Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Niet zwart meer (Dichtvormen Les 1)


Geschreven door Stella Nomara
9 november 2011 14:37
Categorie: Algemeen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 1669 Aantal reacties: 13
Aantal leden : 1
 0
De Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werkIngedient voor de workshop Dichtvormen


grijs
mijn haar
in de badkamer
ik kijk naar mezelf
oud


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van haarle15
Opdracht goed vervuld. Een kleurspoeling doet wonderen. :-d

Gebruik ik ook :-) Dank voor het lezen en je comment.
Profiel foto van Henny
Lijkt mij heel geslaagd. Oud ben je zeker niet. Trouwens ik ken oude mensen van 20 en jonge van 80. De kunst is het kind in je actief te houden en die van jou heeft het nog heel druk met dartelen.

Lijkt mij ook enne...oud voel ik me zeker niet. Heb ik geen tijd voor, ik moet te veel dartelen. Dank voor je comment en het lezen.
Profiel foto van ryara
Lijkt me goed gelukt. In de badkamer of bij de kapper in de spiegel kijken wekrt deprimerend ook als je jong bent, het resultaat daarna, maakt dan weer veel goed.

Dank dat je het goed gelukt lijkt. Zelf heb ik geen moeite met het ouder worden, hoor. Een zachte verlichting doet wonderen en vooral: geen leesbril op zetten :-)
Profiel foto van zilverfeetje
ik vind hem leuk maar zoals hij nu staat lopen voor mij de zinnen in de badkamer kijk ik naar mezelf eigenlijk door. Ik dacht dat 2 op zichzelf staande zinnen moeten zijn. misschien helpt het al als je zegt: ik kijk naar mezelf? (sprak zij, niet gehinderd door al te veel kennis)

Of het 2 opzich staaande zinnen moeten zijn weet ik niet. Ik wilde niet met "ik" beginnen. Ik hoor wel of er nog meer commentaar op volgt. Dank voor het lezen en je reactie, zilverfeetje.

het eerste woord moet een kleur of eigenschap zijn, 'ik' kan dus niet.

het varieert, ik las ergens dat het net met een persoonlijk voornaamwoord moest beginnen. @ryara, het gaat hier over het 1e woord van de 4e zin, niet het aller allereerste woord :)
Profiel foto van Fiona
Een elfje zoals het hoort en ik leef helemaal met je mee! De ervaring heeft me geleerd dat grijze haren niets met oud worden te maken heeft. Ik ben al compleet grijs sinds mijn 25ste en nog steeds de jongste thuis. :-d De kapper wordt gewoon een stukje rijker, dat is alles. :)

Dank voor je reactie en het lezen, Fiona. Zie ook mijn eigen commentaar.
Profiel foto van ive
Je gedicht: opdracht vervuld! Maar jij: grijs? Geloof ik helemaal niks van! Trouwens grijs is nu toch een modetrent, niet. Een een jeugdig, blij gezicht onder een grijs afdakje werkt heel verjongend. Geloof me maar, ik kan het weten ... Grijs, soms af en toe, maar oud ... ik? Bijlange niet! Nooit! Grijs ons haar in de badkamer kijken we naar onszelf Mooi! ;)

Wat een mooie variant.

Idd. een goede variant, maar ik ben helemaal niet grijs. Dank voor het lezen en je leuke reactie, ive.

Ik trouwens ook niet!:D
Profiel foto van monkey
Mijn man was 26 toen de eerste grijze haren verschenen, inmiddels is hij wit. (Echt heel mooi) Ikzelf heb alleen een witte pluk aan de voorkant en verder grijze haren tussen een onbestemde kleur. Ik verf niet, alhoewel ik niet zeg dat het nooit zal gebeuren. Je elfje vind ik goed gevonden en daar gaat het tenslotte om.

Dank dat je mijn 11-je goedkeurt, monkey. Zie ook mijn eigen comment een stukje lager.
Beste Stella Nomara Ik vind dit een geslaagd elfje, maar ik zou twee woorden omdraaien. De woorden 'kijk' en 'ik'. Hierdoor ga je minder het gevoel hebben dat regel drie en vier in mekaar over lopen. Veel succes nog Groeten

Tot uw orders, :-). Het is reeds gebeurd. Dank voor het lezen en je reactie.
Hij is leuk, Stella, gelezen met een grijns, ik zie je voor me.

Pssssst: ik ben helemaal niet grijs en voel me zeker nog lang niet oud. Zie ook moijn eigen reactie een stukje lager. Daaag, Tari
Profiel foto van Dwarreltje
*grijns* Leuk ook om te zien hoe Poeziewezentje met een piepkleine verandering het elfje technisch kloppend weet te maken! Dwarreltje

Leuk dat je kon grijnzen om deze onzin. Zie hieronder mijn eigen commentaar.
Profiel foto van Stella Nomara
Om mijn leergierigheid te tonen heb ik de vierde zin aangepast en die laten beginnen met een persoonlijk voornaamwoord. Dank aan velen voor de tip. Enne...Ik heb nog maar zeer weinig grijze haren. Maar schrijven is overdrijven, toch?

Daar heb je een goed punt.
Profiel foto van willy
jouw beschrijving is zó herkenbaar. Goed gedaan!

Dank je, willy. Kijk toch even naar mijn eigen comment hierboven. fijn weekend verder.

Nou ben ik jaloers. (vanwege dat zeer weinig)
een nieuw dichttalent is geboren !

Ik ben een achter, achter, achter etc. kleindochter van Joost van de Vondel, een zeer bekende dichter uit Nederland zo'n 100 eeuw geleden :-) Dank voor je reactie, je compliment en het zwaaien met twee armpjes, jongeman.

De gelijkenissen zijn dan ook treffend !