Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Het wachten voorbij...


Geschreven door naiche
23 november 2012 22:55
Categorie: Verlies

vorig deel: Kaarten uit Madrid

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 1240 Aantal reacties: 10
Aantal leden : 1
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Lieve mam, het eerste dat in mij opkomt als ik aan je denk is liefde. Liefde en warmte. Het was altijd een feest om bij jou te zijn. Heel veel herinneringen komen bij me op. Als ik zou beginnen ze op te schrijven dan is het eind zoek. Heb je even zou ik dan zeggen. Gisteren heb ik er een aantal opgetekend, vandaag laat ik het even bij het laatste stuk. Het laatste stuk van jouw bestaan hier op deze aarde. Vandaag ben je er niet meer, behalve in de herinnering van al die mensen die jou een warm hart toedroegen.

De laatste maanden, weken, dagen zijn getekend door zorgen om jou. We zagen je wegglijden en je reageerde niet meer zoals we van je gewend waren. Afgelopen donderdag werden we gebeld en vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling. We waren allemaal bij je in die laatste moeilijke nacht. Vrijdagmorgen ben je weggegleden. Het wachten voorbij. In de dagen die achter ons liggen heb ik gezien wat jij nalaat in deze wereld. En daar mag jij trots op zijn. Papa, je kinderen, je kleinkinderen op wie je zo trots was, schoondochters en -zoon, ze waren er allemaal om afscheid van je te nemen. Afscheid van een fantastische moeder en oma.
Je hebt eindelijk de rust waar je de laatste tijd zo naar verlangde, maar mam, wat zal ik je missen!

© naiche. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Vorige week vrijdag heb ik afscheid moeten nemen van mijn fantastische moeder. Het schrijven gaat sinds die dag even niet. Ik hoop dat ik binnenkort de energie weer vind om verder te schrijven aan mijn vervolgverhaal.
Profiel foto van Cojo
Sterkte, de pijn zakt al kan dat een poos duren, de goede herinneringen blijven. En een dikke knuffel van mij, omdat je aan mijn ervaring nu even niets hebt.

maar het is wel fijn als er mensen even aan je denken. Dank je wel Cojo.
Profiel foto van beppie
Heel veel sterkte met dit grote verlies.

dank je wel Beppie
Profiel foto van esperanza
Heel mooi geschreven, ook van mij sterkte.

ook jij bedankt Esperanza.
Profiel foto van Henny
Met zoveel liefde geschreven. Het is goed zo en ze heeft haar rust gevonden. Heel veel kracht toegewenst in deze droevige tijden. (f)

Daar houden wij ons aan vast, dat ze haar rust eindelijk heeft gevonden. Dank je wel voor je lieve reactie Henny.
Profiel foto van ryara
Heel veel sterkte gewenst. Je doet er goed aan om van alles op te schrijven, het zal je helpen. Mama trots op haar kleinkinderen? Nou, ze was zéker op trots op jou! Neem even tijd om te rouwen, dan is ze nog even bij je en kun je haar laten gaan als je er zelf aan toe bent.

Ook jij heel hartelijk bedankt voor je lieve reactie Ryara. Het besef dat ze er niet meer is wil nog niet erg doordringen.
Profiel foto van Hilda
Pleng geen wrange tranen, ween geen groot verdriet, want ik ben altijd aan je zijde ook al zie je mij dan niet. Ik vraag je mij niet te vergeten, dat maakt me droevig en verward, maar blijf met liefde aan mij denken en bewaar me in je hart. Lieve Naiche, ik wens je veel sterkte met dit enorme verlies. Natuurlijk ga je haar ontzettend missen. Gelukkig heb je die prachtige en liefdevolle herinneringen aan een mooi mens. {}

Wat een lief gedicht Hilda en wat een lieve reactie. Dank je wel.
Profiel foto van magdalena
{}

Dank je wel Magdalena
Profiel foto van Anneke Tanneke
je moeder mag trots op je zijn. afscheid nemen is moeilijk, misschien kan ik het een beetje lichte voor je maken door even aan je te denken. Lieve groet Anneke

Dat doet me goed Anneke Tanneke.
Profiel foto van ragazza
Je hebt dit zware verlies heel mooi en liefdevol neergezet, naiche (y) Het bewijst nog maar eens wat een goed schrijfster je bent. Ik wens je heel veel sterkte {}

Aan een kant heel moeilijk, aan de andere kant het meest natuurlijke wat je kan doen, iets liefdevols schrijven voor iemand die zo'n deel van jezelf is Ragazza. Ik ben blij met je reactie.
Profiel foto van willy
Naiche, ik had dit al eerder gelezen, maar op dat moment niet gereageerd. Omdat ik eigenlijk op dat moment haast had. En haast is daar waar het leven eindigt zo tegenstrijdig dat het ongepast is. Ik wens jou en alle anderen heel veel sterkte toe om het verlies te aanvaarden. Het gemis blijft, maar de mooie herinneringen slijten straks de scherpe randjes van het verdriet. willy

Fijn dat je nu wel even de tijd nam Willy. Ja, het verdriet, het gemis blijft, maar ik merk nu al dat de mooie herinneringen weer boven komen drijven.