Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Fucking Fliffy Estafetteverhaal 'Woordenteller'


Geschreven door ryara
13 maart 2013 07:46

voorgelezen door Roos
Categorie: Estafette verhaal

volgend deel: Fucking Fliffy - Estafetteverhaal deel 1.

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 2638 Aantal reacties: 16
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDit werk werd ingediend als schrijfprikkel
Verscholen in de krochten van mijn computer, huist iets wat ik nog nooit eerder heb gezien. Als ik iets niet ken, geef ik het zelf een gezicht en een naam, zodat ik er tenminste een discussie mee aan kan gaan. Ditmaal is het Fliffy, een bijna onzichtbaar wezen dat zich steeds weer aan mij opdringt. Iedere keer als ik een document open, zie ik linksonder op de monitor een deurtje opengaan en dan komt er een duiveltje naar buiten. Oh, het is maar klein hoor, als ik het niet bij toeval had ontdekt, zou ik het niet eens gezien hebben. Ik heb er een grote loep bijgehaald om het wezentje goed te kunnen bekijken. Fliffy wringt zijn kleine lichaam door een minuscuul gaatje en gaat op de rand van mijn beeldscherm zitten. Het randje is slechts een paar millimeter breed, maar het lijkt te zijn gemaakt voor Fliffy. Zijn vuurrode lichaampje vouwt zich, op een manier die ik niet voor mogelijk houd, maar hij schijnt zich er lekker bij te voelen. Als hij lekker zit is hij vrijwel onzichtbaar.
 
In zijn kleine hand houdt hij iets dat er uit ziet als een gsm. Razendsnel kan hij zijn vingertjes over de knopjes laten gaan. Ik kan het niet goed zien, want steeds op het moment dat ik mijn woorden de vrije loop laat, zit hij daar op die toetsen te drukken.  Ik zie tijdens het typen cijfers verschijnen die blijkbaar het resultaat van mijn arbeid noteren. Ik neem de proef op de som en delete een zin. Ja hoor het getal past zich aan. Ik word er behoorlijk nerveus van. Kan ik nou nergens ongestoord wat zitten schrijven zonder in de gaten gehouden te worden of ik wel productief genoeg ben? Fliffy lijkt voor geen rede vatbaar, doet onverstoord wat hij moet doen en op het moment dat ik mijn document sluit, is hij verdwenen. Zou hij de resultaten van mijn werk aan iemand moeten doorgeven? Zit er in mijn computer misschien een heel leger van kleine wezentjes die mij constant in de gaten houden? Al mijn bewegingen op de computer noteren? Ik wist niet eens dat zijn gedoe een naam had, dat het een echte functie was totdat…
 
Ja, totdat ik vandaag het woord van de dag las. Het prikkelwoord. Woordenteller, natuurlijk dát is zijn functie. Fucking Fliffy, ben je nou in je element? Lekker heel de dag woorden tellen? Nou, ik zal het goed met je maken hoor scharminkel, ik sluit NU af en kom de eerste 12 uur niet meer terug, geen letter krijg je vandaag. Ga jij je maar lekker zitten vervelen, ik heb het wel even gehad met jou. 


© ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Anneke Tanneke
goede morgen, de fliffy zo kend ik het miraculeuze telmachientje niet.Door de prikkel van vandaag ga ik dit woord nooit meer vvregeten Met belangstelling gelezen, leuk ook en k gelukkig kun je vandaag nog wel reageren want deze woorden telt het ettertje niet!!!

Hahaha, zoals je ziet heb ik ook niet gereageerd, maar nu kan ik Fliffy wel weer even aan. Dank voor je leuke reactie.
Profiel foto van giel
Wat een horrorverhaal! Zoiets lezen, in de vroege ochtend, ligt honderduit op de maag. Snel een mok koffie - en dan zie ik dat het wel mooi genotuleerd is, die aanvaring met je computerduiveltje. Wat zegt de hersteller ervan?

Al eens gedacht om een babysit te vragen???

Mijn woordenteller neemt geen genoegen met een honderdje, dan is ie heel de dag niet meer te genieten. Dank voor het langskomen. (wie bedoel je met 'hersteller'? )
Profiel foto van esperanza
Leuk en goed uitgevonden, zeg! Ik heb een idee, een groot boek schrijven met duizenden woorden, zou hem leren, denk ik! Hij zou moe, dood moe worden en voor een tijd overspannen de ziektewet ingaan. Echt mooi!...

Goeie tip van Sila (bleh)

Ik ben met een dik boek bezig heb al 25.000 woorden, maar hij blijft me achter de vodden zitten. Leuk dat je even langskwam.

Ik heb alle vertrouw dat jouw werk een mooi boek zou worden. We zullen het straks met plezier lezen.
Profiel foto van Eichnon
Leuk verhaaltje over de verbazingwekkende wereld der technologie en computerkunde. Small brother is watching you. wat ik nog nooit eerder had gezien --> zou toch heb gezien overwegen Fucking Fliffy - klinkt erg lekker. Een uitspraak waar dringend een inhoud voor gevonden moet worden. 'Hey man, die film is fucking fliffy.' 'Na dat feestje van gistren ben ik fucking fliffy.' 'Dat is een fucking fliffy bitch.' Oneindige mogelijkheden...

...wel een uitspraak waarbij, als je hem vaak in de mond neemt, de beeldbuis al snel onder het afglijdend speeksel gaat hangen...

ja dat is fliffy

Ik ben al bij voorbaat gewaarschuwd dat jij hier een antwoord of vervolg op hebt geschreven? Ik kom zo even bij je langs. Jouw suggestie neem ik graag van je over, Fliffy let daar niet op namelijk. ;) Dank voor je reactie.
Profiel foto van Henny
Die is leuk, ryara. Knap gevonden en goed geschreven. Dat kan ik wel waarderen. :-d

Je mag Fliffy wel een poosje van me lenen hoor, kan ik ook wel waarderen. Dank voor je reactie.
Profiel foto van Dwarreltje
Haha, leuk Ryara! Ik zie ook wel wat in Eichnons ideeën 8) Maarre... als je stop met Word te gebruiken, ben je van Fucking Fliffy af denk ik. Ik geloof nooit dat kladblok en Wordpad een dergelijk wezen in zich laten huizen.

Eichnons verhaal moet ik nog lezen, eerst even jullie antwoorden. Ik schrijf meestal in Word, maar ik durf nu al bijna niet in mijn kladblok of Wordpad te schrijven, stel je voor dat hij het doorheeft. Ik ben nu op zoek naar een kleine vliegenmepper (a) Dank voor je leuke antwoord.
Profiel foto van Wee
Ik schaar mij in mijn geheel achter Eichnon en Dwarreltje. Kan Fucking Fliffy fijn fans gaan tellen. Bijzonder leuk miniatuurtje! x

Dank voor je bijzonder leuke reactie. Fliffy is te huur of te koop hoor.;)
Profiel foto van beppie
Fucking Fliffy... poei, wat een taalgebruik, ben ik niet gewend van jou :) Een teken dat hij toch wel gruwelijk op je zenuwen werkt. Maarre... je kunt hem uitschakelen hoor ;) Leuke prikkel! - voor reden vatbaar > rede

Als je een Fliffy op je monitor ziet zitten ga je vanzelf lelijke dingen zeggen. (eerlijk gezegd vind ik het een prima uitvinding, dus ik schakel hem zeker niet uit, maar niet verder vertellen hoor. ;) Dank voor je leuke reactie en je oplettendheid, die stomme fout ga ik er gelijk even uithalen.
Profiel foto van ragazza
Oh, dit is een leuke, ryara (y) En je hebt er zowaar een tongtwister mee gecreëerd: Fucking Fliffy of Flucking Fiffy ;)

Ik heb zelf ook een beetje moeite met zijn naam, eigenlijk verwacht ik dit soort wezentjes meer op jouw scherm. Dank voor het langskomen. Je mag hem gerust eens lenen hoor. (a)
Profiel foto van Fikske
Ik had me ook al zitten afvragen waar dat duiveltje zat en ja, nu heb ik het gevonden, dank zij jou. Proficiat met je spotlight!

Oh, hebben ze het duiveltje nu ook al in de spotlights gezet? Nou zul je helemaal de poppen aan het dansen hebben. Dank voor je reactie.
Profiel foto van ryara
Oh, hebben ze het duiveltje nu ook al in de spotlights gezet? Nou zul je helemaal de poppen aan het dansen hebben. Dank voor je reactie.

oops, dat had een regeltje hoger gemoeten. (shy)
Profiel foto van Inte Feelders
Fliffy is om de duivel niet bang, en het woord was aan jou. En zonder woord is hij weer nergens, Toch? Wat een fantasierijk miniatuur Ryara!

Dankjewel Inte, Fliffy telt graag overal mee, dat is duidelijk.
Haha, nu snap ik het al wat beter. Terecht een estafetteverhaal begonnen (wink).

Dankjewel, nooit kunnen bevroeden dat mijn simpele miniatuurtje, ontsprongen uit een schrijfprikkel, zó 'n loop zou nemen. Succes met jouw aandeel, leuk dat je meedoet.
Profiel foto van ryara
Hoera, onze grote webmaster heeft het voor elkaar gekregen om ook mijn deel aan het verhaal te koppelen. Mijn dank is groot (hat). Uit dank zal ik het ook laten voorlezen, ik vind dit wel hééél leuk dat het verhaal zo'n wending heeft genomen. (me)

Leuk, nu ook de voorgelezen versie. Dat zouden we met alle delen moeten doen.;)
Profiel foto van willy
Juist, nu snap ik de opzet van het estafetteverhaal beter en weet ik elk geval wat voor apparaat Fucking Fiffy is. Zat steeds in mijn gedachten aan zo'n 'Cesar'hondje te denken. Leuk, dat dit zo kan uitgroeien.

Ja, je moet het begin wel gelezen hebben, leuk dat je dat nog even deed. (of heb je het geluisterd?)

Nee, dat niet, maar dat kan ik wel es doen.
Profiel foto van Lianne Fox
De fucking Fliffy's zullen overuren draaien zo in de nano maand ;)

Hahaha, leuke reactie. Jammer ik vergeet altijd dat er zoiets als een nano maand bestaat, zou het ooit wel eens willen proberen.

Je loopt nog maar 5 dagen achter Ryara ;) Gewoon gaan! Het is "maar" *kucht* 1666 woorden per dag :)

Ja, maar ik kan toch niet zomaar beginnen, had toch al minstens een plan moeten hebben?

hahaha, sommige werken met een plan, andere beginnen gewoon. Dat hangt af van wat soort schrijver je bent ^^

ik ben dus meer een planner. ;) Ik ken de 'regels' niet eens, dat is toch wel het eerste, maar waarschuw me volgend jaar maar op tijd, wie weet.