Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Niets dan de waarheid


Geschreven door Stella Nomara
17 juli 2013 22:39
Categorie: Ervaringen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 781 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 1
 0


Allebei zijn ze vijf jaar en beiden missen hun voortanden. Ze giebelen samen wat af.

Zwaar in gedachten liep ik naar de vuilcontainer om mij te ontdoen van verzameld afval.
"Weet je dat wij weleens bij Jaap binnen zijn geweest?" hoor ik één van de mini-dames tegen mij zeggen, doelend op de vorige bewoner van ons huis. Ik hield me van de domme en vroeg me af of zij zich zelf zouden uitnodigen voor een ronddleiding in ons nieuwe stulpje. Zover gingen ze niet. Zodoende inviteerde ik de kleuters zelf maar. Als jonge honden begonnen ze overal in ons huis rond te snuffelen, wel zo netjes opgevoed om nergens aan te komen. Hun monden stonden niet stil. Steeds wilden zij weten wie er op een bepaalde foto stond afgebeeld. Toen zij een foto van onze kinderen zagen, moest ik natuurlijk uitleg geven wie wie was, hoe oud en de namen. Onze trouwfoto kreeg ook de nodige aandacht. Deze is nogal groot en in zwart/wit.
"Hoe oud was je toen jij trouwde?" vroeg kleuter één. En naar waarheid antwoordde ik: "Ik was toen een-en-twintig jaar." "En hoe oud ben je nu?" wilde datzelfde meiske weten. En zonder blikken of blozen zei ik: "Twee-en-zestig jaar." Haar ogen sperde zich open en verbijsterd sloeg ze haar hand voor de mond, waarna ze ongelovig en giegelend sprak: "Zo oud al?" Dank u , kleuter één. Meteen reageerde kleuter twee met de vleiende opmerking: "Ik vind dat je toen veel mooier was." Dank u, kleuter twee.
Na het vertrek van de dames ben ik op een stoel gaan zitten en barstte in lachen uit. Het is toch waar: kinderen en dronken mensen spreken de waarheid.


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van esperanza
Wat een heerlijk stuk over jou gesprek met de twee eerlijk dames die alles zeggen wat ze denken, zonder na te denken...

Ach ja, die kinderen toch. Het zijn heerlijke meiden die geen blad voor de mond nemen. Dank voor hezt lezen en je reactie, Esperanza
Profiel foto van Eichnon
haha, een waarheid als een kleuter. Leuke anekdote

Je hebt geen idee hoeveel plezier ik heb gehad van die opmerkingen. Dank voor je reactie en het lezen, Eichnon
Profiel foto van Breinpijn
Meuh, waarheid als een koe. Kinderen.... geinig stukje. :D

Het zijn ook geinige meiden. En gelukkig zeggen ze nog de waarheid. Dank voor het lelzen en je reactie, Breinpijn
Profiel foto van Henny
Prachtig! :D

Ja hè? Ik heb verschrikkelijk moeten lachen toen ze weg waren. En nog steeds schiet ik in de lach als ik het aan iemand vertel. Dank voor je reactie en he tlezen, moeke
Profiel foto van Ryara
Leuke kinderen, die moet je te vriend houden. (a)

Het zijn nog steeds mijn beste vriendinnetjes. Ik mag dat wel, die eeerlijkheid. Leuk dat je even langs kwam en een reactie achterliet, Ryara.
Profiel foto van Mixmaus
kinderen mogen zoiets zeggen en dan lach je er hartelijk om ook Leuke buurtjes die moet je de vriend houden

Op die leeftijd mogen ze dat nog eerlijk zeggen. En er hartelijk om lachen? Ik deed het zowat in mijn...(toen ze weg waren dus) Ik ben blij dat deze eerlijke meiden mijn buurmeisjes zijn. Dank voor het lezen en je reactie, Miwmaus

sorry: Mixmaus
Profiel foto van Leonardo
:) Hele leuke miniatuur Stella. Vooral in lekker lezende stijl opgezet.

Dank voor je compliment, Leonardo. Met dank aan mijn leuke, eerlijke buurmeisjes. Zij hebben er voor gezorgd dat ik dit kon schrijven, toch?
Profiel foto van Stella Nomara
Sorry aan jullie allemaal hierboven, dat het zo lang duurde tot ik reageerde. Maar ik heb de afgelopen tien dagen veel bezoek gehad van mijn kinderen en kleinkinderen. Wat heerlijk is dat. Nu ik weer in Nederland woon, zie ik mijn nakomelingen "tot vervelends" toe (giggle)

Dat is ook de reden Stella waarom wij elke twee maanden weer voor twee maanden naar Nederland gaan. Kost wel eens wat kilometers of een vliegreis, maar het is het wel waard...