Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Mies


Geschreven door harrem
31 oktober 2011 08:59
Categorie: Humor

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1556 Aantal reacties: 7
Aantal leden : 1
 0
Je went op den duur zo aan haar aanwezigheid, hè? Je kunt trouwens goed zien dat ze een dagje ouder wordt. Steeds meer grijs; zelfs een paar snorharen beginnen zilvergrijs te worden. Wat ooit een ferm gebit was, lijkt nu te bestaan uit broze porseleinen, haast doorzichtige tanden. Het eten moeten we inmiddels voor haar prakken in een kommetje.

Ze brengt veel tijd door met door het raam te staren naar de mussen die in linie op de balkonleuning zitten. Verveeld sjokt ze dan maar weer eens door de huiskamer, waarbij haar te lange nagels regelmatig in het hoogpolige tapijt blijven hangen. Onderweg kijkt ze soms begerig naar de kanarie, maar die zit te hoog. Moe van het niets doen ploft ze dan maar weer eens breeduit op de bank, bij voorkeur op de krant die ik net wil gaan lezen.

Als ik die voorzichtig onder haar achterste probeer weg te trekken, kan ik een grauw en een snauw krijgen. De tik, die ik in een reflex had willen uitdelen, gaat niet door als de bestraffende blik van mijn vrouw mij tot de orde roept. Kom niet aan haar Mies!

Jawel, gezellig je schoonmoeder veertien dagen op bezoek.

© harrem. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Haha, soms kan ik van een man genieten. Niet meteen blij worden nu, ik bedoel een man die in zo'n kort verhaal zoveel lol kan proppen. Zoals je bedoeling was, ik dacht eerst hond, toen kat en inderdaad, toen een of andere menselijke variant daarop. Toppie!!!

Je doorziet deze boef helemaal!
Profiel foto van Henny
:D Jij bent erg!

Ja, hè? Dank je voor het compliment. (giggle)
Profiel foto van Stella Nomara
Harrem, iemand op het verkeerde been zetten bij het lezen, is iets wat ik graag zie en zelf ook weleens probeer. Deze bleef tot het einde spannend. Helaas, door je bijgevoegde illustratie gaf je jezelf al een beetje bloot. Had er gewoon een kat bij geplakt. Ik vind het een verschrikkelijk leuk stukje. Zodoende is mijn maandag geweldig begonnen.

Ik dacht even dat je gedachten kon lezen. Complimenten… Laat ik nou voor middernacht de tekst hebben gepost plus afbeelding kat! ’s Morgens zat echter Koos Kater, mijn oude huiskat hoofdschuddend achter de computer.

Volgens hem schiet tekst tekort als een plaatje nodig is. Hij zei: “Je moet het zo doen, dat alleen de tekst aan een kat doet denken, baas!”. Dus ‘s morgens mopperend kat weggehaald van de site en toen Koos niet keek, stiekem ...

... toch nieuw plaatje geplaatst. Nu kan iedereen kiezen: lieve mevrouw of stoute poes. Volgens Koos is ieder plaatje een zwaktebod en moet de tekst alleen al toereikend zijn.

Hij heeft letterkundig gezien gelijk, maar ik kan het niet laten… Stella Nomara, zoals vaker ben ik erg blij met je commentaar. Dat geeft stof tot nadenken en inspireerde tot een nieuwe schepping: (bigkiss)Koos.

Koos is een kater met karakter. Je kan nog veel van hem leren :-).

Geef Koos een oplawaai! Die krijg teveel praats!
Profiel foto van Cojo
Weer een toppertje! Ga zo door aub en snel een beetje!:-D

Heb je dan een sterke maag? (Dank je voor de aanmoediging).
Profiel foto van ryara
lelijkerd!

Echt wel...
Profiel foto van maarten54
Altijd weer die schoonmoeders, zou ik niet durven! (saint)

Dat meen je niet. :o Wie heeft destijds de staart van zijn hond gecoupeerd, omdat-ie niet mocht kwispelen als je schoonmoe langskwam? (ik citeer maarten54 uit - voorheen - Verhalensite).

Uw geheugen laat u niet in de steek merk ik :D
Profiel foto van willy
Op het verkeerde been gezet, dat zeker. Zou trouwens schoonma een bon voor de pedicure geven, zodat ze niet meer met de nagels in de vloerbedekking blijft haken. Geinige miniatuur

Ha ha ha :D

't Heeft ook voordelen als ze zichzelf een tijdje "vastnagelt" aan het tapijt. Bedankt voor de suggestie.

't Heeft ook voordelen als ze zichzelf een tijdje "vastnagelt" aan het tapijt. Bedankt voor de suggestie.

Oeps, ik zag het eerste bericht niet vertrekken; vandaar!