Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Zij die de zon draagt - deel 100


Geschreven door Mirah
19 april 2017 16:01
Categorie: Fantasy

vorig deel: Zij die de zon draagt - deel 99
volgend deel: Zij die de zon draagt - deel 101

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 80 Aantal reacties: 3
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Chiria maakte een onverwachte beweging waardoor ze tegen diens rug aanviel.  Plots zoefde er een pijl rakelings langs haar heen die zich diep in de stam van een boom rechts van haar boorde.  Ze trok wit weg terwijl ze tot het besef kwam dat Chiria net haar leven gered had.  Meer pijlen kwamen haar richting uit, terwijl Ozar haar ruw van Chiria’s rug trok.  Verbaasd keek ze toe hoe Ozar met zijn vrije hand pijlen uit de lucht griste die haar anders zeker geraakt zouden hebben.  Ze stond versteld van zijn bovenmenselijke snelheid.  Chiria bleef als een onverzettelijke muur vlak voor haar staan.  Intussen ging haar hart als een razende tekeer.  Ze waren ontdekt!  Al haar metgezellen  kwamen vliegensvlug in actie of kwamen om Chiria, Ozar en haar heenstaan.  De Centauren en de Elfen beantwoorden op hun beurt de pijlen.  Rinkelend werden zwaarden getrokken.  Er werden bevelen geroepen.  Ze hoorde geschreeuw, maar kon niets zien doordat Chiria voor haar stond.  Ozar had intussen ook zijn zwaard getrokken maar ging geen meter bij haar vandaan.  Het schreeuwen nam snel af en verstomde uiteindelijk.  Een hele tijd hoorde ze niets meer behalve het gekraak van voetstappen in de sneeuw en geritsel van struiken. 
‘Het is veilig,’ riep Cian even later.  Kort daarop kwam hij naar haar toegelopen.  Ze merkte dat ze trillend op haar benen stond.  ‘Dat waren weer enkele soldaten van de zwarte koning zoals we al eerder tegengekomen waren.  Ze leven nu niet meer.’  ‘Er is maar een iemand gewond geraakt,’ vervolgde hij spijtig.  Vragend keek ze hem aan.  Daarop boog ook Chiria zich naar haar toe.  Ze schrok toen ze pijn in haar ogen las.  Vol afschuw keek ze naar een pijl die haar in de flank geraakt had en voelde onmiddellijk aan dat ze dit niet zou redden. 
‘Chiria, nee!’ riep ze terwijl tranen in haar ogen sprongen. 
‘Het is goed Mirah, jij bent veilig, het was overduidelijk jou die ze wilden hebben,’  zei de Centaur moeizaam. 
Ze kon niet geloven dat dit ontzagwekkende wezen nu voor haar ogen door haar benen zakte.
‘De pijlen zijn gedrenkt in vergif,’ hoorde ze Cian zeggen. 
‘Nee!’ riep ze opnieuw ‘Niet doodgaan, niet omwille van mij!’  Ze zette haar handen tegen haar flank en duwde tegen de Centaur alsof dat haar terug op haar benen zou brengen.  Ze negeerde de hand op haar schouder, alsof Chiria wilde zeggen dat het goed was.  Nee kreunde ze inwendig.  Dit mocht ze niet laten gebeuren.  Tranen maakten haar ogen wazig.  Net op tijd trok Ozar haar weg voordat de Centaur zwaar op haar flank viel. 
‘Nee!’ riep ze opnieuw.  Een van de andere Centauren knielde naast haar neer en was duidelijk bezig met afscheid nemen. 
Plots had ze een idee.  Met moeite dwong ze zich kalm te worden.  Herinneringen aan hun beginnende vriendschap kwamen bovendrijven.  Ze liet geen droefheid toe, enkel vriendschap.  Haar armbandje begon te stralen.  Inwendig hield ze dat gevoel vast en ging naar Chiria’s gewonde flank toe waar de pijl intussen weggehaald was.  Zonder te twijfelen legde ze haar rechterhand over de wonde en liet haar krachten stromen.  Ze sloot daarbij haar ogen en werd één met de magie die de weg van het gif volgde.  Instinctief verschroeide ze het gif dat reeds een weg naar het hart had gevonden.  Nog even en ze zou te laat zijn.  Angstig liet ze nog meer van haar magie stromen en probeerde de werking van het gif in te halen.  Ineens werd het zwart voor haar ogen.

© Mirah. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Dit is alweer deeltje 100.  Aan iedereen die het verhaal volgt, mijn welgemeende dank (bigkiss)
Profiel foto van Breinpijn
Ik moest even lezen en herlezen totdat ik het snapte. Die eerste drie zinnen. Het lijkt daarin alsof Chiria tegen haar rug aanviel (ik bedoel Chiria;s rug dus). Of heb ik het nu verkeerd en viel Mirah tegen haar rug (Mirah's rug) aan? 
Toen dacht ik: hoe kan een pijl in de flank van een halfpaard haar doden? Maar er zat dus vergif op en dat maakt de zaak anders. 
Dat idee dat Mirah had, had ik ook. Probeer maar of je magie werkt. We zullen zien, maar die laatste zinnen zijn weer niet hoopvol. Toch denk ik dat het goed gaat komen.

Ja, gefeliciteerd met deeltje 100. Hoever zitten we nu in het verhaal?

Nog een 30tal deeltjes en dan ben je van me verlost.
Profiel foto van astra
Spannend hoor, de pijlen vliegen in het rond en iedereen probeert Mirah te redden. Blijkbaar is de zwakste persoon de belangrijkste.
Dat Ozar zomaar pijlen uit de lucht grijpt, dat mag ik wel in een verhaal als dit.
Volgens mij kan het armbandje een heleboel,kan het niet waarschuwen voor het kwaad, of een onzichtbaar wapen zijn met geheimzinnige straling? Je ziet, mijn fantasie gaat helemaal mee.
Nu maar kijken of het zwart komt vanwege uitputting na het gebruik van magie.

Fijn dat je het spannend vind, want dat is toch de bedoeling.
Ik vind het leuk dat je met me meedenkt in dit verhaal.  
Ik kijk telkens uit naar je reactie <img src='img/smileys/smile2.gif' alt='(smile)' Title='(smile)'>
Profiel foto van Henny
Ach jee. Chiria stervende of al dood. <img src='img/smileys/sad1.gif' alt=':(' Title=':('> Het zou een keer gebeuren dat er slachtoffers zullen vallen. Gefelicteerd met je 100ste deel! <img src='img/smileys/cheer.gif' alt='(cheer)' Title='(cheer)'>

Dank je voor het reeds 100 keren meelezen <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>