Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Slippertje


Geschreven door ragazza
1 oktober 2012 21:50
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 4 min.
Aantal keer gelezen: 2140 Aantal reacties: 17
Aantal leden : 1
 0
Mijn hemel, waar ben ik nu weer in verzeild geraakt! Dit vind ik wel een erg zware straf voor het hanteren van een pantoffel. Rechtvaardigheid, noemde Hij het. Heb ik in al mijn levensjaren zoveel moeite gedaan om diervriendelijk te zijn en dan krijg ik zoiets. Vliegen, torren, spinnen, kortom alle verdwaalde insecten worden onder glas gevangen en met de meeste zorg uit ons huis gezet, zodat ze rustig verder kunnen leven. Mijn huisgenoten heb ik ook zo opgevoed. Tenslotte heeft elk diertje een ziel en mag je niet zomaar doden.

Dit is nu mijn dank. Eén keer, één enkel keertje was ik het zo beu achter een beestje aan te rennen, dat ik mijn roze pluchen muiltje vastpakte. Op het moment dat ik klaarstond om te meppen, hoorde ik een liturgische stem in mijn hoofd:
“Dood niet, geef geen ergernis!” Van ontsteltenis floepte mijn slip in mijn bilspleet.
Pastoor Grommen was toch al lang dood? De fuchsia slipper glipte uit mijn hand en raakte het parket met een zachte plof.
“Ik ben niet de pastoor, maar zijn Grote Baas,” klonk het. “Jij stond op het punt om het Vijfde Gebod te overtreden.”
Maar ik heb het niet gedaan, toch?
“Omdat Ik tussenbeide ben gekomen, ja. Anders was dat spinnetje al lang spijs op de muur geweest.”
Helemaal niet, ik zou wel bijtijds tot bezinning zijn gekomen. En bovendien houd ik niet van smurrie op mijn behang.
“Jij durft! In Mijn bijzijn schend je nu ook nog het Achtste Gebod. Of dacht je soms op die manier hier onderuit te komen?”
Maar… maar…
“Genoeg!” bulderde Hij. “Ik zal jou eens een lesje leren: vanaf nu wisselt jouw ziel met die van de spin. Er is niets zo leerrijk als elkaars plaats innemen. Rechtvaardigheid geschiede.”
Nog voor het goed en wel tot me doordrong, was het al gebeurd: ik aanschouwde de wereld – of toch de slaapkamer – vanaf het bloemetjesbehang in de hoek. Het slipje tussen de vrouwenbillen was niet langer mijn probleem, daar mocht de spinnengeest zich over ontfermen.

Die eerste momenten vond ik het niet eens zo erg. Het leek me wel interessant eens te leven als een achtpotig insect. Bovendien wist ik dat ik op een veilige plek zat, vanwaar ik in alle rust kon gadeslaan wat mijn tegenstandster in mijn vroegere lijf zou uitspoken. Nieuwsgierig begon ik eerst mijn nieuwe omhulsel te verkennen. Hm, toch wel handig zo een dubbel aantal ledematen. Had ik dat als mens, dan zou ik nogal wát taken tegelijk kunnen uitvoeren. Nu leek het me eerder zinloos. Voor wat ik hier te presteren had, was ik meer dan goed voorzien. Ik plooide gewricht voor gewricht en ontdekte gaandeweg dat ik die poten zelfs in verschillende richtingen kon draaien. Hier zouden alle ballerina’s jaloers op zijn. Ik kon zelfs mijn eigen tutu spinnen. Meteen begreep ik ook waarom mijn opponent geen aanstalten had gemaakt om dat ondergoed op zijn plaats te brengen. Zij was het immers gewend om met een draad in haar achterste rond te lopen.

Terwijl ik mijn nieuwe mechanismen verder uitprobeerde, trilde het web onder me als een ragfijne Powerplate. Links en rechts zag ik vanuit mijn ooghoeken kleine donkere knopjes mee wiebelen. De superpoten hielpen me de betekenis ervan te achterhalen: mijn voedingsbron. Ik trok gelijk mijn neus op. Als geboren veganist kon dit menu me allerminst bekoren. Toch, wilde ik mijn insectenlichaam onderhouden, dan zou ik die drempel moeten overwinnen. Een spin met een knorrende maag, dat kon toch niet! Het werd een zware strijd tussen het spinnenlijf en de veganistengeest, maar ik besefte dat dit omhulsel niet kon functioneren op groensel. Met gesloten ogen en dichtgeknepen neus zoog ik het eerste prooidier leeg en bevredigde mijn hongerige buik. Geleidelijk aan werd dat makkelijker, net zoals de gaten repareren in het web. Dat lukte op den duur zelfs sneller dan sokken stoppen in mijn vorige leven.

Hoewel de fysieke aanpassingen vrij gemakkelijk verliepen, bleven de psychische problemen een prominente rol spelen. Overdag kon ik me in alle rust bezighouden met mijn balletoefeningen en culinaire inspanningen. Het was vooral ’s avonds dat mijn geest me plaagde. Dan kwam er leven in de slaapkamer. Ik zag hoe mijn tegenstandster mijn voormalige lichaam manipuleerde. Het heimelijke trekje op haar gezicht verried haar ware aard. Ze wist dat ik toekeek en ze genoot van elk manoeuvre, elke meesterlijke zet, die ze door mijn mensenziel kon laten snijden.

Iedere avond moest ik aanzien hoe ze mijn mooiste lingerie uit de kast haalde, erin rond paradeerde en vervolgens kronkelend mijn man probeerde te verleiden. Hoe het haar telkens ook lukte, want manlief had er geen benul van dat onze geesten waren verwisseld. Misschien deed dat me nog het meeste pijn: het feit dat hij niet merkte, dat hij met een spin naar bed ging. Wat zitten mannen toch simpel in elkaar! Zij wist het wel en het leek of ze mijn gedachten kon lezen. Bij elk kledingstuk dat wegvloog, werd ik woester. Ik zag hoe ze smalend naar me gluurde, daar van op het bed, terwijl de mensenlichamen met elkaar vervlochten raakten.

Alles had ik geprobeerd: ogen dicht, poten in de oren, me omdraaien, wegkruipen… Niets hielp. Tot ik op een gegeven moment midden in mijn web bleef zitten toekijken. De woede nam me zodanig in beslag dat ik onwillekeurig begon te brommen. Samen met mij zoemde het hele web mee. Het geluid zwol dermate aan, dat het leek of er een minihelikopter in de kamer neerstreek.
Manlief was de eerste die het kabaal opmerkte. Zij reageerde gepikeerd. De triomf op haar gezicht vervaagde snel toen de romantische sfeer verbroken was. Noodgedwongen verdween de lingerie terug in de ladekast. Na een laatste zoentje ging het licht uit. Die avond gingen de geliefden vroeg slapen. Had ik hiermee eindelijk een wapen gevonden om het spinnenwicht te irriteren?

Ik nam de proef op de som en het frêle ondergoed bleef die hele verdere week in de lade. De blikken die vanaf het bed in mijn richting werden geworpen, kleurden alsmaar donkerder. Weg erotiek, weg triomf. Ik had mijn slag thuisgehaald.

Inmiddels is het zaterdagochtend. De eerste avond van het weekend is eveneens zonder romantiek verlopen en mevrouw komt gefrustreerd de slaapkamer binnengestormd. Haar ogen zijn dreigend naar mijn hoek gericht. Ik zie hoe ze zich bukt en een roze pluchen slipper in haar hand neemt. Ze komt dichterbij en staat klaar om te meppen. Op dat moment doet diezelfde liturgische stem haar opschrikken: “Dood niet, geef geen ergernis!” Van schrik floept haar onderbroek in haar bilspleet. Kort daarna kan ik tot mijn grote opluchting zelf het slipje terug op zijn plaats brengen.
 
 

© ragazza. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Een bewegelijk type ben jij! Kronkelen in bed, en op de muur wil je balletdanseres worden. Maar alle gekheid op een stokje: Ik sta elke keer paf van jouw fantasie wat dieren betreft, het was weer een superleuk verhaal!

Bedankt Cojo, blij dat het je kon bekoren {}
Profiel foto van maarten54
:D Prachtig, schitterend mooi verhaal! Een mooi begin van mijn dag Ragazza, Fijn dat ik mocht komen lezen, dank je wel. Lief van e dat je elk dier buiten zet en niet plet onder...Ik ga er ook vanuit dat elk leven een ziel heeft en net zo veel recht op leven als ik dus leven en laten leven. ( behalve muggen...) Vier (y) van mij.

Fijn dat je wilde komen lezen, maarten (hug) En bedankt voor je leuke reactie!
Profiel foto van Jan
Wel een erg bizarre erotische fantasie.

:-d Leuk dat je langskwam, Jan {}
Profiel foto van Henny
:D Kom er maar eens om dit te bedenken. Met een brede glimlach gelezen. (y)

Ik vond het hoog tijd dat er nog eens wat gelachen moest worden ;) Vandaar dat ik dit verhaal nog eens plaatste. Blij dat je erdoor kon glimlachen en bedankt voor je immer leuke bezoek, henny (hug)
Deze herinner ik me nog! Keigoed verhaal. Einde maakt het helemaal af.

(shy) Compliment van de grote Celeste, daar word ik verlegen van. Dankjewel, hoor {}
Profiel foto van Fikske
Heel leuk verhaal! Ik heb zitten lachen met de volgende zin; ... Zij was het immers gewend om met een draad in haar achterste rond te lopen. Haha! Hierbij denk ik aan het TV programma 'den draad'. Machtig goed geschreven Ragazza

Blij dat je kwam lezen, Fikske en dat het je aan het lachen heeft gemaakt. Bedankt (hug)
Profiel foto van Wee
Wat een leuk verhaal! Met (lach)kriebeltjes gelezen! (spider) x

Heel erg bedankt, Wee voor je bezoek en leuke woorden {} Zolang het maar kriebeltjes blijven van het lachen ;)
Profiel foto van ryara
Mens, wat een ingewikkeld leven heb jij toch. Een psycholoog zou mogelijk met de term Schizofreen komen vrees ik. Heerlijk verhaal, ik heb het grijnzend gelezen. Wat een geweldig verzinsel en ik denk dat alle wetenswaardigheden over de spin nog zullen kloppen ook. Goed hoor! (y)

Haha, misschien moet ik mijn twee hersencellen afstaan aan de wetenschap ;) Blij dat je ervan kon genieten, ryara en bedankt voor de complimenten {}
Profiel foto van willy
Geweldig goed verzonnen, of eh... is het wel verzonnen? spinnend van genoegen gelezen.

Hoe kom je erbij dat dit verzonnen zou zijn, willy :-d Af en toe 8 ledematen hebben, is wel zo handig. Blij dat je langskwam en er genoegen kon in scheppen {}

Leen je ze ook uit?
Profiel foto van Stella Nomara
:D :D :D Enorm goed be- en geschreven, jongedame! Wat heb ik me kostelijk geamuseerd. Wat gij niet wil, wat U geschiedt, doe dat ook een ander niet. Het lijkt dus een luchtig verhaaltje, maar ik zie er toch een diepere betekenis in. (hat) (hat) (hat)

Tja, die christelijke opvoeding blijft er toch in zitten, hé ;) Fijn dat je kwam lezen en zo leuk reageerde, Stella (hug)
Profiel foto van kees niesse
Een prachtig verhaal vond ik het en de fantasie die je hebt om in je vorige leven een spin te zijn geweest, een lieve spin natuurlijk die geen kwaad doet. Vorige week kreeg ik om drie uur in de nacht bezoek van een engel, die mij vertelde, dat ik in mijn vorig leven een lieveheersbeestje ben geweest, die als hobby graag op een ruitenwisser van een auto zat en genoot als dat ding werkte bij regen, vandaar, dat ik nu evenwichtsstoornis heb. Ik ben pas 81 geworden. Groetjes.

Van harte gefeliciteerd met je 81 lentes, kees! misschien moet je als lieveheersbeestje toch maar een andere hobby zoeken, hoor, want die bijwerkingen zijn niet gezond ;) Bedankt voor je leuke reactie (hug)
Profiel foto van Celtica
Haha, meesterlijk! Je hebt een heerlijke fantasie. Dit verhaal heb ik in één zucht (of nou ja, bijna dan) uitgelezen. (giggle)

Haha, blij dat het je zo bevallen is, Celtica {} Bedankt voor je leuke bezoek!
Profiel foto van Adje
Voor mij was dit fonkelnieuw en dus superleuk! Een ongebreidelde fantasie en een flinke toef humor er overheen maken van dit werkstukje een bijzonder kostelijk verhaal. (y)

Wow, dankjewel voor deze leuke woorden, Adje {} Altijd blij als het bevalt ;)
Profiel foto van P_Westdijk
Je hebt een boeiend verhaal hier neer gezet. Ik vind het origineel. Om niet in herhaling te vervallen van wat mijn voorgangers reeds hebben gezegd laat ik het hier bij.

Fijn dat je langskwam en reageerde, P Westdijk (hug) Blij dat het jou ook kon bekoren!
Profiel foto van Fiducia
'Van ontsteltenis floepte mijn slip in mijn bilspleet.' die zin kwam zo onverwacht dat ik hier prompt zat te grinniken. En hij vormde duidelijk 'een rode draad' in je verhaal. Ik heb dit met de glimlach gelezen ragazza

Blij dat ik een glimlach bij jou kon losweken, Fiducia (hug) Bedankt voor je fijne bezoek!
Profiel foto van Wiljan1
Ik zie je al een tutu als spin aan trekken, weet je nog iets moeilijker en dan ook nog eens balanceren op het slappe koord, niet te doen maar je hield er een leuk verhaal aan over Willy

En dat met 8 ledematen, Wiljan! Het moet inderdaad niet gekker worden :-d Dank dat je wilde langskomen en reageren (hug)

Daarvoor hebben jullie deze site toch in het leven geroepen waarvoor ik dan ook heel dankbaar ben
Profiel foto van haarle15
God zij dank spin je er garen bij... (giggle)

(wiggle) Bedankt, Haarle!