Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Fucking Fliffy, deel 12 - Verl chte l chtstad


Geschreven door naiche
15 april 2013 12:57
Categorie: Estafette verhaal

vorig deel: Fucking Fliffy 11 - Cyber Nuenen
volgend deel: Fucking Fliffy, de ontknoping. Slot!

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 1084 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 2
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Binnen no time was ik in Eindhoven, waar ik helaas de weg niet wist. Tot mijn verbazing werkte alle verlichting hier gewoon. De straten waren verlicht met kerstverlichting, op huizen stonden verlichte Kerstmannen gebroederlijk arm in arm met eveneens verlichte paashazen en in galop stilstaande rendieren. Even verderop fietste ik door een winkelstraat. Ook hier Kerstverlichting boven de straten en lampjes van kerstbomen ín de etalages. En verlichte paaseieren. Overal waar ik keek brandden paaseieren en kerstballen. De rendieren, paashazen en Kerstmannen waren niet te tellen. Ondanks het nachtelijke uur liepen hier en daar mensen. Gewoon mensen van vlees en bloed. Geen skeletten die rammelden en kraakten. Ik was in shock en kneep mezelf even in mijn arm om te controleren dat ik niet droomde. Hard durfde ik niet te knijpen want ik ben een ietsjepietsje bang voor pijn. Toch kneep ik hard genoeg om erachter te komen dat dit bittere – of zoete – werkelijkheid was. Ik fietste verder tot ik een grote, autoritair uitziende, paashaas zag rondhuppelen. Ik sneed hem de pas af en riep hem toe dat ik hem spreken moest. Hij antwoordde met een meisjesachtige stem:
“Nou zeg! Kun je niet uitkijken? Je reed bijna over mijn tenen.”
Ik verontschuldigde me snel, bang dat hij het hazepad zou kiezen. Daar leek hij gelukkig geen behoefte toe te voelen en even later zaten we samen op een bankje voor een beeld van meneer Philips himself, bij het station in Eindhoven. Dat stond er gelukkig nog wel en het was er net zo druk als midden op de dag op de Dam in Amsterdam.
In het kort deed ik de paashaas het verhaal van het verdwenen station, de skeletten, de geruchten van de cyber aanval en de duisternis in Nuenen uit de doeken. Ondertussen hield ik alle voorbijgangers met argusogen in de gaten, bang dat er toch een skelet in disguise voorbij zou komen. De paashaas, hij stelde zich voor als Stoffel, luisterde aandachtig. Aan het eind van mijn relaas zuchtte hij eens diep, gaapte en rekte zich uit.
“Sorry, k was even weggedut,” verontschuldigde hij zich, “maar als k het goed begr jp zoek je een verklar ng voor kw jtgeraakte hoofdletters en de , een paase versl ndend Fuck ng Fl ffy en de beteken s van de u tspraak: ‘Os francés uno karamba, a enda t njamos de Bertolj  preguntau?’”
Ik knikte en keek hem hoopvol aan. De grote bruine ogen van Stoffel stonden treurig en er rolde een traan in zijn vacht.
“ k weet het niet prec es, maar het is Gall c sch en betekent zo ets als ‘d e verdomde Frans de eerste, we hadden toch om Bertoll  gevraagd?’. Bl jkbaar is Frans de eerste n et de eerste keuze geweest. D e Lu g  Bertoll  is familie van de ol jfolie, een verschr kkelijke gladjanus." 
Verbaasd keek ik de paashaas aan. Nog een traan ontglipte er aan zijn bruine ogen.
“M jn hoofdletters doen het nog wel , maar ook  k ben de   ’s kw jt.  K dacht steeds dat het kwam omdat   k teveel e e ren had gesnoept, maar  k heb al  n geen dagen een e  gehad en nog steeds komt d e  n et terug.  K ben bang.”
Nu snotterde hij luid, terwijl ik de informatie op me in liet werken. Frans de eerste was niet de eerste keuze? Van wie? En wie was Luigi Bertolli? En wat had hij met Fliffy te maken? En waarom was Nuenen van de kaart geveegd?
Ik overhandigde Stoffel een papieren zakdoekje, waarin hij luidruchtig zijn neus snoot. Daarna nam ik afscheid van de angsthaas en stapte weer op mijn fiets. De ochtendnevel hing al over de verlichte lichtstad, maar ik dacht niet dat ik hier nog meer informatie zou vinden. Ik moest terug naar Nuenen om te zien of ik Henny en Beppie kon vinden. Ergens moesten ze toch zijn en ondertussen rammelde ik van de honger. En een glaasje wijn ging er ook wel in. Ik zette de fiets in een hoge versnelling en zigzagde tussen het nog steeds in grote getale aanwezige publiek door.
Bijna was ik aan de rand van de bebouwing toen ik achter me een ijselijke kreet hoorde. Ik draaide me om en zag een vrouw met hond languit op straat liggen. De hond snuffelde om haar heen. Ze krabbelde overeind voordat ik haar te hulp kon schieten.
“Henny?”

© naiche. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Het heeft even geduurd, maar hier is eindelijk het vervolg van Fliffy. Nog steeds weinig chocola van te maken, maar één ding wordt wel duidelijk. Henny gaat het volgende deel schrijven! (happy)
Profiel foto van Anneke Tanneke
een late paashaas en nog latere kerstman ik verbaas me over de wendingen in het verhaal letters die nog altijd zioek zijn en frans die niet de eerste keus blijkt te zijn Als er nu maar niets ernstigs met Henny aan de hand is want dan zitten we met een groot probleem. Ik ben benieuw wie hieer een vervolg aan gaat breien

De gevallen vrouw heeft zich aangeboden. Ook ik ben benieuwd of zij nog iets heeft ontdekt.
Profiel foto van ryara
Je hebt je dapper van je taak gekweten, al wordt het raadsel nog steeds niet opgelost. Als Henny (want zij zal het waarschijnlijk wel zijn), weer opgekrabbeld is, moet zij maar eens een verklaring geven waarom zij daar in de goot ligt...Wat een straatmeid.

Ja, dat struikelt maar over een stoeprandje en duikt de goot in! Het is wat. Wat moest ze daar dan ook!
Profiel foto van beppie
erg leuk en fantasievol geschreven! we komen idd geen stap dichter bij de oplossing, maar dat mag de pret niet drukken. ik weet niet of die angsthaas :) v een paashaas zich mss kan aandienen als hofleverancier in 't vaticaan? mwa, nee, da's ook geen optie... hmm, en nu... wie zou hier nu verder chocolade v kunnen maken? als je 'n beetje v d schrik bekomen bent, ik heb nog iets lekkers onder de kurk! ps. zonder hulp v m'n 'draakje', maak ik 't me gemakkelijk, dat heeft niets met fliffy te maken met 1 linkervinger typen, blijft lastig.

draakje? Wat is er aan de hand?

zie mijn miniatuurtjes gebleseerd deel 1 t/m 4, ivm schouderoperatie maak ik nu afwisselend gebruik v m'n linkerwijsvinger en mijn spraakherkenningssysteem v t merk dragon . dus geen complottheorie ofzo hoor :)
Profiel foto van esperanza
Ik hoop ook dat niets is met Henny en Beppie. We kunnen ze niet missen. Maar het blijkt dat het problem al in Eindhoven is gekomen want de haas heft al zijn ís' kwijt. Zou Philips kunnen helpen? Echt leuk.... Wat een fantasie! Proficiat.

Ik hoop het ook Esperanza, Beppie had me net een glaasje wijn beloofd.
Profiel foto van Eichnon
Wat kan ik hier meer op zeggen dan 'hahaha'. Dit verhaal draait doller dan een dolgedraaide tol.

met mij erbij:D
Profiel foto van Henny
Er gaat bij mij nu een zonne-energielampje branden! Fliffy is ook al bij mij thuis. (noinsp) Je hebt er wel een mooi deel van gemaakt Ik wil wel het volgende deel schrijven en ik ga er zo snel mogelijk aan beginnen. :-d

Ik heb het verhaal af. Ik laat het een dagje 'rusten en dan post ik het. :-d

Ah, niet afhankelijk van meneer Philips dus. Handig, hoewel ik geen enkel lampje heb zien branden in Nuenen. Maar misschien was je al wel op weg naar Eindhoven toen!
Profiel foto van giel
Wat doet het deugd om Henny hierboven in levende lijve te zien! Haha, leuk vervolgdeeltje, en ja, wat wil je met een Paasdag waarop het kouder was dan bij Kerstmis en er zelfs een verdwaalde sneeuwvlok uit de lucht dwarrelde: natuurlijk moest daar een groot verbroerderingsfeest van kerstmannen en paaseitjes van komen - geef ze maar eens ongelijk. Maar hoe zit dat intussen met de Fucking Paus? En Franciscus Fliffy? Zou Henny het weten?

Henny weet het en als ik de verbeteringen aangebracht heb, ga ik het posten. :-d

Wij (twee pausen, skeletten, verdwenen stations, half verorberde paaseitjes, de Chinezen, eventueel de noordkoreanen en ik) zijn beneiuwd!

We weten het snel. Ja, gelukkig is Henny er zonder al teveel kleerscheuren afgekomen.
Profiel foto van willy
Leuk gedaan naiche en knap dat jij het weer opgepakt hebt, ik was al bang dat het een zachte dood zou sterven. Heb begrepen dat Henny het slot heeft geschreven, ga dus gelijk door. Overigens leuke naam voor een haas: Stoffel ;)

Henny heeft inderdaad het slot geschreven, en hoe! Mijn deel liet even op zich wachten, druk, druk, druk. Maar het is gelukt:-d
Profiel foto van naiche

Je hebt groot gelijk !!! :P
Oh, nee, niet Henny!!! :-o. Wat wordt dit verhaal toch compleet krankjorum :P. Maar ik lees toch lekker verder (op eigen risico...).