Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


In de put, uit de put


Geschreven door harrem
23 oktober 2011 16:32
Categorie: Absurd

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1535 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
De man zat te somberen achter zijn borreltje en peinsde over de komende oude dag. Hij maakte zich zorgen over wat er zou gebeuren als hij alleen thuis doodging. De hond, de kat, de abonnementen, de lege flessen…

Sterven op zich vond hij inmiddels een aantrekkelijk alternatief voor het leven of wat er voor door ging. Een handje helpen behoorde ook tot de mogelijkheden, omdat hij een indrukwekkende verzameling antieke wapens had. Maar wat gebeurt er dan daarna? Hij had een onwrikbaar vertrouwen in een hiernamaals, dus zijn vraagstelling had meer te maken met wat er met zijn stoffelijk overschot zou gebeuren. Het leek hem zo’n slordige bedoening na verloop van tijd.

Zijn vriendin kwam binnen en liep over van begrip toen hij lucht gaf aan zijn overpeinzingen. Zij beloofde hem plechtig, dat zijn as zou worden bewaard in de urn, waarin reeds haar vaders as zat.  De man hapte ontdaan naar adem, alsof het al zo ver was. Was ze nu helemaal betoeterd? Ze wist toch welke bestemming die urn inmiddels ook al had! Haar vreselijke moeder, de valse tweelingzus van Beëlzebub, zou na haar crematie al in die urn worden gestopt. Haar vader, haar moeder èn haar vriend. Dat werd dringen.

Is dat nou ironie? Hij besloot voorlopig nog maar eventjes door te gaan met leven…© harrem. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Waarom heb ik het gevoel dat deze nog niet áf 'is? Het eindigt te gemakkelijk (vind ik hoor, dus dat zegt weinig)

't Is precies zoals je het verwoordt (bigkiss): het is inderdaad nog niet af; hij gaat nog eventjes door (denkt de een). Of niet (denkt een ander). Dat ligt in het midden.
Profiel foto van Stella Nomara
Ik vond het "open einde" juist op zijn plaats. Kan ik er zelf een invulling aan geven: lekker ruzie maken met z'n drieën of eenzaam en alleen in een potje zitten. De hoofdpersoon heeft een juiste beslissing genomen: nog maar even door gaan met ademhalen. wie had het nu over rauw en realistisch in mijn verhaaltje over mijn digitale ontwikkeling? Jij kan er ook wat van. ;) Ik heb het met plezier gelezen, harrem.

En zo was het exact bedoeld ;). Ja, ik beken schuld: ik verkneuter me en ik gniffel bij bv. jouw zwarte humor (over je digitale nalatenschap). Dit stukje is een vingeroefening daarin; jammer dat er geen categorie voor bestaat.
Profiel foto van Henny
Gewoon uitstrooien die hap. Probeem opgelost. (a)

Goed idee, Henny! Als van de winter het strooizout weer op is.
Profiel foto van ryara
Moet wel een grote urn zijn, een soort familieurn... Tuinpad verhogen misschien?

Of: zijn vriendin wijsmaken dat het een goed ontstoppingsmiddel is voor haar verstopte afvoer...
Profiel foto van Hilda
Bij schoonmoeder in de urn? Mijn schoonzonen zouden er een moord voor doen, :D Ik wacht op het vervolg.

Dank voor je bijdrage. Zie reactie bij Cojo: het verhaal eindigt eigenlijk al suggestief. Maar het kan alle kanten uit.

De laatste keer dat een van mijn schoonzonen er een moord voor deed, moest bij ons de urn weer bijgevuld worden..

:D
Profiel foto van Stella Nomara
PROFICIAT, JE HEBT DE SPOTLIGHT BENOEMING ACH, WAAROM OOK NIET? TIS WELVERDIEND,HARREM