Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Miss Jade slot


Geschreven door Sacrajewa
31 augustus 2012 19:54
Categorie: Vervolgverhaal

Leestijd: ca. 6 min.
Aantal keer gelezen: 1390 Aantal reacties: 9
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
De openhangende kamerjas toonde een behaarde borst en een groene boxershort. Er hing een  doordringende geur van aftershave in de slaapkamer. Jeremy had zich duidelijk voorbereid op een amoureus avontuurtje. Jade bekeek hem van onder tot boven.
“Je bent toch hopelijk niet zo’n haastig type, Jeremy? Daar kan ik echt niet tegen. Ik ben van mening, dat je van mooie dingen langzaam moet genieten. Oh, wat heerlijk, je hebt wijn klaargezet. Zal ik een glas inschenken?”
“Eerlijk gezegd verbaast het me dat jij je niet wat…euhhh…luchtiger gekleed hebt. Kijk, ik heb de juwelen al klaargelegd.”
Hij wees naar het hemelbed, waar op het zwarte satijn inderdaad de prachtige juwelen glansden. Jeremy staarde naar Jade, die met de rug naar hem toe de wijnglazen vulde. In tegenstelling tot de loerende blik in zijn ogen, klonk zijn stem stroperig.
“Toe Jade, kom nu eens bij me. Ik ben geen haastig type, maar ik begin wel ongeduldig te worden. Voor de wijn hebben we nog alle tijd. Ik wil het liefste nù de juwelen op jouw huid zien.”
Jade had wel gehoord dat de flemende klank in zijn stem, een dreigende ondertoon kreeg en was dan ook niet verwonderd dat ze opeens zijn handen rond haar armen voelde. Klemmend, alsof het boeien waren. De tijd was op, dat wist ze nu wel zeker. Ze draaide zich om, ontweek handig zijn naderende lippen en liep naar het voeteneinde van het bed. Langzaam gingen haar handen naar de sluiting van haar japon. Ze boog het hoofd en dacht koortsachtig na.   
 
“Stop!!”
Jade bevroor in haar beweging en keek verschrikt op.., recht in de loop van het pistool dat Jeremy op haar richtte.
“Wat is…”
Jeremy viel haar in de reden en zei ijskoud: “Ik wilde zien hoever je zou gaan om je doel te bereiken, miss Jade! Héél ver dus. Maar je kunt stoppen met die maskerade van je. Je denkt toch zeker niet dat ik achterlijk ben, hè? Dacht je wèrkelijk dat het zo gemakkelijk zou gaan? Dat ik helemaal gèk van je zou worden? Dacht je echt dat je me zomaar om je mooie vingertje kon winden? Kom nou Jade, je had me beter moeten inschatten. Nee, nee, zeg maar niets en kijk niet zo onschuldig. Ik weet precies wat je van plan bent! Mijn mannen hadden moeite om Cèran aan het praten te krijgen, maar na een …laten we zeggen ‘dringend verzoek’, was hij bereid om informatie te geven.”
Zonder haar uit het oog te verliezen, pakte hij zijn telefoon en blafte:  “Breng hem binnen.”
Even later ging de deur open en sleurden twee van Jeremy’s lijfwachten  een toegetakelde persoon met zich mee.
 
Jeremy pakte het slachtoffer bij zijn haren en trok het hoofd ruw naar achteren. Beurse plekken en gestold bloed bedekten het gezicht. Jeremy’s lachje klonk gemeen.  
“Ja, ja… een lastige jongen, die Cèran. Maar uiteindelijk heeft hij ons toch verteld, wat we wilden horen.”
Hij draaide zich naar Jade, die nog steeds als versteend bij het bed stond en zag daardoor niet hoe Cèran, Jade doordringend aankeek en zijn hoofd schudde. Nauwelijks zichtbaar, maar ze had het gezien.
Jeremy bleef vlak voor Jade staan en siste haar toe: “Zo,  miss Jade...”
En toen honend: “Of moet ik ‘miss juwelendief’ zeggen. Wat een stunt zou het geweest zijn, als je plannetje gelukt was. Ik moet toegeven, dat ik het een méésterlijk plan vind. Juwelen stelen van een juwelendief! Hoe kòm je erop! Hoe je wist dat ik de Romanovjuwelen gestolen heb, is me een raadsel. Maar je hebt er geen rekening mee gehouden, dat ik meester in mijn vak ben, mijn beste Jade. Ik check iedereen die zich in mijn omgeving waagt. Voorzichtigheid maakt mij de beste! Ik ken iedereen uit mijn wereld, maar jou kende ik niet, Jade. Ook navraag leverde niets op. Bijna dacht ik dat alles in orde was, maar gelukkig dacht ik aan onze wederzijdse vriend Cèran. Het liedje dat hij ons voorzong ging over een vrouwelijke juwelendief. Komt het je bekend voor? Alleen wie miss Jade precies is, weet ik niet…nòg niet.”
Hij pakte haar ruw bij de kin en schreeuwde: “Maar dat gaat dit mooie vrouwtje mij eens precies vertellen! Wie is miss Jade! Nou?”
Jade keek naar het van woede vertrokken gezicht van Jeremy en hield haar mond stijf dicht.
Hij sloeg haar met vlakke hand, kletsend in het gezicht en liep rood aan toen ze nog steeds haar mond verbeten dicht hield.
“Dan zullen we eens doorgaan, waar we waren gebleven! Misschien dat dit vogeltje dan ook wil zingen,” beet hij haar toe. De tere stof van de japon scheurde gemakkelijk onder zijn wild, graaiende beweging. De voorkant viel open en ontblote het bovenlijf.
 
Zijn kreet van ongeloof, kwam op hetzelfde moment dat de deur van de slaapkamer krakend openvloog en er een groep politiemensen binnenstormden. De verraste lijfwachten waren overmeesterd voor ze goed en wel beseften wat er gebeurde. Jeremy stond als versteend bij hetgeen zich voor zijn ogen afspeelde. Verdwaasd keerde hij zich uiteindelijk om, wees naar Jade’s blote borst, de nepborsten die boven de kanten bustehouder uit piepten, het krullende blonde borsthaar en stamelde:  “Wie, wie, wat, wat...”
 
“Jullie zijn verdomme te laat,” riep Tom op geërgerde toon tegen het binnengestormde tweetal, terwijl hij de nog altijd verbijsterde Jeremy bij zijn kraag vatte. Hij keek in diens wijdopen gesperde ogen en grinnikte: “Daar schrik je van, hè hufter. Je wilde weten wie miss Jade is? Wel schijtlijster, miss Jade is rechercheur Tom Hazelberg, die nu meesterdief Jeremy Fendel; alias ‘Weasel’, bij zijn lurven houdt. Prima bijnaam trouwens, man…je scheet bijna je broek vol toen mijn collega’s binnenkwamen. Overigens, de dame die daar staat, is Karin en haar herken je waarschijnlijk als de paaldanseres uit de nachtclub, evenals je in Peter, uitsmijter Bob zult herkennen. Fijn trouwens, dat je bekend hebt dat je de Romanovjuwelen gestolen hebt. Maar nu eerst even iets dat je nog van me tegoed hebt”.
Tom’s knie trof Jeremy keihard in zijn kruis. Zijn collega’s hadden het opeens druk met de lijfwachten de gang op te werken en deden alsof ze niets zagen.  
“Die had je nog tegoed van miss Jade,” zei Tom en plantte zijn vuist vervolgens op de kin van de meesterdief, die kermend naar de vloer zakte.
“Mishandeling, dat is mishandeling”.
“Welnee, je bent gestruikeld en tegen het bed gevallen in je haast om miss Jade te bespringen, dat heeft ze me zelf vertelt. Je had het lef om mijn vrouw Inge te slaan. Kijk niet zo dom, man. Ja, Inge is mijn vrouw en als ik naar mijn gemoed te werk ging, zou ik je verrot slaan.”
Hij duwde Jeremy opzij.
“Sla hem in de boeien,” commandeerde hij Peter en tegen Karin: “Bel een ziekenwagen voor Cèran en laat het team het huis te doorzoeken.”
Tom wees naar de juwelen op het bed: “Ik wed dat er nog meer van dit soort glimmertjes te vinden zijn. Ik ga nu eerst Inge ophalen. Die zal doodsangsten uitstaan.”
Hij knikte kort toen Peter zei dat het hen speet dat ze zo laat waren binnengevallen, maar dat de chef perse wilde wachten op een bekentenis. Het was van latere zorg, nu eerst naar Inge.   
Hij rende, met hoog opgetrokken rok, de deur uit.
 
De klap kwam hard aan. Even moest hij vechten tegen de duizeligheid .
“Tom! Tom! Ohh, sorry schat.”
Tom knipperde met zijn ogen en voelde aan de pijnlijke plek op zijn hoofd.
“Verdorie, dat is een buil zeg.”
“Ik dacht dat je een van hèn was. Sorry, ik zag echt te laat dat jij het was,” zei Inge met een schuldige blik.
“Ik dacht dat jij in je kamer zou blijven.”
“Ja, dat wilde ik ook. Maar het duurde zo lang en toen ben ik voorzichtig gaan kijken. Ik zag die enge vent met een pistool en ben toen weggeslopen om iets te zoeken waarmee ik mezelf mee kon verdedigen. Ik kon zo vlug niets anders vinden dan deze wc- rolhouder ,” zei Inge terwijl ze hem het ‘slagwapen’ toonde. Tom sloeg zijn armen om haar heen.
“Wat ben je toch ook een dapper vrouwtje,” grinnikte hij.
“Dapper? Ik heb doodsangsten uitgestaan! Vertel me nu eens waarom jij in die kleren rondloopt,” vroeg ze en  aarzelend: “Ben je travestiet? Ik begrijp er nog niets van hoor.”  
“Soms. Maar alleen omdat het voor mijn werk moet. Ik leg het je straks uit, goed?”
 
 
Het politiekorps rukte groots en met gillende sirenes uit. De arrestatie van een van de meest gezochte juwelendieven in het land, was goed aangepakt en behoorde ook perfect afgehandeld te worden. Tom en Inge stonden bij een van de politieauto’s toe te kijken hoe de bende van Weasel geboeid werd afgevoerd. Toen Jeremy langs hen gevoerd werd, stopte deze en keek Tom giftig aan.
 ,,Een wijf...Ik dacht verdomme dat je een wijf was! Jij schoft! Reken er op dat ik het je betaald zet!”
Tom tuitte zijn gestifte lippen, wierp een kushandje en antwoordde met zijn hese Jade-stem:
 ,,Ik geloof niet, dat het ooit nog iets zal worden tussen ons, liefje”
Inge keek hem met grote ogen aan en merkte heftig knikkend op: ,,Je hebt mij héél wat uit te leggen!”
“Maar eerst gaan we naar huis,” zei Tom, ineens doodmoe.
“ Goed plan, wij werken dit wel af. Tot morgen, ” groette Peter toen hij hen passeerde en schoot in de lach toen hij Tom hoorde mopperen: ,,Verdomme, ik heb een ladder in mijn panty. ”

© Sacrajewa. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Cojo
Gelukkig goed en veilig opgelost. Een opmerking heb ik wel, waarom noemde de de politie zo duidelijk Jade's echte naam? ...Wel schijtlijster, miss Jade is rechercheur Tom Hazelberg,... was: Wel schijtlijster, miss Jade is een van onze rechercheurs. niet veiliger geweest?

Hoi Cojo, die opmerking wordt door Tom/Jade zelf gemaakt. Dank je wel dat je het verhaal hebt gevolgd, daar ben ik erg blij mee:)
Profiel foto van ragazza
Hahaha, die laatste zin maakt het helemaal af! Leuk verhaal, Sacrajewa (y) Je hebt me alleszins tot de laatste letter in de ban gehouden.

Dank je wel voor het volgen en compliment. Het was leuk om het verhaal te (her)schrijven
Profiel foto van beppie
Een erg leuk verhaal en een leuke eindalinea; ik zag het zo voor me. Je had er van mij best nog een paar hoofdstukken langer over mogen doen! - Even later ging de deur open en sleurden twee van Jeremy’s lijfwachten sleurden een toegetakelde persoon met zich mee > 2x sleurden. - voor ze goed en wel besefte > besefteN.

Misschien 'bouw'ik dit verhaal nog weleens uit, Beppie. Er zit volgens mij wel wat meer in. We zien wel. Dank je wel voor het volgen en scherpe blik, daar ben ik blij mee:)
Profiel foto van Anneke Tanneke
een spannende ontknoping met een humoristische noot groetekes

Dank je wel voor het volgen en reactie Anneke Tanneke:)
Profiel foto van Henny
Een end dat een pareltje verdient. De slottzin is een klapper! Heel graag weer gelezen en ik hoop dat je weer vaker gaat posten. :-d

Dank je wel voor het volgen en reacties Henny. Ik krijg wat meer vrije tijd binnenkort en hoop wat meer vrije verhalen te gaan schrijven:)
Profiel foto van Wee
Had zéker nog wel langer gemogen! Super slot en ja, die laatste zin ... :-d x

Jij ook bedankt voor het volgen en je reacties, Wee. Stel ik op prijs:)
Profiel foto van ryara
Heerlijk verhaal, van het begin tot het eind van genoten. Laat je gerust verleiden om vaker wat verhalen te schrijven. ;)
Profiel foto van haarle15
Oei... die ladder in de panty... ha ha. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

Mooi alles ineens gelezen Haarle :) Dank voor je reacties! Dagdag
Profiel foto van monkey
Goed verhaal Sacra, goed opgebouwd met een verrassend einde.
Tijdens het lezen heb je het idee dat alles wordt prijsgegeven en dat je alles weet en dan toch heb je op het eind het complot wat je niet verwacht. Knap gedaan.

Hee Monkey, wat leuk dat je dit verhaal gelezen hebt. Ik schreef het voor mijn collega journalisten en de fotografen bij de krant waar ik destijds afscheid nam. Misschien dat ik het ooit nog eens meer uitwerk. Dank voor je opmerkingen en complimenten!  :)
dagdag