Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Sneeuwganzen (Poëtisch schrijven Les 4)


Geschreven door Fuaran
19 mei 2013 02:56
Categorie: Verlangen

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 1524 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Sneeuwganzen
Voorgoed                         verdwijnend
vertrekt               vliegensvlug
vlot vleugelslagend
V vol verlangenZalig                      horizonnend
vliegt de             dubbele rij
zij aan zij      eensgezind
soepel weg van mijNeem me                         met je mee
smeek ik                 eindeloos
tot de V         van vrijheid
slechts wie niet Vliegen kan
blijft achter aan wal
© Fuaran. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: De opdracht: - Wuif de vogels uit in een gelaagd gedicht. De onderlaag maakt jouw heimwee duidelijk. - Maak in het gedicht gebruik van de volgende woorden: Sneeuwganzen, vleugelslagen, verlangen en eindeloos. - Elke dichtlijn bevat vijf of zes lettergrepen. - Het gedicht bestaat uit drie strofen van maximaal vijf dichtlijnen. - Schrijf het gedicht in de vorm die je het meest ligt. Meer fernweh dan heimwee, 'k heb vooral lettergrepen geteld bij deze opdracht.
Profiel foto van Breinpijn
Je ziet de woorden bijna van het papier (eh scherm) wegvliegen. Qua inhoud kan me dit erg bekoren en qua opmaak natuurlijk helemaal geweldig. Die laatste strofe raakte een gevoelige snaar. Heel erg mooi!

Bedankt voor je fijne reactie, Breinpijn. :)
Profiel foto van esperanza
Super top! Dus, TOP! TOP! Proficiat Fuaran1

Het doet me plezier dat je het gedicht goed vindt. Bedankt! :)
Profiel foto van Moonlight Sonata
Heel leuk gedicht, en het oogt ook prachtig! Hoedje af! :)

Bedankt voor je fijne woorden. :)
Profiel foto van EMEM
Mooi te zien hoe je binnen de 'banden' van de opdracht toch je vrijheid gevonden hebt. De laatste dichtlijnen dragen het werk. Zo te merken heb je plezier gehad met deze uitdaging. Goed gedaan! groet EMEM

De vrijheid waarnaar in het gedicht gehunkerd wordt, zit inderdaad in de vorm, dat heb je erg sterk opgemerkt. Het was me niet opgevallen. Bedankt voor je reactie en je inzicht. :)
Profiel foto van Eichnon
Het zou zo de tekst voor de begintune van Nils Holgerson kunnen zijn. Erg mooi gedicht. Al die V's in de eerste strofe - super 'Horizonnend' - dan denk ik stiekem - die moet ik ook eens ergens gebruiken Ook die twee laatste regels zijn briljant. Sneeuwganzen gebruiken in de titel - clever - weer een woord weggewerkt :-) Gewoon super in totaliteit.

Bedankt voor je fijne reactie. Ik ben blij dat het woord 'horizonnend' je is opgevallen, ik was best tevreden over dat woord. :) Hou je niet in om het te verspreiden, 'k heb er (nog) geen patent op. :P
Profiel foto van giel
Een perfecte vlucht - andermaal!

Bedankt!
Profiel foto van Els Huurman
Een mooi stukje werk!!!

Bedankt. :)
Profiel foto van Mixmaus
Slechts wie niet vliegen kan blijft achter aan de wal een gevleugeld gedicht dat de opdracht op een bijzondere manier vertaalt.

Ook hier bedankt voor je reactie. Dat is misschien wel het leuke aan workshops: iedereen krijgt dezelfde opdracht, en toch levert het heel verschillende gedichten op. :)