed, er is ook armoede, maar bedenk wel dat de echte armoede in Nederland nog steeds in schril contrast staat met echte armoede in een ander continent. Want als je hier geen geld hebt voor de broodnodige boodschappen is er een voedselbank, in dat andere continent is er niet eens voedsel.

En de mensen uit Den Haag? Ze komen er maar niet uit. Onderwerpen als Euthanasie, werkgelegenheid, Uitkeringen, Sociale zekerheid, milieu, immigratie of gaswinning…de formatie zit muurvast. In Slochteren zijn ze daar jaloers op.
Misschien moeten ze daar eens een borrel teveel drinken en elkaar een keer de waarheid vertellen. Zoals dronken mensen dat doen, tussen het zeiken door.

Proost, een fijn en zonnig weekend gewenst.
 
© htjohan1000. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Mixmaus
een land in beweging het trekt me wel  morgen kan alles zomaar anders zijn
hebben we weer wat te zeiken, oeioei  ik schrijf het hier gewoon
 
 heel graag weer meegelezen

En wat is het warm he...pffff ;)
Profiel foto van esperanza
Heel graag, echt heel graag gelezen!

dank je wel Esperanza.
Profiel foto van Breinpijn
Hoe zongen ze dat ook weer? Vijftien miljoen mensen.... Een diversiteit aan meningen, multi cultie-uitingen en wat al niet meer zij. Ik denk trouwens dat we best wel een identiteit hebben en dat is er een van meegaand, maar ook weer niet, van een veelheid van allerlei. We zijn zo divers dat de een dit wil en de ander dat. Maar dat vormt ook een band, een cultuur. Van alles wat. Gelukkig zijn we er gelukkig mee. 

Geluk is een groot goed. Iedereen wil iets anders, kijk maar naar de zetelverdeling in de tweede kamer, en de ongeveer 80 politieke partijen die wij rijk zijn :)
Profiel foto van monkey
Als de boer stopt met klagen en de pastoor stopt met vragen, dan pas zullen we gelukkig zijn.
Misschien dat we ons wel te veel afvragen en willen. Regententijd dan willen we zon en is het een aantal dagen lekker warm verlangen we naar regen. Daarvoor zijn we Nederlander en wonen we in dit kikkerlandje.

De meeste mensen willen altijd maar meer, meer, meer....hoewel....ik kan een groep die juist minder, minder,minder wil....ja, rare jongens die Nederlanders :P