Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Spreekwoordelijk avontuur


Geschreven door Stella Nomara
20 juli 2011 14:54
Categorie: Absurd

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1731 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan

Toen ik een keer in het water viel, merkte ik dat ook mijn benen onder water waren. Het water steeg daarna tot aan mijn lippen en ik verdronk eer ik water had gezien. Maar voor mij is geen water te diep.
Ik kwam weer boven water en merkte dat iemand Gods water over Gods akker had laten lopen en zo al het water naar de zee bracht. Bang zijnde om mij aan koud water te branden, deed ik vlug wat water bij de wijn.
Het is tenslotte goed vissen in troebel water.

U merkt het al aan mij: stille wateren hebben diepe gronden maar zij die wind zaaien, zullen storm oogsten!
Toen waaide de wind uit een andere hoek maar ik sloeg een goede raad in de wind. Als gevolg daarvan kreeg ik de wind van voren. Maar alleen van de wind kan men immers niet leven. Gelukkig had ik opeens de wind er onder en constateerde dat mijn jasje waaide zoals de wind.
Alles ging voor de wind!

Daarom nam ik iemand de wind uit de zeilen, zodat ik ook de wind in de zeilen kreeg. Ik kon hem zodoende de loef afsteken. Helaas moest ik al vlug de zeilen strijken om niet met een nat zeil thuis te komen. Hiermee verminderde ik tevens het risico dat iemand met opgestoken zeil naar mij toe zou gaan. Het leek mij trouwens beter om alle zeilen bij te zetten en vroeg onder zeil te gaan.
Nu kon ik tenminste geen bakzeil halen.


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van maarten54
:D je hebt je best weer gedaan. Ne leuke Stella. Je schrijft beter en beter. Goede raad heb je niet in de wind geslagen.Je kon de wind niet veranderen maar wel de stand van je zeilen. En sturen kun je ook merk ik dus jij kunt zeilen bij elke wind, nog even, dan schrijf je van elke wind

Je hebt goed ingespeeld op bovenstaand woordgebruik, Maarten. En zeilen kan ik ook echt, hoor. Ben bijna op het water geboren. Dank voor je positieve reactie en het lezen. Groeten van mij.
Beetje rare overgang: "Toen waaide de wind..." Maar verder heel leuk stukkie :) Ik ben dol op spelen met (spreek)woorden, dus ik kan deze echt waarderen :)

Die overgang is idd. een beetje raar,maar de hele inhoud is absurd. Toch leuk dat je het kon waarderen. Dat blijkt ook uit je twee omhoog gestoken armpjes. Dank voor het lezen en je reactie, WalterWKrijthe. Groeten van mij.
Was jij niet degene die altijd moet lachen om mijn absurde dichtsels? Moet zeggen dat jij er ook goed raad mee weet. (giggle)

Dank je,tari. Ach ja, soms rolt er wel eens iets absurds uit mijn "pen". Dank voor je reactie en het lezen. GVM.

A\Dergelijke absurditeiten houden de geest soepel.
Profiel foto van ryara
Leuk hé, spelen met spreekwoorden? Ik kende alleen deze niet: 'ook mijn benen onder water waren.'

Het bestaat echt. Ik heb ze gepikt uit een boekje van mijn kinderen. Dat hadden ze op school gekregen, 25 jaar terug. Dank voor het lezen en je reactie, Ryara. Als het weeer minder buitenweer wordt zal ik weer actiever gaan meedoen aan je workshop.

maar wat betekent het nou?

Volgens dat boekje betekent het: "Erg druk zijn". Net zoiets als: "Met de benen buiten hangen". Ik had er ook nog nooit van gehoord, hoor.

Dank voor de verklaring.
Profiel foto van Adje
Leuk geknutseld, stella (y) Absurd en daardoor ook grappig

Dank, Adje. Veel stelt het niet voor, inhoudelijk dan, maar ik vond het idd. leuk om te knutselen. Groeten van mij.
Ik sluit me aan bij Ryara...leuk om te spelen met woorden. Graag komen lezen :)

Dank je, DiStefanO. Ik heb er ook veel plezier aan beleefd.
Miniatuur van de dag! Volkomen terecht overigens, want hij is erg leuk gevonden.!

Dank voor je positieve reactie, vlinderke.
Origineel en ggoed gevonden. Met plezier gelezen.

Dank voor je vriendelijk reactie, Marinus. Groeten van mij.