Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Koningssmid - Inleiding


Geschreven door Ronesh Jade
31 maart 2017 08:38
Categorie: Fantasy

volgend deel: Koningssmid (1) Ashane

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 151 Aantal reacties: 7
Aantal leden : 0
 0

Inleiding in een nieuw vervolgverhaal.


Een aantal jaren geleden begon ik met het schrijven van ‘Wisselkind’, een fantasyverhaal wat zich afspeelde in het Engeland van de negentiende eeuw. Historisch Urban Fantasy – als dat al een genre is. Naast elfen, een banshee, een Japanse demon, mensen maakte de mysterieuze Koningssmid zijn opwachting. Een legendarische wapensmid die volgens de geruchten door de Smid Hevastoce zou zijn opgeleidt. Gaandeweg in het verhaal werd er wel iets meer verteld over de wapensmid die de zeer menselijke naam Patrick Clyde draagt, maar dat er lezers waren die heel wat meer over De Mens die geen Mens is wilde weten werd mij al snel duidelijk.
Toegegeven, dit is een karakter waar veel meer over te vertellen valt, maar het paste gewoon niet in Wisselkind.
Kort gezegd verdient de Koningssmid zijn eigen verhaal en na lang nadenken, brainstormen, verhaallijnen verzinnen (en afschieten), nieuwe karakters en werelden bedenken, oude (en in één geval een heel vroege) karakters afstoffen kwam er een week geleden eindelijk iets ‘op papier’.

Wie Wisselkind heeft gelezen zal sommige dingen en karakters misschien herkennen, maar veel is er ook nieuw. Vergeet in ieder geval niet dat het verhaal eerder speelt. Zeker een eeuw of drie en misschien wel meer.
Voor wie het zich afvraagt hoe het met Wisselkind is afgelopen. De derde versie – dus het herschreven verhaal zoals het hier te lezen is - heb ik een maand geleden naar een paar uitgeverijen opgestuurd. Of het er ooit van komt of het uitgegeven wordt weet ik niet. Ik ga er in ieder geval niet van uit. Niet omdat ik geen vertrouwen in het manuscript heb, maar omdat ik mij heel goed besef dat het heel moeilijk is om als auteur je debuut te maken.

Nog even dit:
Koningssmid is ‘work in progress’ en dit is de eerste soms ruwe en experimentele versie. Waar het naar toe gaat en hoe het precies eindigt weet ik derhalve nog niet.
Feedback is dus welkom!


© Ronesh Jade. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van wil melker
Ronesh...Jade.

je hebt me weer buitengewoon
nieuwsgierig gemaakt..

Succes...en liefs..
wil

Dank je.
Profiel foto van mamba
Meteen toen ik de titel koningssmid zag opduiken moest ik denken aan Wisselkind. De smid met van de vreemde getatoeëerde vlammen, die meen ik me te herinneren een eigen leven leidden. Wisselkind kennende wordt dit vast ook weer een goed verhaal. Reken mij maar tot je volgers. Bewonderenswaardig dat je nu al de stap naar online publiceren zet terwijl dit verhaal nog zeer pril is. Dapper ook dat je de stoute schoenen aangetrokken hebt om uitgevers te benaderen. Hopelijk krijg je een reactie terug en wie weet sta je ineens voor een heel nieuw avontuur. Succes! (y)

Ik deed het ook al met Wisselkind. Elk deel was nieuw geschreven. Fijn dat je me gaat volgen, ik heb heel veel aan jouw reacties gehad.
Profiel foto van astra
Ik heb Wisselkind Jade met plezier gelezen, dus ik zal nu ook weer van de partij zijn.

Fijn!
Profiel foto van Mirah
Dag Ronesh :-) welkom terug!  Al ben ik nog niet door alle deeltjes van Wisselkind heengeraakt, op een dag lukt het me wel, want het verhaal zegt me wel iets.  Ook ik ben nog niet gestopt met schrijven en ben inmiddels aan deel 3 bezig.  Deel 1 heb ik voor een stuk herwerkt, met dank aan jouw nuttige reacties. 
Ik ga zeker ook proberen dit nieuwe fantasyverhaal te volgen, of je iets zal hebben aan mijn reacties weet ik niet, maar ik ga er alleszins van proberen mee te genieten <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>
Ook wens ik je heel veel succes met je manuscript.  
Ik gun het je van harte!

Deel 3 alweer. Goed bezig!
Profiel foto van Breinpijn
Ja, hier nog een reactie van een trouw ‘Wisselkindlezer.’ Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar de koningssmid; heb er volgens mij wel eens in een reactie bij stilgestaan. En dan nu een eigen verhaal. Er zal, zo lees ik, soms iets te lezen zijn over bekende karakters, maar omdat het verhaal Wisselkind alweer enige tijd geleden is, vergeef het me maar als ik niet alle karakters meer herken. Ik reken er wel op dat met jouw talenten ook dit verhaal weer volledig tot leven komt. Verder wens ik je nog veel succes met je (eventuele) publicatie bij een uitgeverij. Ik weet niet welke uitgever je gekozen hebt, maar misschien is een goede tip om het eens te proberen bij Zilverspoor of Zilverbron of wellicht bij Celtica van ons lid Celtica. 
En nu ben ik in gespannen afwachting, nagelbijtend. <img src='img/smileys/secret1.gif' alt='(whisper)' Title='(whisper)'>

Ik heb Wisselkind naar drie uitgevers gestuurd. Eén daarvan was Zilverspoor. Ik heb bij Celtica gekeken maar volgens mij is dat een POD-uitgever en ik heb gekozen om dat niet te doen. Als het niets wordt, dan is het ook goed namelijk.
Ik vergeef het je onmiddelijk wanneer je niemand herkent. Voorlopig is er ook niemand die je kunt kennen. Behalve Pat, en die komt in de eerste delen nog niet voor.
Profiel foto van esperanza
Ik heb heel delen van je eerste verhaal wissel kind gelezen, en herinner me de Smid. Ik vind dat jij prachtig schrijft.
Ik ga deze verhaal van jou volgen.

Dank je voor je lieve compliment.
Profiel foto van Henny
Eindelijk tijd om weer aan te haken. Met zoveel deeltjes die er al staan ben ik wel even zoet. Je hebt mij weer als fan. <img src='img/smileys/cheer.gif' alt='(cheer)' Title='(cheer)'>

Fijn!