Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Vaarwel WebTales


Geschreven door Stella Nomara
5 november 2013 15:37
Categorie: Column

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 783 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 1
 0

De afluisterpraktijken van de N.S.A. hebben heel wat opschudding veroorzaakt. Wereldleiders worden door deze Amerikaanse Veiligheidsdienst nauwlettend in de gaten gehouden. Zij zijn min of meer in opstand gekomen tegen deze duistere bezigheden van hun bondgenoot. Ook gewone burgers zijn de dupe van deze werkzaamheden. Hun doen en laten via satelliet en internet wordt in grote mate bijgehouden door de snuffelaars in Ford Meade.Persoonlijk vind ik het een bizar idee dat mijn telefoongesprekken en internet bezigheden ook door anderen gevolgd kunnen worden. Ik heb me daarom voorgenomen om mijn levenswijze op bepaalde punten drastisch te wijzigen.

In plaats van de reisplanner van de N.S. op de computer te raadplegen, ga ik binnenkort een spoorboekje aanschaffen, als die tenminste nog te koop te zijn. Ook met behulp van dit lijvige boekwerk kan ik, na veel oefenen, weer de nodige treinverbindingen opzoeken die nodig zijn voor een reis. Mijn ticket ga ik maar weer ouderwets op het station kopen, zodat niemand weet wanneer ik die trip ga maken, wat met een e-ticket wel te achterhalen is.
Op de eerst volgende rommelmarkt zal ik naarstig op zoek gaan naar een encyclopedie. De triviale dingen die ik dagelijks zoek op Google of Yahoo, geven blijk van mijn honger naar meer kennis over, meestal, onbelangrijke onderwerpen. Maar ik wil niet dat iemand ontdekt dat ik eigenlijk niet zo veel weet.
Een atlas heb ik nog staan, twee zelfs. Dus daar kan ik rustig aan mijn grote eettafel in gaan zitten bladeren als ik weer eens zo nodig wil weten waar een plaats, rivier, bergtop of meer zich bevindt op deze aarde. Doe ik dat op de computer, dan kan er wel eens gedacht worden, dat ik een plek zoek om een aanslag te plegen.
Voor mijn overtollige troep, die ik nu op Marktplaats probeer te verkopen, hang ik, net als vroeger, bij de plaatselijke supermarkt een advertentie op. Als dat nog kan, tenminste. Ik wil niet dat compleet vreemde mensen kunnen natrekken, wat ik in de loop van mijn leven bij elkaar vergaard heb aan onzinnige rotzooi, waar ik nu weer van af wil.

Telefoneren of e-mailen zal bij mij ook binnenkort tot het verleden horen. Om te communiceren met de buitenwereld, ga ik weer brieven schrijven. Ik zal dan gebruik maken van de truc, die ik vroeger uithaalde met mijn vriendinnetje: schrijf de brief met citroensap, de inhoud is dan niet te lezen, tenzij je het vel papier...nee, ik ga natuurlijk niet aan de grote klok hangen hoe je die onleesbare tekst weer leesbaar krijgt. Stel je voor dat iemand uit de Verenigde Staten dit stukje leest en mijn klassieke briefpost gaat onderscheppen.
Morgen bied ik mijn computer, laptop, i-pad smartphone en vaste telefoon te koop aan via een advertentie bij de supermarkt. Van de opbrengst ga ik dan een paar vellen postzegels kopen.
Tevens zeg ik al mijn telefonie-abonnementen op, alsmede mijn internetpack. Jammer voor mijn provider, maar Post Nederland, of hoe die zaak ook tegenwoordig heet, zal mijn gedragswijziging wel in dank afnemen. Misschien schieten hun omzetcijfers en netto winst weer omhoog zodat de tarieven naar beneden kunnen. Dat zal tot grote tevredenheid leiden van heel het Nederlandse volk.

Er is slechts één bezigheid, die ik zal gaan missen: even lekker "Webtalen". Dus aan alle WebTalesvriendjes en vriendinnetjes: Adieu!


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van wijnveld
Jaja, het ziet ernaar uit dat we alles terug moeten draaien.. Met de koe en het varken leven in één ruimte, lekker warm, geen verwarming meer nodig en de kinderen? Die hoeven niet naar school want met die Googlebril wordt alles overbodig. Oh nee, die zit natuurlijk ook aan dat afluistergebeuren vast geknoopt.

Ja, wat zou het leven zijn zonder al die snufjes? Ik heb drie weken zonder vaste telefoon en internet gezeten, zo vlak na onze verhuizing vanuit België. Wat een "arremoe" Dank voor het lezen en je reactie, wijnveld.

Ja, ik kijk er niet van op, sinds ik in Ethiopië heb gewoond... Daar taalt men er niet naar om iedere dag het feestboek te openen

Vastgeknoopt..
Profiel foto van Ryara
Nou dan wens ik je alvast alle sterkte die je nodig hebt om zonder ons, zonder Web Tales, de rest van je leven door te komen. Ik voorspel dat je binnen de kortste keren snakt naar een pilletje om je leven te beëindigen, maar dat kun je dan niet via internet doen. Ik wens onszelf ook sterkte, want wát moeten we zonder jou op Web Tales? (sad)

Rustig maar, ryara. Je kent me nu toch wel een beetje? Zonder Web Tales ben ik hopeloos verloren. Maar zonder mij op Web Tales, gaat jullie leventje gewoon door, hoor (giggle) Dank voor je reactie en het lezen.
Profiel foto van willy
Stella, je gaat me toch niet vertellen dat we die laatste zin serieus gaan nemen, want dan ga ik me aanpassen aan het weer. Je woont volgens mij niet zo heel ver van mij vandaan, dus kijk ff naar buiten, dan weet je dat ik me ontzettend depressief ga voelen, voor het geval dus die laatste zin gemeend is. Dus stel me ff gerust, alsjeblieft. Weer graag gelezen.

Niet depressief worden, willy. Voorlopig kan ik nog niet zonder Web Tales. Neem de laatse zin dus maar met een kilo zout. Je weet dat ik van een geintje houd. Dank voor je duimen, het lezen en je reactie.
Profiel foto van beppie
Jeetje, je laat me schrikken... ik las de titel en dacht, het zal toch niet? Tja, zoals jij het bekijkt, is eigenlijk zo stom nog niet. Als wij in de bergen zijn, kan ik het ook zonder al die moderne communicatiemiddelen stellen, maar toch... als we dan weer in de bewoonde wereld zijn, is het toch wel handig als je één of ander tot je beschikking hebt. Weet je wat? Probeer het eens een tijdje, stuur me dan een postduif of een brief op mooi postpapier om me te laten weten hoe het bevalt (writing) En in de tussentijd... mss is een cursus rooksignalen nog een optie :D

Ki nak neeg nelangiskoor neruts, sud moraad fjirhcs ki raam ni edoc, lets ed ASN steel tid koo. Raam ej tfeoh tein et nekkirhcs rooh, ki fjilb gon lew njim seikkuts nevjirhcs. Knad roov ej eitcaer ne teh nezel, eippeb.

Wat zegt ze nou (dunno) :think: ? 14.15.15.9.20 - 7.5.23.5.20.5.14 - 4.1.20 - 10.5 - 4.25.19.12.24.9.5 - 8.1.4 (wiggle)

Nu heb ik kramp in mijn vingers van het tellen, mevroi. (giggle) Gelukkig heb ik niet die handicap die u benoemd. Kwas alleen een beetje melig.

En ik wérd er een beetje melig van. Heb je op je vingers zitten tellen? Ik had zeker gedacht dat je het alfabet op papier zou zetten met nummertjes erbij... ik zag het al helemaal voor me (a)
Profiel foto van Breinpijn
Ja, ik moet snel zijn met deze reactie anders staat de pagina op zwart. Maar gelijk heb je, het is een grof schandaal. Ik doe inmiddels ook alles met duivenpost... oh nee, deze reactie nog niet. Maar hoe dan ook, wat is er mis met een ouderwetse handgeschreven brief? Het is een zeldzaamheid tegenwoordig. Topcolumn. Ik hoop dat ze mijn twee duimpjes nog plaatsen. Snel, snel.......

Breinpijn, die tweede duim kwam al te laat, zie je wel?

Sh***

Alles is reg gekomme. Ik puter nog steeds naar hartlust enzo. Ben vereerd dat je het een topcolumn vindt. De duimen waren op tijd. Dank voor je reactie, het lezen en die bewuste duimen, Breinpijn.
Nu, ja, zorg dan wel dat je met cash geld aan de kassa van het warenhuis, of winkel betaald, want je betalingsverkeer met electronische kaart kunnen ze ook volgen. Alleen is het haast onmogelijk om nog aan cash geld te geraken zonder terminal, e.a. daar er in banken tegenwoordig geen geld meer is (onlangs nog meegemaakt). Door het wegduiken onder de radar zal je eerder verdacht worden waardoor ze je misschien juist nog meer gaan controleren. mogelijkheden genoeg. M.a.w.: ik vrees dat het kalf al lang verdronken is...

Er zijn idd. nog meeer maatregelen die ik moet nemen, die heb ik maar niet genoemd anders werd het helemaal zo melig. Dank voor je tips, he tlezen en je reactie, Swing.
Profiel foto van esperanza
Beste Stella, Jij laat mij schrikken. Wat jij van plan bent om te doen, is echt heel moeilijk denk ik. Alle deze dingen die jij nu opzij wilt schuiven, zijn in onze leven binnen gekomen als iets interessants en aangenaam en daarin hebben ze een plaats gekregen, die echt steeds meer belangrijk bleek te zijn. Stel je voor, dat jij ineens 112 moet bellen, en heb jij geen telefoon... Ik wil je vragen om deze idee laat rijpen. Misschien dat het anders kan. Ik heb ook mijn deelname aan de Face Book beëindig. Wel heb ik nog mijn computer en gebruik ik skype om met mijn familie in Brazilië te spreken. Maar als het over iets gaat dat niemand anders hoef te weten, stuur ik dan een brief. Toch houd ik graag contact met mijn zussen en mijn broer op de goedkoopste wijze van de computer. Om heel eerlijk te zijn, mijn echt gegevens, geef ik niet bloot via internet. Wij ontkomen niet aan de 'big brother.' Van uit de satellieten daar boven kunnen ze ons allemaal volgen als ze dat willen. Ooit zijn de mensen angst geweest voor de communisme, toch is de kapitalisme die ons bedreigd. Als ik jou hier echt niet meer zou ontmoeten, zou ik jou echt gaan missen. Liefs, sila.

Niet te zwaar over na denken, esperanza. Tis maar een gekkigheidje, hoor. Dank voor je uitgebreide reactie en het lezen.

Ik nam dat als echt. Ik vond heel erg om jou hier te missen. Dank je wel.
Profiel foto van Cojo
Een geweldig verhaal Stella, zo mag je er meer plaatsen. Eigenlijk het eerste super komische verhaal over de afluisterpraktijken dat ik lees. Proficiat en 2 duimen, want het leest als een trein.

Nou, dat zijn veel complimenten! Ik ga er van blozen. Ja, Cojo, soms komt er weleens een "geweldig" verhaal uit mijn toetsenbord rollen. En die humor: je bent een Amsterdammer of niet, en die houden er wel van om zo af en toe de mensen in de maling te nemen. Dank voor het lezen, je reactie, de complimenten en je zwaaiende armen.
Of je jat via marktplaats onder valse voorwendselen de identiteit van de één of andere stumper en gaat onder een valse naam en gegevens vrolijk verder. Dan kunnen we in ieder geval hier nog genieten van wat je zoal typt. :)

Je hebt dus genoten van dit stukkie? Nou, dat vind ik leuk om te lezen. Identieteiten gaan jatten, laat ik maar aan anderen over, want ik ben een "beschaafde" Hollandse huisvrouw, gewoonieko. Dank voor het lezen en je reactie
Profiel foto van Henny
Een encyclopedie kun je bij mij ophalen, dus dat probleem is opgelost en het past in een flinke kruiwagen. Ik ga er van uit dat dit verhaal met een vette knipoog geschreven is. Moeke kan je niet missen hoor. Wel een steengoed verhaal en dat mag ook gezegd worden.

Mooi, ik kom morgen met een kruiwagen bij je binnen. Een vette knipoog? Tuurlijk moeke. Ik kan jou ook niet missen, hoor. Dat je het een steengoed verhaal vindt, dat doet me deugd. Ben blij dat je het gezegd hebt (giggle)