Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Blote madammen


Geschreven door Stella Nomara
31 juli 2011 14:53
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1944 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 1
 0

In België, op de snelweg E17,  tussen Zwijnaarde en Deinze over een lengte van elf kilometer zijn wegwerkzaamheden aan de gang. De rijstroken zijn aangepast maar niet versmald. Automobilisten worden middels borden verplicht gesteld om hun snelheid aan te passen ter verhoging van de veiligheid van de wegwerkers. Een meer dan normale maatregel. Op bovengenoemd stuk snelweg zijn er toch één op de drie bestuurders die de voorgeschreven limiet aan zijn laars lapt. Er zijn ondertussen al 66.312 processen verbaal op gemaakt wat de staatsschuld verminderd met 3,3 miljoen euro. (Bron: VRT)

Ik vind dat iedereen zich aan de voorgeschreven snelheidslimiet dient te houden. Een golf van verontwaardiging overspoelt mij als ik bovengenoemde info lees. Een absurde maar misschien doeltreffende maatregel verschijnt subiet voor mijn ogen om de snelheidsmaniakken tot langzaam rijden te dwingen: plaats langs het hele traject billboards met blote of schaarsgeklede, mooie dames. Gegarandeerd dat de mannelijke bestuurders opeens trager gaan rijden. Of nog beter: zet in plaats van betonnen of metalen afrasteringen een stuk of wat levende vamps in aantrekkelijke of geen kledij neer. Ook dat zal leiden tot snelheidsvermindering.
Deze maatregel heeft natuurlijk ook nadelen. De staatsschuld zal door het minder innen van boetes uiteraard niet verminderen. Ook zullen de wegwerkzaamheden langer gaan duren. De arbeiders aan de weg zijn ook gezonde mannen. Afleiding door de mooie dames zal hun parten gaan spelen. De trots van het betreffende ministerie, dat de wegwerkzaamheden meestal binnen of op de geplande datum gereed zijn, wordt zodoende de grond in geboord.© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Ik las dat gisteren ook. Maar als ze echte dames neerzetten, zal er een file ontstaan in heel Belgie.:-D denk ik....

Niet als iedereen langzamer gaat rijden. Dank voor je reactie en het lezen, Cojo. Groet van mij.

De derde of vierde stopt en grijpt zijn kans. Het zijn meest mannen achter het stuur he? :-D
Profiel foto van Jan
Slecht idee, een héél slecht idee, nee een krankzinnig idee. Wat doen we met de vrouwelijke automobilisten?

Die moeten vanzelf wel langzamer rijden om geen botsing te krijgen. Misschien toch ook maar blote mannekes? Dank voor het lezen en je reactie, Jan. Groeten van mij.
Ik voorzie een lange rij kop-staart botsingen dus je plan is hierbij afgekeurd. Leuk om te lezen, dat wel. GVM

Jammer, het leek zo'n leuk idee :-) Dank dat je de tijd nam om het even te lezen en een reactie gaf. GVMT

Ik denk nog na...
Profiel foto van dn.oldtimer
Nee geen goed idee, zeker niet met dat weer van de afgelopen weken. Mijn moeder zou zeggen "ze zulle een klets vangen" Tja en dan zitten ze ziek thuis, dat kost de staat klauwen met geld. Nee laat de ongehoorzamen de staatskas maar spekken. Overigens wel leuk bedacht en omschreven.

De klets zullen ze zeker vangen. Dan toch maar de staatskas spekken maar wel voorzichtig zijn met de wegwerkers natuurlijk. Dank voor het lezen en je positieve commentaar, dn.oldtimer.
haha, ik zie het al helemaal voor me! Laat die blote mannekes maar zitten: daar is nou écht helemaal niks aan. leuk geschreven. Even een vraagje: heb je dat krantenartikeltje letterlijk overgenomen?

Het stond op teletext van de VRT, een Vlaamse tv zender. Hoezo? Dank dat je het kwam lezen en een reactie gaf. Groet van mij.

o, dan ben maar trots op jezelf...de fouten staan in DAT stukje. haha.

Die vlinderke ziet ook werkelijk alles hè

Soms o zo vermoeiend :-)

Ik heb het toch maar veranderd anders denkt men DAT ik stom ben. :-)

hihi

je hebt de verkeerde fout eruit gepikt, meiske!
Profiel foto van Fikske
Weer leuk geschreven Stella. Spijtig dat ik nooit langs de snelweg tussen Zwijnaarde en Deinze kom...

Ze staan er nog niet hoor, die blote madammen en komen zeker ook niet dus je mist niets. Dank voor je reactie en het lezen, Fikske en je twee armpjes. Groet van mij.
Profiel foto van ryara
Ah, dát zulen file's worden....

Of juist niet. Maar het zal nooit realiteit worden. Jammer voor de mannelijke chauffeurs. :-)
de staatsschuld verminderd Ik ben voorstander van je voorstel ! En dit kan niet alleen op wegen waar werken aan de gang zijn, plaats die borden of bimbo's over het ganse land...

"Ouwe snoeperd", zoals de Hollanders zeggen! Niet zo gulzig zijn, hoor. Langs de weg is meer dan genoeg. Dank dat je dit "oudje" alsnog hebt gelezen, jongeman, een reactie toebedeelde en het beloonde met twee armpjes!