Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Deskundologen


Geschreven door harrem
6 november 2011 23:24
Categorie: Humor

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1811 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Het strakke moderne gebouw imponeerde mij. Straks hoor ik de uitslag van de onderzoeken van de laatste week.  Best spannend, want welke toekomst is er dan nog?

Op de gang wisselden twee zeer wetenschappelijk ogende dames met dikke dossiers onder hun oksel informatie uit. Terwijl ik op een bankje in de gang op mijn beurt wachtte, volgde ik ongegeneerd het gesprek tussen de twee belangrijk doende functionarissen. Hun serieuze gezichtsuitdrukkingen straalden gezag en professionaliteit uit. Het was duidelijk dat je bij hen in goede handen was. Wat ik nagelbijtend opving uit het gesprek was dit:

> Wat vind jij nou van dat geval?
= Hm, ik heb zoiets van: ‘schisogreen met retrograde inversie’
> Interessant! Ikzelf had meer zoiets van ‘jeetje, dat lijkt wel bipolaire angstroos’. Of heb jij nog zoiets van ‘dat kan - neurocorsicaal gezien - niet’?
= Nou, post-trampolien had ik wel zoiets! Bij die laatste tests had ik namelijk gelijk iets van: ‘flatulatieve herhalingsdrang, dat is het!’...
> Nu je het zegt, wat voor iets kan je anders hebben als je zoiets hebt als test op test op test? Maar dan heb ik aan de andere kant weer zoiets van …

Wow, dat was voor mij veel te hoog gegrepen psycholingo. Ik heb zelf trouwens ook zo iets van beukenhout thuis.

Ik word door zoveel deskundigheid  altijd vervuld van eerbied. De twee geleerd pratende deskundigen met hun kloeke, klinische blikken waren inmiddels op de gang uitgeïnformeerd. Nu gingen ze ieder apart een deur in. Ik keek nog even op mijn papiertje, bij wie ik eventueel moest zijn. Jawel, allebei de namen die op de deuren stonden, las ik ook in mijn afspraakbrief.

Ik had een ‘tienminuten-gesprek’ met juf B. Latafeld, docente ritmisch handwerken en direct aansluitend met juf G. Schift, docente linguïstisch vingerverven.

Jawel, mijn 12-jarige Joost zit alweer in de eerste klas  van het vmbo.

(Uit mijn "Rare gesprekken")


© harrem. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Ga zo door asjeblieft, ik lig dubbel, mijn dag was tot nu toe 'aardig.' Vanaf nu: Heel goed, dank. :-D

Dank voor het vrolijk makende commentaar...
Profiel foto van Henny
En ik denken dat je in het ziekenhuis was. :D

Gelukt!
Profiel foto van Stella Nomara
Lekker gelukt, harrem. Ik stond dus op het verkeerde been, net als Henny. Je hebt het woordgebruik van de "wetenschappers" op een absurde manier weergegeven. Heb weer heerlijk kunnen :D :D :D :D :D

Nog een keer gelukt!
hahiho, je zou er dizelig van worden als het niet tevens zo grappig was, tenminste jouw versie duidelijk wel!

Duizelig? Eigenlijk ik ook. Maar ik kijk eerbiedig als mensen zich zo serieus nemen. Dank voor je commentaar.

eerbiedig kijken? hoe lang hou je dat vol?

Ik bedoelde met "zich serieus nemen" overigens de twee docenten. Bij nalezen vond ik mezelf niet duidelijk. Lang volhouden? De pijn is snel over als je zo kijkt. Dank je voor je commentaar.
Profiel foto van Bartje
Haha, ik hou van dit soort misleidende verhalen, zowel als lezer en schrijver. Het vraagt toch enig nadenken om een lezer op het verkeerde spoor te brenge. Dat maakt dit soort verhalen tot sommige van de mooiste kunststukjes op schrijfgebied, naar mijn bescheiden mening :)

Ik keek in de spiegel en zag me blozen bij je commentaar.

O nee, het is gewoon uitslag van het scheren. Dank voor je bijdrage.
Hahaha, wat een geweldige termen. Het medisch aandoende 'flatulatieve herhalingsdrang' en dan het 'linguïstisch vingerverven' en 'ritmisch handwerken'. GEWELDIG! Van mij een bipolaire angstroos voor dit stukje.

Ik verklaar jou genezen
Profiel foto van Fikske
Haha! Ja, ik zat ook in het ziekenhuis ( psychiatrie of zoiets ) Goed op het verkeerde been gezet.

Fijn weer iets van je te vernemen!
Profiel foto van Stella Nomara
PROFICIAT MET JE SPOTLIGHT PLEKJE Het is welverdiend !

Dank je, maar: eerlijk gezegd moet ik nog uitzoeken wat dat inhoudt. Ik ben hier nieuw en ben nog steeds doende de betekenis van al die leuke icoontjes uit te zoeken.

De klokt tikt wat langzamer bij me en ik was nog niet bij alle uitleg gekomen met lezen; ik heb het nu door
Die leuke icoontjes vind je bij 'score' hieronder. Van mij krijg je behalve de felicitatie voor je spotlightvermelding, twee armpjes omhoog. Ik ga nu je andere bijdragen lezen. Ennuh ... welkom in dit schrijverscircus.

Dank je, maar ik bedoelde die op de voorpagina. Ik begrijp inmiddels, dat je daar toch geen grip op hebt. Maar ik ben ook zo’n iconobeet <img src=O:' Title=':OO:'> . Wat een hoedje leek, blijkt een schijnwerper te zijn. Had ik eerst echt niet door.

't wordt weer bevestigd, mannen hebben geen fantasie haha, behalve als ze verhalen zoals jij kunnen schrijven.
Profiel foto van maarten54
Sommige 'termen' komen uit je duim toch zeker! anders ben je een supermens als je zukke gesprekke kan onthouwen. 'n fraai stulje weer!

Maarten54, ik sla soms achterover van de mesjogge lulkoek die belangrijk doende "deskundigen" ophoesten. 't Lijkt toch wel op dit. Dank voor je commentaar!

Zondermeer lijkt het! Ik zou het je niet verbeteren