Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Lijstje


Geschreven door harrem
19 oktober 2011 23:09
Categorie: Humor

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 1528 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 1
 0
De feestdagen komen er weer aan. En dus ook de obligate cadeautjes. Vorig jaar had een van de grootste successen moeten zijn: het nekmassageapparaat voor schoonmama Kijfke. Wie een halsketting draagt, moet daarmee wel uitkijken. De bewegende delen kunnen de halsketting aansnoeren. Dat is vorig jaar ook tragisch genoeg in de Verenigde Staten gebeurd, toen een vrouw haar kerstcadeautje meteen ging uitproberen. Die adembenemende verrassing mislukte echter bij Kijfke. Haar kippennekje was te mager voor een halsomvattende massage. Het ouderwetse handwerk biedt dan nog uitkomst.

Helle, de geheime dochter van Kijfke en Satan, had wel succes met haar cadeau aan haar partner Fokke. Hij kreeg vorig jaar met Sinterklaas aftershave. Fokke deed na het uitpakken - voor de proef - wat op zijn wangen en hij voelde hoe weldadig die zachte emulsie was. Hij piepte echter wel anders bij de opkomende bulten en knobbels, die de daaropvolgende weken zijn hoofd ontsierden. Helle kon al jarenlang niet onthouden dat hij een allergische constitutie had.

Dit jaar is Fokke zijn surpriselijstje al vroeg aan het opstellen. U kent uit de feestwinkel vast wel zo'n aansteker in de vorm van een handgranaat. Daar komt zo'n speels vlammetje uit om een sigaret aan te steken. Voor rookster Helle was dit cadeautje een slappe surprise. Wat Fokke op het oog had, kwam van het internet en was een stuk brisanter: het ziet er precies zo uit als een nepgranaat/aansteker, behalve dan dat de nepgranaat toch een echte granaat is. Dat verwacht de blijde ontvangster natuurlijk nooit, maar dat is het hele idee achter het begrip surprise. Het naar hem laten toesturen van dit leuke kleinood bleek echter op problemen te stuiten. Dus hij broeit nog op een cadeau dat inslaat als een bom.

Met het presentje voor Kijfke gaat Fokke zich dit jaar overtreffen. Het mag best wat kosten, want het is tenslotte voor zijn schoonmoeder. En het zou best kunnen zijn dat Kijfke er volgend jaar niet meer bij is. Zij krijgt van Fokke dit jaar namelijk een haarföhn, die op het water blijft dobberen. Huh? Jazeker, te gebruiken boven een met water gevulde wasbak of badkuip. Oude mensen laten weleens wat uit hun vingers glippen, maar dit drijvende object kon Kijfke in dat geval zo uit het water vissen. Erg nuttig voor iemand, die om de haverklap haar huidige haarföhn uit de handen liet kletteren.

Maar ja, zult u denken, hoe vaak zou ze zo'n föhn nou eigenlijk gebruiken? Grappig genoeg bijna dagelijks. Die behoefte had de kalende Fokke nou weer niet, maar Kijfke des te meer. Zij was namelijk zeer gul bedeeld met haar en dat waste ze vrijwel iedere ochtend. Waarschijnlijk omdat er van alles en nog wat in bleef hangen. Als ze daarna - vaste prik - het ontbijt verzorgde, droop ze nog een tijd na en dat gaf natte plekken op de vloerbedekking. Dus föhnen was een vereiste standaardprocedure, zodat Kijfke daarna kurkdroog aan haar huishoudelijke taken kon beginnen.

Kortom, het was 's ochtends een hele heisa van wassen en haar drogen. En dan had zij nog niet eens haar hoofdhaar gedaan!© harrem. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Veulgekkermottutnieworre! Wel weer hartelijk gelachen, dus...

En dan te bedenken dat deze fictieve personen zijn gebaseerd op authentieke voorbeelden. Ik dacht (hardop) al dat ze niet spoorden, maar toen werden ze kwaad...

Nooit hardop denken, harrem. Kan weleens verkeerd uitpakken :-)
Profiel foto van Henny
En dan had zij nog niet eens haar hoofdhaar gedaan! :lol: Wat voor heerlijke, zwarte humor! Echt weer genoten.

8)
Profiel foto van Stella Nomara
En zwartgallige komedie waar ik a.h.w. bijstond. :D :D :D Heel beeldend beschreven. Leuke woordspelingen, kortom ik heb het met veel plezier gelezen, harrem.

...fluisterde zij. Ik volg je advies op en denk niet meer hardop. Ik schrijf het wel op.
(giggle) (giggle)zegt deze smiley genoeg?

(bigkiss)
Profiel foto van ryara
:lol: Hoe krijg je de onzin bij elkaar verzonnen:lol:

't Is een gave (zei de gek) :P
Profiel foto van maarten54
:D Moet ik nog wat zeggen ook ?, nee hé