Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Iets luchtigs


Geschreven door harrem
29 juni 2015 16:29
Categorie: Avontuur

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 398 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0
Enigszins in strijd met de gangbare opvatting ken ik wel degelijk aardige schoonmoeders. Ik kan mij er zo drie voor de geest halen. Die verkeerden in mijn nabijheid, vanwege drie inmiddels aan sleetsheid ondergegane eerdere huwelijken.
 
Mijn huidige schoonmoeder voldoet helaas wel aan die karikaturale stereotypering van een onaangenaam sujet. Een enkele blik op schoonpapa levert voldoende informatie. Die man, een zeventiger, was zo'n 45 jaar geleden al door haar gecastreerd. Het moet gezegd… zij zorgt elke dag voor een gladgestreken overhemd, een bakje koffie en een krantje. Maar vooral zorgt zij ervoor dat hij zijn kop houdt… Dat is namelijk de deal: zij houdt hem in leven en hij geeft geen enkel teken  daarvan. Cru sodeju, maar hij zal niet de enige uitgebluste pensionaris zijn.
 
Voor afgelopen Moederdag zocht ik naar het obligate cadeau. Dat was boffen toen ik op het Internet de ultieme verrassing voor mijn schoonmoeder ontdekte. Op een website van een Belgische parachutistenschool stond vermeld, dat er nog plaats was voor twee personen in hun klasje met beginnende springers. Alsjeblieft, een uitgelezen kans om samen met mijn schoonmoeder iets leuks te doen: springen vanaf een paar kilometer hoogte. 
 
De onverwachte meevaller van twee - letterlijk vrijgevallen - plaatsen kwam doordat er onlangs twee vrouwelijke leerlingen ruziënd uit de opleiding waren verdwenen.  Ik zuig wel eens wat uit mijn duim, maar dit kunt u controleren: het is namelijk een hot item in de internationale pers geweest. Het betrof twee rivaliserende dames, die allebei dezelfde man, ook lid van het klasje, zeer beminden. Een springerig typetje kennelijk… Het fijne weet ik niet meer, maar een of ander  misverstand over wel of niet vastgemaakte haken had ertoe geleid dat een van die dames op aarde stuiterde en als een platte pannenkoek er vanaf moest worden gekrabd. Een kniesoor die daar op let, maar die andere dame werd voor verhoor vastgezet. Vandaar dat er twee plaatsen open vielen, om het maar eens plastisch uit te drukken.
 
Mijn schoonmoeder is van het taaie soort. Zo'n ondernemend type, dat de Chinese muur bewandelt, de Kilimanjaro beklimt en tussen mensenhaaien zwemt. Naar haar eigen zeggen is zij niet dood te meppen en schuwt zij geen gevaar. Zonder dat is er immers geen spanning in het leven! We zullen zien... hoe veerkrachtig(!) ze bij het parachutespringen zal blijken te zijn. 
 
Mocht er iets te melden zijn, wel…  ik hou u op de hóóógte. Of is dat nou weer te beeldend uitgedrukt?

© harrem. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: (Omgewerkte versie van eerder gepubliceerd kort verhaal)
Profiel foto van astra
daar staat ze dan, zonder rugzakje, met nog een laatste blik op haar schoonzoon gericht, ze komt natuurlijk gewoon in veerkrachtige bomen terecht, of in meegevend water

of tovert ze nog iets uit haar zak, die hand zit daar niet voor niets natuurlijk naast je plaatje is ook je verhaaltje weer een bron van gegrinnik voor mij

Zoals je al vermoedt: onuitroeibaar. Dank voor de "verluchtiging" met jouw tekst
"Iets luchtigs", ja inderdaad, dat mag je met een gerust hart zo stellen. :-) Zit nog steeds met een dikke grijns op mijn gezicht na het lezen van deze goed geschreven miniatuur! Maar o-gut-te-gut: hopelijk lijkt "jouw echtgenote" niet op haar moeder! Met hartelijke groet, Aggie

"Mijn" lijkt een heruitgave van een slechte druk. Hopelijk sloeg de klok geen twaalf uur toen je grijsde... Leuk commentaar!
Profiel foto van Breinpijn
Wat zullen er niet een grappen over schoonmoeders gemaakt zijn! Ik heb gelukkig wel een keigave SM. Leuk stuk over de hoogte waar schoonmoeders toe kunnen stijgen.

Mijn drie exen hadden pas een leuke schoonmoeder...

Da's waar (hihi_)
Profiel foto van Ryara
Ik ben erg benieuwd wat je schoonmoeder van dit cadeau vond. Wat heb je toch steeds treffende plaatjes bij je verhaaltjes, of doe je het juist andersom? Schrijf je het verhaal naar aanleiding van je plaatje?

Hmm... pijnlijke vraag. Grappig trouwens dat je over de plaatjes nadacht, want er is een wisselwerking. Ik zoek een redelijk passend plaatje, maar die heb ik wel op voorhand al jaren verzameld. Met het idee in mijn achterhoofd van"dat zou wel eens bij een ontboezeming van me kunnen passen". Omgekeerd brengen ze me ook weleens op een idee. Maar het blijft lurken aan mijn dikke duim. Of toch ook weer niet?
Profiel foto van maarten54
<img  data-cke-saved-src='img/smileys/laugh2.gif' src='img/smileys/laugh2.gif' alt='<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>' Title='<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>'>Ge knutselt toch zo leuk met woorden, genieten gewoon.
Blij dat ik even tijd had te komen lezen Harrem.

Fijn dat je weer lust hebt langs te komen. We hebben je allemaal vast wel gemist de afgelopen tijd dat je het stilletjes aan deed.