Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Els als boekensteun


Geschreven door marleenff
15 oktober 2011 00:52
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 806 Aantal reacties: 4
Aantal leden : 1
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel

De voorbije nacht, eigenlijk gisterenavond, zijn we naar de voorvertoning geweest van Els De Schepper haar one-man show “ Niet geschikt als moeder”. Het was bedoelt als oefening voor haar première, en later haar shows, die in verschillende grote zalen in België worden vertoond.
Ik had geen idee wat we ervan konden verwachten. Ik kende Els enkel van tv. Ze had enkel rollen in bekende series, en was vaak ook presentatrice. Zingen kan ze dus blijkbaar ook, want dat had ze vaak nodig in de show, de voorbije avond, om tot rust te komen.
Ze is echt “ een straffe madam” zoals we dat hier zeggen. Maar wel een hele strenge. Ze wou niet dat er foto’s genomen werden. Ze is die heer zijn fototoestel op een professionele manier gaan aanslaan, tot na de show. Ze wil immers de onverdeelde aandacht. Gelukkig had ze niet gezien dat ik met mijn gsm een paar foto’s kon nemen.
Toen ze aan haar voorstelling begon, betrok ze onmiddellijk het publiek erbij. Liedjes werden gezongen, die we later in de show nog zouden kunnen gebruiken.
Er was echt veel interactie tussen haar en het publiek.
Het decor was prachtig. Er was een dressing, want die had ze nodig, om zich gemakkelijk te kunnen omkleden, in één van haar vele personages. Ze speelde op een bepaald moment een jong kind van zes jaar, die bij God te rade ging. Wat daar allemaal uitkwam, was gewoon om bij na te denken.  Wie is God? Wie was zijn papa? Heeft Jezus nog broertjes?
In de rol als haarzelf was ze het beste. Ze is een artieste die kan zingen, acteren, presenteren en nog zoveel meer. Ze vertolkte zichzelf van kind tot het sterven. Sterven is niet om grappen over te maken, maar het deed haar wel nadenken over het leven. Ze had het tussendoor vooral over het feit dat ze nooit mama mocht/kon worden. Het gemis aan kinderen, en de voordelen van het kinderloos zijn. Op het einde van haar voorstelling, zong ze speciaal een liedje voor alle mensen die nooit mama mochten worden. Dat nam het publiek haar in dank af. Ze kreeg dan ook een daverend applaus.
Na de opvoering kon je zoals altijd, bij artiesten, naar de fanstand om een handtekening. Of om een zelfgeschreven boek van haar te kopen met als titel “ niet geschikt als moeder”.
Daar merkte ik op dat ze zelf als boekensteun fungeerde. Ze hield haar rij getekende boeken zelf vast, tot ze een goede stand gevonden hadden om één van haar boeken te laten dienen als boekensteun.
Tijdens het naar buiten gaan, langs die stand, merkte ik dat ze toch wel een strenge dame is. Waarschijnlijk geen gemakkelijk mens. Ze was tegen haar medewerker aan het reclameren dat iemand foto’s nam, dat een ander persoon constant zat te sms’en. Ze lijkt me een perfectionist.
Ik ben echter heel gelukkig dat ik dit alles, in onze stad Tienen, mocht meemaken.

© marleenff. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Bartje
Ik ben zelf best een fan van Els te noemen, hoewel ik tot nog toe geen shows live heb kunnen volgen. Toen ik de pirkkel las, had ik meteen inspiratie. Voor alle zekerheid las ik eerst jou inzending, gelukkig is het niet wat ik in gedachten had :)

Ze is een klasse-madam. Ook al is ze klein van gestalte, ze is groot als artieste.
Profiel foto van Dwarreltje
Lijkt me een mooie avond geweest Marleen. En je hebt er zó over verteld dat elk ander zin krijgt om ook te gaan. Je weet, zeg maar, de lezer mee te slepen in je enthousiasme. Leuk!! Dwarreltje

Ik heb me deze keer moeten inhouden om niet over de 500 woorden te gaan. Ja, het was een fijne avond. (smile)
Profiel foto van Henny
Even opgezocht, want ik ken haar niet zo. Ik heb een filmpje daarover bekeken en ik kan mij heel goed voorstellen dat jullie een topavond hadden. Mooi onder woorden gebracht!

Ja, ze is een Belgische cabaretière, all-round artieste. T was een fijne avond.
Profiel foto van ryara
En weer lukte het je om een schrijfprikkel te gebruiken. Het lijkt me een interessante avond te zijn geweest.

Ja, het was echt een kunstige avond.