Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Koningskind* - De banneling (overzicht)


Geschreven door Fuaran
23 juni 2013 21:03
Categorie: Vervolgverhaal

volgend deel: Koningskind (deel 26)

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 821 Aantal reacties: 6
Aantal leden : 0
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
De banneling 

“Ik ga je een verhaal vertellen uit de wereld waarin ik ben opgegroeid. Een verhaal over moed, hoop en strijd. Over eenzaamheid en lijden. Een verhaal over liefde en over haat.
 
Ik weet niet goed waar ik beginnen moet. Sommige onderdelen van het verhaal ben ik vergeten. Anderen heb ik nooit geweten en zal ik ook nooit meer te weten komen.

Ik zal beginnen bij de koningin, omdat veel verhalen beginnen bij koningen en koninginnen. Zo blijven we nog even in de waan dat dit een mooi verhaaltje is. Iets om aan te denken wanneer je je verdrietig voelt en twijfelt over de wereld. Maar zo’n verhaal is dit niet. O, was dit maar zo’n verhaal.

Maar goed, de koningin dus.

Er was eens een jonge  koningin, die heerste over het Rijk.  Deze koningin had een geheim: zij was namelijk niet de ware erfgenaam van de troon. Op haar voet prijkte het Sigimerkteken. Dit symbool op haar achillespees toonde niet enkel aan dat zij niet van koninklijke bloede was, maar ook dat zij tot de vijanden van het Rijk behoorde. Want enkel de Sigi die hun plaats als bedienden in het Rijk niet aanvaardden, brachten het merkteken bij zichzelf en hun kinderen aan. De koningin had dus tot de rebellengroep die zij bestreed moeten behoren. Deze rebellen woonden in de bossen, ver weg van het Rijk.

En hoewel de koningin geen recht had op de troon, heerste zij toch over het Rijk. Daarvoor betaalde zij een weerzinwekkende prijs. De Troon accepteerde haar niet als heerser en kende geen genade in zijn pogingen haar het heersen te verhinderen. Haar enige hoop was het doden van de ware erfgenaam, om zo toch het recht op de troon te verwerven.“ Even pauzeerde ze. Het koste haar moeite om verder te gaan met haar verhaal. Dikke tranen liepen over haar wangen.

“Het zal je misschien verwonderen -of misschien juist niet, misschien voelde je het al aankomen-  maar de ware erfgenaam van de troon bevond zich bij deze rebellen. De rebellenleider, die net vader was geworden, had geweten dat de troon zich tegen de onrechtmatige koningin zou keren wanneer zij oud genoeg zou zijn om te heersen en had de erfgenaam als zoon aangenomen. Zijn beide zonen waren onderdeel van zijn plan om de ware erfgenaam op de troon te plaatsen en zo zijn volk hun rechten terug te geven.

Zijn plan faalde echter en hij werd gedood. Zijn zonen werden uit elkaar gedreven. Felan, moedig en goedhartig, bleef als gevangene achter in het paleis waar zijn vader het leven gelaten had. Daar maakte hij kennis met de koningin, die al snel ontdekte dat hij niet enkel de invloed van de Troon op haar verminderde, maar ook veel gelijkenissen met haar had.

Hij werd verscheurd door zijn liefde voor zijn broer en zijn gevoelens voor de koningin. Het lot dwong hem tot een keuze die geen mens zou moeten maken. Om de ene liefde in ere te houden, moest hij de andere verraden.

De andere zoon, Arden, ontsnapte uit het paleis en keerde terug naar het rebellendorp om de plaats van zijn vader als rebellenleider in te nemen. Hij leidde de rebellen naar het paleis om zijn plaats op de troon in te nemen, maar zijn tocht kende vele hindernissen. De rebelse, maar begaafde Sinaï en de mysterieuze Stella bemoeilijkten zijn reis.

En wanneer Arden en wat overbleef van zijn rebellenleger het paleis eindelijk bereikten, barste er een strijd los die geen winnaars kende. Soms denk ik wel eens dat degenen die het leven lieten in deze strijd, het het gemakkelijkste gehad hebben. Dat wij, de overlevers, overbleven met al het leed. Zij stierven voor hun idealen, de eer en degenen die ze lief hadden. De anderen bleven achter in leegte…” Ze snikte nu zo hard dat praten onmogelijk werd.  De pijn die zij in haar borst voelde, was zo erg dat zij dacht dat ze sterven zou. Maar ze bleef leven, want iemand anders was reeds in haar plaats gestorven.  Het enige dat aan haar was overgelaten, was de pijn. De pijn van het leven.

Op fluistertoon vervolgde ze haar verhaal, terwijl haar magere vingers herhaaldelijk haar bolle buik streelden.

“Ik vertel je dit nu, nu je te jong bent om het te begrijpen. Talloze keren zal ik het herhalen. Tot je oud genoeg bent. En dan zal ik je vertellen dat alles waargebeurd is. Want jij zult een manier vinden om deze gruwelijke plaats te verlaten en terug te keren naar de wereld waarin ik opgegroeid ben. 

Jij zult niet zoals ik zijn. Jij zult wel sterk genoeg zijn. Jij zult op je vader lijken. Maar ik, ik zal deze afschuwelijke plaats nooit meer verlaten. Ik zal hier voor eeuwig blijven. Ik kan nooit meer terug.”

De pijn in haar borst werd nu zo erg, dat zij instortte en met haar armen beschermend rond haar buik op de grond viel.  Haar ongeboren kind bewoog onrustig in haar buik en zij huilde tot ze geen tranen meer had.  Het gehuil van de wolven in de verte, ging verloren in het ruisen van de wind. 

© Fuaran. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Deze scene speelt zich in de toekomst af, eigenlijk net na het laatste deeltje van Koningskind. Ik plaats het hier als een soort overzicht van alles wat al gebeurd is. Het is zeer lang geleden dat ik nog aan dit verhaal geschreven heb, dus ik hoop dat er nog interesse is om dit verhaal te lezen. In principe hoort deze scene dus niet thuis in Koningskind, maar in een vervolg daarvan, dat 'Het verhaal van de wolf' heet. Of ook dit verhaal uitgetypt zal worden, zal wellicht een keuze van de lezer zijn.
Profiel foto van Eichnon
laat me binnenkort gewoon eens beginnen met deel I

Op haar voet prijkte het /Sigimerkten/

Bedankt voor het melden, ik pas het aan. Zelfs bij het lezen van je reactie las ik over de fout, ik heb eerst de betekenis en vervoeging van prijken nagekeken, ik dacht dat het over dat woord ging. :P
Profiel foto van wijnveld
Ik las et andere niet en wacht het 'Verhaal van de wolf' dus af.

Leuk dat je hier een kijkje kwam nemen. Ik vrees dat ik het niet echt duidelijk heb aangegeven, maar dit is geen aankondiging van een nieuw verhaal. Het is eerder een overzicht voor de lezers van wat er al gebeurd is in 'Koningskind', een vervolgverhaal dat ik een tijd onderbroken heb door mijn examens, maar waar ik nu weer mee verderga. Ik schrijf dus eerst dat verhaal af en zal daarna wellicht het verhaal van de wolf plaatsen. Ik zal er wel voor zorgen dat dit verhaal ook gelezen kan worden zonder Koningskind. Mijn excuses voor de verwarring, ik had er geen rekening mee gehouden dat mensen die Koningskind niet volgen, dit deeltje zouden lezen. In het verhaal dat de vrouw vertelt aan haar ongeboren kind, ontbreken veel gegevens, zoals wie overleeft en wie sterft in de strijd, omdat deze deeltjes nog niet geplaatst zijn. Ook de identiteit van de vrouw wordt niet prijsgegeven om deze reden. Het zal nog een hele tijd duren voor ik aan het volgende verhaal zal beginnen.
Profiel foto van Henny
Ja hoor, je mag van mij het verhaal van de wolf ook plaatsen.

Dat hoor ik graag, Henny. Dit stukje tekst is eigenlijk bedoeld als opfrisser van Koningskind, omdat het zo lang geleden is dat ik een deeltje geplaatst heb en ik dat verhaal uiteraard eerst afmaak. :)
Profiel foto van Mixmaus
ik ga ook meelezen

Leuk dat je hier een kijkje kwam nemen. Ik vrees dat ik het niet echt duidelijk heb aangegeven, maar dit is geen aankondiging van een nieuw verhaal. Het is eerder een overzicht voor de lezers van wat er al gebeurd is in 'Koningskind', een vervolgverhaal dat ik een tijd onderbroken heb door mijn examens, maar waar ik nu weer mee verderga. Ik schrijf dus eerst dat verhaal af en zal daarna wellicht het verhaal van de wolf plaatsen. Ik zal er wel voor zorgen dat dit verhaal ook gelezen kan worden zonder Koningskind. Mijn excuses voor de verwarring, ik had er geen rekening mee gehouden dat mensen die Koningskind niet volgen, dit deeltje zouden lezen. In het verhaal dat de vrouw vertelt aan haar ongeboren kind, ontbreken veel gegevens, zoals wie overleeft en wie sterft in de strijd, omdat deze deeltjes nog niet geplaatst zijn. Ook de identiteit van de vrouw wordt niet prijsgegeven om deze reden. Het zal dus nog een hele tijd duren voor ik aan het volgende verhaal zal beginnen.
Profiel foto van Malach
Een briljante "Wat voorafging", Fuaran! Erg mooi verwoord, kristalhelder en ideaal als opwarmertje om aan het vervolg te kunnen beginnen. Ik ben weer helemaal mee en klaar voor nieuw leesvoer ;) ! Eerlijk gezegd, hoop ik nu dat er zich ook nog een ontroerend liefdesverhaal zal ontspinnen in het eerste boek, en dat je ons lezers in geuren en kleuren zult uitleggen hoe die bolle buik waarvan sprake "ontstaat" (grijns). Groetjes, Malach 8)

Bedankt voor je uitgebreide reactie. In liefdesverhalen ben ik niet zo goed, maar ik ga zeker mijn best doen. :P De zwangere vrouw in dit overzicht ken je al, dus je komt zeker te weten wat er met haar gebeurd is.
Profiel foto van mamba
En je bent weer terug! :-d Even rezen bij mij de vraagtekens, maar je uitleg onder het verhaal was verhelderend. Nu strooi jij ons trouwe lezers toch zand in de ogen, want nieuwsgierig als wij zijn willen we natuurlijk weten wie de vrouw is en hoe de strijd om de troon is verlopen. (Dit stuk uit de toekomst gaat geheid nog in mijn achterhoofd rondspoken.) Eerst maar weer eens de draad oppakken. :)

Ik wilde graag nog even de grote lijnen van het verhaal herhalen voordat ik nieuwe deeltjes zou plaatsen, maar vind ook dat elke tekst een meerwaarde moet bieden aan de lezer. DaIk ben erg blij dat het je nieuwsgierig heeft gemaakt, daar hoopte ik op. :P Bedankt voor je uitgebreide reactie. :)