Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Het Weekend van de Dood 15/34


26 oktober 2016 10:15
Categorie: Horror

vorig deel: Het Weekend van de Dood 14/34
volgend deel: Het Weekend van de dood 16/34

Leestijd: ca. 5 min.
Aantal keer gelezen: 97 Aantal reacties: 2
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk commentaar op zijn werk
Hoofdstuk 21. Een half uur eerder.

Emma zwemt naar de kant toe, stapt op het land en loopt naar haar radio. Haar natte lichaam op het droge, zorgt voor een rilling door haar hele lijf. 
'Het is koud man,' roept ze naar Piet.
'Daar weet ik wel een oplossing voor, schiet op.'
Zijn reactie, doet haar in de lach schieten.
'Hou je kop gek'
'Wat nou Em.'
Lachend zwemt hij naar de kant toe, waar Emma de radio inmiddels op vol volume heeft gezet en nepgitaar speelt op de melodie van een liedje van ''van Halen'' De onhandigheid waarmee ze dat doet, zorgt er voor dat haar crush, niet meer bijkomt van het lachen. De tranen schieten in zijn ogen, terwijl zij net doet alsof ze het niet ziet. Piet laat zich achterover in het water vallen en geniet van de laatste zon momentjes van de dag. Met gesloten ogen en een glimlach op zijn gezicht, denkt hij na over het feit dat hij op dit moment intens gelukkig is. Voor het eerst in zijn leven is de jongen echt verliefd. Hij had in het verleden wel vaker kort verkering gehad met meisjes, maar geen van hen gaf hem dat gevoel, wat Emma hem wel geeft, namelijk die zogenaamde vlinders in zijn buik. Een keiharde plons, doet hem opschrikken uit zijn dagdroom. De plons wordt gevolgd door een keiharde schaterlach, van Emma, die hem snel kopje onder duwt en vervolgens snel wegzwemt. ''You really got me'' van, ''Van Halen'' blaast uit de radio. Terwijl de muziek begint en Emma wegzwemt, duikt een ander figuur plotseling op, in het water. Ondanks dat de twee tieners zwemmen, is het water ondiep genoeg om te lopen. Langzaam en voorzichtig sluipt het figuur, steeds iets dichter in Piet's richting.
'Kom dan jochie,' roept Emma en ze zwemt nog iets verder weg. Piet maakt aanstalten haar richting op te zwemmen, terwijl zijn achtervolger, nu zo dichtbij is gekomen, dat het niet lang zal duren, voordat de onontkoombare ontmoeting daar zal zijn. De beweging van het water, achter hem, zorgt er voor dat de jongen, te zeer is afgeleid om achter zijn droommeisje aan te zwemmen. Hij kijkt om en ziet niets.
'Hallo.'
Geen reactie, misschien was het een of andere eend die op het water landde, denkt Piet. Langzaamaan, maakt hij aanstalten om in Emma's richting te zwemmen, al merkt hij, dat ze zich dermate goed verstopt heeft, dat hij zijn best er voor moet doen. Even twijfelt de jongen, of hij haar moet roepen, maar hij bedenkt zich al snel dat dat te makkelijk toegeven is en dat ze hem dan zou uitlachen. Vlak achter hem, duikt de moordenaar op, maar duikt, vrijwel meteen weer onder water, om het perfecte moment af te wachten, terwijl Piet, nietsvermoedend verder zwemt. Vanonder het water, loert zijn achtervolger met een vertroebelde blik zijn kant op. Zoals Jaws ooit zijn kop boven water stak om zijn slachtoffers te verslinden, doet de slachter dat met zijn mes. Zijn voetstappen door het ondiepe water zijn snel, maar geluidloos. De afstand tussen beiden wordt als maar kleiner, maar nog steeds lijkt Piet niets door te hebben. Zijn verliefdheid, leidt hem af en zorgt er voor dat de rest van de wereld om hem heen, lijkt te verdwijnen, in al zijn onbelangrijkheid. Dat hij zich dat op dit moment niet kan veroorloven, heeft Piet geen enkel besef van.
Plotseling, komt het hoofd van zijn achtervolger, vlak achter hem, tergend langzaam, omhoog. De plotseling, intensere beweging van het water doet de jongen eindelijk opschrikken, uit zijn trance.
Met een verschrikte blik, kijkt Piet om en het laatste wat hij ziet, is een gemaskerd gezicht. De jongen wil nog wat zeggen, maar het ijzerdraad, wat razendsnel om zijn keel wordt gewikkeld, (te snel om te reageren) verstomd zijn woorden. Terwijl het leven uit hem geknepen wordt, klinken er nog enkele stikkende geluiden uit zijn keel, maar ze zijn niet hard genoeg, om door Emma opgemerkt te worden. Piet's laatste gedachte is er een die hij nog had willen schreeuwen, namelijk: ''Vlucht Emma, snel''
Emma, is echter nog steeds in een nietsvermoedende en vrolijke bui en ziet geen gevaar.
Op de radio klinkt, ''Running with the Devil''

'Heeey waar blijf je nou?' roept Emma, ongeduldig. Geen reactie.
'Ben je beledigd of zo?'
Ze kan het zich niet voorstellen, maar je weet het maar nooit.

De moordenaar, sleept zo voorzichtig, als hij kan, Piet's lijk uit het water. Eenmaal op het droge aangekomen, verstopt hij de jongen achter een struik, zorgt er voor dat Piet's kleren uit het zicht zijn en kleed zich weer aan, waarna hij met een glimlach kijkt, naar de verbaasde uitdrukking op Emma's gezicht.
'Kom op Piet, nou is het leuk geweest, waar ben je verdomme?'
Het feit dat ze weer geen reactie krijgt, maakt haar lichtelijk chagrijnig.
'Je probeert zeker je," Zach vertoont vreemd gedrag en er is iets aan de hand theorie" te ondersteunen?'
Emma, moest eens weten.
'Nou dan zoek je het maar lekker uit, als je me zoekt ben ik bij Gina, of misschien wacht Roger wel op zijn eerste kus.'
Aan dat tweede moet ze niet denken, maar misschien werkt het, denkt ze.

Het meisje, zwemt naar de kant toe en gaat het water uit. Aldaar kleed ze zich langzaam uit, onder toeziend ook van het duistere figuur. Het zicht op haar slanke lichaam, bevalt hem goed, al zegt een ander gedeelte van hem ook, dat het zondig is om als een naakte snol, rond te paraderen, midden in het bos. Het meisje droogt zich van top tot teen af en trekt daarna, nietsvermoedend haar droge kleren weer aan. Na de radio uitgezet te hebben en haar zwemkleding, in een kleine opgevouwen prop in haar andere hand te hebben gedaan, loopt ze bepakt de bossen in. Beetje bij beetje, komt de moordenaar, haar richting op, terwijl ze zelf nog een keer de naam van haar crush, roept. Het duistere figuur, twijfelt even, maar besluit op het laatst dat dit niet het moment is. Emma bevindt zich te dicht bij de tenten en het laatste wat hij wil, is de aandacht trekken.

En toch, ondanks dat wint zijn ongeduld het, van de slimme manier van aanpakken. Als een sluipschutter blijft hij steeds luttele meters achter zijn nietsvermoedende prooi, zo veel mogelijk takken en bladeren ontwijkend. De afstand tussen de twee wordt met de seconde kleiner en het individu weet, dat het weleens kan gaan lukken, als zijn aanpak slim genoeg is. Kut, kut, kut, kan het figuur wel schreeuwen, als hij toch langs enkele takken komt. Met een ruk, kijkt Emma, om.
'Ben jij dat Piet?'
Geen reactie, de stilte vervangt het geluid.
'Als dit jouw manier, van geintjes maken is, kan je beter kappen, want ik vindt het niet erg grappig.'
Emma's humeur, daalt beetje bij beetje, terwijl haar achtervolger weer iets zekerder van zijn zaak is en een glimlach op zijn gezicht krijgt. Het lemmet van een mes komt langzaam tevoorschijn en kan elk moment toeslaan. Het meisje bevindt zich nu bijna binnen zijn handbereik en het hoeft maar luttele seconden te duren, voordat de voor haar fatale ontmoeting, daar is.

Ondertussen, toont de hemel zijn eerste schemer en lijkt de opkomende volle maan, haar dreigend toe te lachen. De normaal zo stoere Emma, voelt zich in eens helemaal niet zo stoer meer. Het is niet eens een echte angst, die ze voelt. Geen echte dreiging. Eerder een gevoel, dat een plek als deze op dit tijdstip van de dag, niet erg veilig is, voor een meisje alleen. Vanachter een boom, vlakbij Emma, staat haar achtervolger. Klaar om toe te slaan. De afstand tussen, moordenaar en prooi, is nu slechts nog een springafstand. En toch, ondanks dat kruipt hij nog iets dichter, in haar richting. Je weet immers maar nooit.

Plotseling, slaat het slecht op haar gemak zijnde meisje, een sprintje. God, wat is mijn conditie toch slecht, denkt ze, maar ja, alles beter dan nog langer midden in dit duistere bos, ronddwalen. De moordenaar, beseft dat zijn kans voor nu verkeken is. Hij zal moeten uitzoeken waar ze heen gaat en dat zal hem lukken ook, daarvan is hij honderd procent overtuigd, evenals van het feit dat haar dood, nu nog heftiger zal zijn dan het anders al zou zijn geweest.

© Nachtmerries uit de duisternis. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Breinpijn
zorgt er voor dat haar crush, niet meer bijkomt van het lachen. >Ik moest even denken wat je nu precies met ‘haar crush’ bedoelde, maar toen het later nog een keer opdook, begreep ik dat het om Piet ging. Ik vond het een beetje vreemde zinsbouw, met dat crush er in.

Dit doe je natuurlijk heel goed. Eind vorig deel hadden we een clifhanger en nu spring je naar een volgend deel en laat de lezer in het ongewisse voor nu. Kijk, dat is de manier om lezers aan je te binden. Nu wil iedereen weten wie Gina heeft gezien, maar moeten ze wel doorlezen om dat te weten te komen. Dat is horror op zijn best.
Het valt me trowuens weer op dat er een groot friday the 13th gehalte in dit verhaal zit. Je haalt zelfs de film nog even aan.
Heel goed gevonden, vond ik dat ‘Running with the devil’ aan het eind van het stukje waarin Piet wordt gepakt.

 

Dat horen wij graag haahaa, dankjewel voor je mooie reactie<img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>. Ja dat klopt wel inderdaad van het Friday the 13th gehalte, die zijn ook zeker een inspiratiebron geweest. We vonden het ook leuk om er even een knipoog naar die films in te verwerken.<img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>
Profiel foto van astra
Weer een dode. Terwijl Emma zo dicht in de buurt was, de moordenaar durft!
Overigens doet hij nu wel wat weifelend om Emma ook te pakken. Kansen genoeg.
Dat is zeker om de spanning erin te houden. Nou, het volgende deel dan maar.

Dankjewel voor je reactie. Hij had door dat Emma erg alert was en daardoor was hij bang dat ze ging schreeuwen, waardoor er hulp voor haar zou komen. In het water had hij nog iets van verrassing omdat Piet wel iets hoorde maar desondanks niet helemaal alert leek te zijn.