Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Op weg (hatsjoe)


Geschreven door Stella Nomara
9 september 2012 12:56
Categorie: Liefde

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 1485 Aantal reacties: 9
Aantal leden : 0
 0
De Auteur wil graag technisch commentaar op zijn werk

Ze zijn vertrokken

Met de zilveren vogel

Op weg naar geluk


© Stella Nomara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: Ons middelste kind gaat binnenkort trouwen op de Seychellen. Dit wens ik hen beide toe.
Profiel foto van Cojo
Stella nieuwe stijl! Toch geen emigratie hoop ik? Vakantie is inderdaad leuk, je hatsjoe ook!

Ze komen weer terug hoor! "Alleen" maar trouwen. Dank voor je reactie en het lezen, Cojo
Profiel foto van Henny
Meestal snap ik de niesers niet zo goed, maar deze was voor mij heel duidelijk. Jij kunt ook dichten. :-d

Ja, je kan dichten of je kan het niet (giggle) ik houd ook van simpele woorden. Leuk dat je even mee kwam niezen, Henny.
Profiel foto van beppie
Zo kun je met weinig woorden heel veel zeggen. Een mooie wens voor je dochter. Leuk hè, zo'n hatsjoe en je hoeft er niet eens voor te kunnen rijmen, tot zeven tellen is voldoende (wiggle) Gezellig dat je meedeed!

zo leer ik ook eens om niet zo lang van stof te zijn. En niet rijmen? Een uitkomst! Ik vond het erg leuk om een hatsjoe te schrijven. Misschien volgt er nog één in het Frans. Dank voor je bezoek en je reactie, beppie.
Profiel foto van Gedichtenmeisje
Mooi :) dit was duidelijk :d Groetjes Raissa

Dank je Raissa. Ik ben blij dat het duidelijk overkomt, datgene wat ik bedoel.
Profiel foto van willy
Ik vond hem mooi, maar toch een kanttekening. Vaak ben je op weg, of anders gezegd, op zoek naar geluk en verspil je daar veel tijd mee. Vaak, pas veel later besef dat het geluk al die tijd al bij je was.

Het is ook een wens naar het toekomstige bruidspaar toe. (zie mijn note) Verder ben ik het eens met je stelling. Dank voor het lezen en je wijze reactie, Willy.
Profiel foto van stormgeboren
Beter één vogel in de hand dan tien hatsjoes in de neus Karai Hachiemon vindt je het einde, ik ook ... Heb jij ook van hem hatsjie les gehad ? xmau

Ik loop momenteel veel te niezen, zelfs in het Frans (zie "méditation") Wie is Karai Hachiemon in vredesnaam? Ik heb in iedere geval geen les van hem gehad. Het idee kwam van beppie. Dank dat je even langs kwam en een reactie gaf, Mau.

Allereerst proficiat met je kids, Stella. Ik dacht dat je hatsjoe verwees naar de dichter Hatchiemon, hi hi De senryu is genoemd naar de Japanse dichter Karai Hachiemon die gedichten schreef onder het pseudoniem Waterwilg(= senryu in het Japans) De Japanse adel schreef in Haiku of Tanka, het gewone volk reageerde hierop met senryu. Haiku streeft perfectie na, senryu geeft meer blijk van de onvolmaaktheid van de mens. xmau

Poeh, dank voor je uitleg, Mau en voor je felicitaties.
Profiel foto van maarten54
Met een zilveren vogel...geen Transavia, die zijn groen. Hatsjoe, ik moet mij er is in gaan verdiepen, dit is een leuke.

Dank je, Maarten. Of het een leuke is weet ik niet, maar ik vond het wel leuk om te schrijven. Dank voor je bezoekje en je reactie. Groet, Willeke.
Profiel foto van Wee
Een mooie wens in een bijzondere dichtvorm. x

Dank je voor je lieve woorden, Wee-tje.
Profiel foto van ragazza
Hé, leuk gedaan, Stella (y)

Dank je, ragazza. Ik vond het ook leuk om te "schrijven".