Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Droom of werkelijkheid?


Geschreven door Stella Nomara
26 september 2012 14:05
Categorie: Ervaringen

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 1443 Aantal reacties: 16
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
 
In mei 2011 had ik een droom waarin ik samen met echtgenoot Mees naar Nederland ging. De rit neemt normaal gesproken drie uur in beslag. Helaas duurde de reis deze keer, voor mijn gevoel, zes uur. Op onze bestemming aangekomen, zagen wij ons oudste kind Vera met haar pasgeboren zoontje Bobbie in het kraambed liggen glunderen. Haar ogen glommen als flonkerende sterren, zo trots was ze. Ook ons middelste kind Lisa kwam op kraamvisite. Na vele óóch’s en áách’s, werd het voor Mees al weer tijd om afscheid te nemen - hij moest weer terug naar België om voor onze dieren te zorgen. Daarna reed ik samen met Lisa en Jelle, het achttien maanden oude zoontje van Vera, naar ons jongste kind Bas. Zijn zoontje Thomas was immers jarig vandaag en vierde de bijzondere leeftijd van vier jaar. Na een paar uurtjes van het jarige manneke te hebben genoten, ging ik met Lisa en Jelle weer op weg naar Vera. Gelukkig hield mijn droom hier niet op.
 
Een spartelende, krijsende baby moest voorzien worden van een schone, piepkleine luier. Dat kostte mij veel bloed, zweet en tranen, aangezien het al een tijd geleden was dat ik dat voor het laatst had gedaan - maar het lukte. Daarna moest de dwarse, nee-zeggende peuter Jelle verschoond worden. Het verschil in billenmaat was het eerste was mij opviel. Na dit gevecht moest ik even op adem komen voordat ik hem zijn "naar bed gaan ritueel" kon laten uitvoeren. En na een “Welterusten, slaap maar lekker kabouter”, viel hij uitgeblust in slaap. Een uitgeblust gevoel had zich ook van mij meester gemaakt, maar er stond mij nog werk te wachten. Er moesten supermini T-shirtjes opgevouwen worden evenals kabouter shirtjes en reuzen truien. De dagen bij Vera werden tevens gevuld met het naar bed sturen van de jonge kraamvrouw, flesjes klaar maken én geven en oneetbare prut bij Jelle naar binnen lepelen. Ook deed ik de boodschappen, wat ik toen zingend deed in plaats van mopperend. Tevens kookte ik voor het hele gezin. Zoals bekend is, heb ik daar een bloedhekel aan, maar vreemd genoeg deed ik dat bij Vera fluitend. Eveneens bracht ik Jelle die dagen twee keer naar het kinderdagverblijf en haalde hem daar natuurlijk ook weer op. Kilometers heb ik tevens met hem gewandeld. Hij en ik genoten daar optimaal van. Zo kon Vera even wat extra rust te nemen, die zij zo goed kon gebruiken, of om de volle aandacht aan Bobbie te kunnen schenken.
 
Aangezien dromen niet eeuwig duren, kwam er voor mij ook een einde aan dat verschijnsel tijdens de slaap, maar veranderde gelukkig niet in een nachtmerrie. Na een drukke, maar heerlijke week, ging ik met Lisa en haar partner André weer terug naar Mees, die van ons huis een droomhuis had gemaakt: alles was gepoetst, gezeemd, gedweild en gezogen.
Toen ik na die lange droom ‘s-avonds in bed mijn ogen sloot, realiseerde ik mij opeens dat alle gebeurtenissen echt hadden plaatsgevonden.
En moe, maar voldaan en gelukkig over de afgelopen week, viel ik in (een droomloze) slaap.


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Fijn verhaaltje. Konden de meeste mensen maar zien zoals jij het leven ziet: als een mooie droom!

De meeste gebeurtenissen in mijn leven zijn een mooie droom in werkelijkheid. Dank dat je op visite was, Engeltje en een reactie gaf.

Wauw, mooi geschreven !
Profiel foto van maarten54
Kijk, dat is dromen, zo slaap je lekker, Oma .Haar ogen glommen van trots, het leken wel flonkerende sterren. < Haar ogen glommen van trots als flonkerene sterren > ( vind ik )

Gelukkig slaap ik meestal erg goed, wel met veel dromen. Dit was gelukkig echt gebeurd. Je tip neem ik ter harte, Meester Maarten. Dank voor je bezoek en je reactie. Groet van Irene.
Profiel foto van Anneke Tanneke
eerts denk ik goh een mooie droom, aan het eind wordt een droom waarheid. Een slot in dit, herkenbaar en mooi verhaal, waar je me mee verrast.

Leuk dat ik je kon verrassen, Anneke. Dat was ook een beetje mijn opzet. Dank voor het lezen en je reactie.
Profiel foto van P_Westdijk
Om aan je verzoek voor inhoudelijke en schrijftechnisch commentaar te voldoen laat ik maar een berichtje achter. Na dit gevecht moest ik even op adem komen voordat ik hem zijn naar bed gaan ritueel kon laten uitvoeren. De zin leest wat vreemd. Ik begrijp wel wat je bedoeld. Een uitgeblust gevoel had ook van mij meester gemaakt.. ..had zich ook.. Een plezierig verhaal om te lezen. De snelheid zat er goed in. Een leuke wending waarin het verhaal werkelijkheid blijkt te zijn geweest.

Dat de zin wat vreemd leest begrijp ik, maar dat heb ik bewust gedaan. De andere tip pas ik toe. Fijn dat je de snelheid kan waarderen en de wending aan het verhaal leuk vindt. Dank voor het langskomen en je nuttige reactie, P. Westdijk
Profiel foto van ryara
Een echt 'trotse oma' verhaal. Heel herkenbaar natuurlijk. Blijf schrijven over je gevoel als oma. Probeer regelmatig een nieuw stukje over ze te schrijven, dat is leuk voor jouzelf, maar die moeders hebben er zelf geen tijd voor en zijn je later reuze dankbaar.

Natuurlijk is het voor jou herkenbaar. Mijn belevenissen en gevoelens met en over mijn kleinkinderen beschrijf ik regelmatig in een voor hen bestemd boekje. Mijk kinderen vinden dat geweldig. Omdat, zoals je al aangeeft, zij er zelf te weinig tijd voor hebben. Dank voor je kraamvisite en je begripvolle reactie, ryara.

Ja, ook dat 'geen tijd hebben' is herkenbaar. Ik stuur wel eens een dagboek op naar het betreffende grote kind. Daar zijn ze blij mee en kunnen eventueel nog wat aantekeningen plaatsen of er wat aan toevoegen. Dan pas ik het origineel weer aan. Het kost me veel tijd, maar het wordt gewaardeerd en ik heb er zelf veel lol in.
Profiel foto van naiche
Ik kan me er nu nog niets bij voorstellen, oma worden. Maar het gaat vanzelf he? Je hoeft er niets voor te doen, behalve genieten als het zover is. Dit weekend liepen wij met Mick in het bos en kwamen wij jonge ouders tegen met een buggy. Het was een heel geworstel om dat ding over het hobbelige pad te rijden en pa sjouwde dan ook met kind op de arm, terwijl ma met de buggy vocht. Mijn Tony vond het allemaal maar niets en toen ik zei dat ik hem over een paar jaar wel weer sprak (als hij opa was) kreeg ik een sneer dat hij toch echt niet met andermans kinderen in de buggy het bos ging wandelen:D Ik spreek hem over een paar jaar wel weer. Prachtig verhaal weer Nana. Groeten van Notyetnana

Mees is best trots als opa zijnde en neemt zijn kleinzoons met liefse op zijn schouders of mee in de aanhanger van onze zitmaaier. Hij geniet als hij het gejoel van pret van die boefjes hoort. Maar...voordat hij opa werd, zag hij dat zichzelf echt niet doen. Er is dus hoop voor jou. Dank voor je leuke reactie en het lezen, naiche. Groet van een trotse granny

joh, ik weet zeker dat er niemand blijer zal zijn met zijn toekomstige kleinkinderen als die man van mij:-d
Profiel foto van ragazza
Of hoe een droom werkelijkheid wordt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dingen, die je normaal gesproken mopperend uitvoert, dan fluitend en zingend doet. Als bij thuiskomst alles ook nog eens piekfijn in orde is... Meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn, toch?

Je hebt volkomen gelijk, ragazza. Ik heb in het leven niets te klagen en als dan dromen ook nog werkelijkheid worden... Zingend en fluitend dingen doen, die ik normaal verfoei, ach in bovenstaande situatie zijn het heerlijke taken om uit te voeren. Dank voor je lieve reactie en het bezoek.
Profiel foto van stormgeboren
... of een droom binnen in een droom? met plezier gelezen Stella xmau

Je slaat de spijker op zijn kop, Stormpje. Dat heb je goed ingeschat. Ik vind het leuk om te "horen" dat je het met plezier gelezen hebt. Dank voor je reactie en het lezen van dit stukkie.
Profiel foto van Wee
Een heerlijk droomverhaal, maar dan écht! Graag gelezen, Stella! x

En écht in the Spotlight!! :)

Een echte gebeurtenis, die een droom leek, zo heb ik het toen ervaren. Ik heb er toen geweldig van genoten. Dank voor je reactie, het lezen en je waarderende armpjes.
Profiel foto van Cojo
Een hele drukte, maar mooi he? Ik beleefde het 1x, daar zal het wel bij blijven. Maar vanaf de 1ste seconde is het overweldigend.

Het is, bijna, met geen pen te beschrijven. Ik heb het nu drie keer meegemaakt, maar het blijft FANTASTISCH! Dank voor je kraambezoek, je reactie en het wuiven met twee armen, Cojo.
Profiel foto van Henny
Een liefdesvol verhaaltje en terecht in de spotight. (y)

Liefdevol? Ik liep toen echt over van dat gevoel. Ben blij dat het bij jou goed over is gekomen, moeke. Dank dat je de spotlight terecht vindt, dit stukkie hebt willen lezen, een reactie achterliet en me ook nog met twee armpjes gedag zwaait.
Het leest als een fijne droom. In een heerlijk soepele cadans. Frappant want het is eigenlijk een grote opsomming van gebeurtenissen. Je hebt er je ziel dus in weten te leggen. Mooi! De oneetbare prut vind ik een beetje raar. Wie voert zijn kleinkind nou oneetbare prut?

Dank voor je mooie woorden, Celeste. Persoonlijk vind ik die potjes peutervoeding oneetbare prut, vandaar mijn woordkeuze. Dank voor het lezen en je reactie.
Profiel foto van Fikske
Lekker leesvoer, heb er van genoten. Zo zie je maar, het gezegde: 'dromen zijn bedrog' is hier niet van toepassing.

Leuk om te horen dat je het lekker leesvoer vindt en dat je er ook nog eens van genoten hebt. Niet alle dromen zijn bedrog, dat blijkt al weer. Dank voor je reactie, het lezen en je zwaaiende armen, Fikske.
Profiel foto van willy
Soms in het leven komt het voor dat je beseft dat je gelukkig bent. Hoe vaker het besef, hoe gelukkiger je bent.

Gelukkig besef ik vaak genoeg hoe gelukkig ik ben. Kan je nagaan hoe gelukkig ik ben. (giggle) Dank voor je leuke reactie, je bezoekje en dat je me met twee armen uitwuift, Willy.
Profiel foto van Wiljan1
Deze keer werd de droom bewaarheid ook hield je er geen slappeloze nachten aan over

Daar sla je de spijker op z'n kop, Wiljan1. Dank voor het lezen en je leuke reactie.
Profiel foto van haarle15
Warm geschreven, maar het blijft ook leuk he... die kleinkinderen.