Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Elk huis...


Geschreven door harrem
27 oktober 2015 23:52
Categorie: Actueel

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 381 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan

Veteraan vierdaagseloper Joep keek nog een keer weemoedig naar het laatste vierdaagsekruisje, dat hij in de doos legde. Achtendertig had hij er bij elkaar gesprokkeld, een formidabele prestatie. Je zou kunnen zeggen, dat hij zijn kruis met vreugde droeg, maar nu eventjes niet meer. Want vandaag gingen zijn onderscheidingen als aangetekende post terug naar de Stichting De 4Daagse. Boos, gekwetst rancuneus? Niets van dat alles…. Joep zag zijn inspanningen waarop hij altijd zo trots was geweest in een heel ander daglicht sinds er duizenden vluchtelingen ons land binnen wandelden. Oud, jong, bejaarden, peuters en zelfs rolstoelers deden 30, 40 en 50 km per dag. Meer zelfs. Zonder blarenprikkers, dweilorkest en bossen gladiolen. Respect!

Neen… Joep zou je niet meer terugzien bij dat jaarlijkse evenement. Op weg naar het postkantoor stopte hij bij de tijdelijke noodopvang in zijn durp.
Even een bloemetje afgeven... een forse bos gladiolen.


© harrem. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van astra
Zo, dit komt binnen! 

Zo... je hebt een ludieke taalbui.<img src='img/smileys/writing.gif' alt='(writing)' Title='(writing)'>
Profiel foto van Puck
Tof de aandacht hiervoor, en het komt inderdaad binnen, maar dat heeft ook alles met de foto te maken.
En niet omdat ik het niet wil zien, maar zonder zou je schrijven, nog meer stof tot nadenken geven.
Dwing je de lezer om er over na te denken..mag je, geef je ons de ruimte..daar ligt een verschil,
De foto werkt zo op je in, dat wat je beschrijft bij mij althans op een tweede plaats komt.
Graag gelezen,. <img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>
 

Om <img src='img/smileys/stupid.gif' alt='(stupid)' Title='(stupid)'>"technische redenen" (= ik ben even in de war met inplakken van tekst) staat mijn reactie hieronder.

Voor jou dus liever geen plaatje. Oké, waarvan akte. Je hebt dan een hogere dunk van mij dan ikzelf als de tekst toereikend is. Met het plaatje voegde ik expres iets toe wat de tekst (eveneens expres) nalaat te vertellen. De hele setting van de "foto" is natuurlijk absurd, hetgeen je wel zult hebben vermoed. Als mijn grafische ingreep er niet vanaf sprong, ben ik in mijn nopjes, want het was heel wat geknutsel met een tekentablet en een elektronische pen om die afbeelding te “componeren”.

Ach, ik rommel maar wat aan en speel graag met zowel grafisch werk als met tekst. En die keren dat er iets bij de lezer overkomt, wel, daar beleef ik dan weer vreugde aan.

Dank voor jouw - in ieder geval  - doordacht commentaar.

Ook bedankt, en daarom juist omdat de foto en zoveel zegt, je er met zoveel liefde aan hebt gewerkt.. vier regels toevoegen uit deze tekst, dan staat het. Maar mijn bescheiden mening en die dring ik niet op. Alleen maar om te laten weten.
Profiel foto van Ryara
Net als Puck ben ik van mening dat het woord zó sterk moet zijn, dat je geen plaatjes nodig hebt om je verhaal kracht bij te zetten. In jouw geval is het krachtig genoeg. (ik maak me er zelf ook schuldig aan hoor, deze site is zo lekker gemakkelijk om dat te kunnen doen). 

Om nou nooit meer de vierdaagse te lopen omdat het voor Joep in een ander daglicht is komen te staan is nog een punt van discussie, maar je verhaal maakt genoeg duidelijk en de bos gladiolen doet de rest. Petje af, met weinig woorden veel gezegd. <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'> 

Weer zo'n doordachte analyse van je, die het nodige om na te denken geeft. Dank!
Profiel foto van esperanza
Ik had jou verhaal nog niet gelezen. Het is werkelijk heel mooi. 
Terecht in de spotlight. Proficiat!

Door de vele inzendingen zak je heel snel naar beneden op de lijst inzenders  <img src='img/smileys/writing.gif' alt='(writing)' Title='(writing)'> . 

Ik herken jouw opmerking van "Ik had jou verhaal nog niet gelezen". Die spotlights helpen dus echt... 
Profiel foto van Ivo
een doordenkertje dat goed is voor wie verantwoord met zijn hersenen omgaat
knap (y)
en proficiat met je spotlight

Aanvullend opgemerkt leent mijn tekst zich ook niet voor uitleg, Uitleg verpest de clou. Verhalen met meer lagen vergen wat tijd om op je te laten inwerken. Sommige snelle reacties doen vermoeden dat die tijd niet is genomen. 

Terugkomend op jouw kernachtige commentaar: je slaat de spijker precies op de kop. Oftewel: het is de verwoording van gedachten, die ik doorgaans maar voor me houd. Je begrijpt dat ik er daarom blij mee ben. Dank! 

Niet alle leesvoer mag hapklaar geserveerd worden, iedereen leest steeds een stukje wat die van zichzelf,reeds ontdekt heeft, zulke verhalen helpen mensen om zichzelf te ontdekken. Je weet jezelf te overtuigen als je dit zo kan schrijven .. en die foto, eerlijk, ik had ze niet bekeken, het was de tekst die me deed kijken naar wie en wat ik zelf was moest ik hiermee geconfronteerd zijn ..
Profiel foto van maarten54
Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ze ook daadwerkelijk het hele eind lopen. De foto's suggereren van wel, maar ik heb twijfels.
Laat Joep zijn plakken maar houden, de toekomst zal ons wellicht meer vertellen .

'n Plak voor jouw analyse.