Web tales logo

Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Nieuws op Web Tales

Belangrijke vraag van Restaurant de Liefde

Belangrijke vraag van Restaurant de Liefde
 
Restaurant de Liefde: "Vaak wordt door klanten gevraagd of ze het gedicht mee mogen nemen om in te lijsten. Daar hebben we jullie toestemming voor nodig. Wat vinden jullie daarvan?"
 
Jullie naam staat altijd onder het gedicht, maar we weten nu natuurlijk niet hoe de klanten van Restaurant de liefde daarmee omgaan.
Als jullie akkoord zijn, dan gaan we dit opnemen in de voorwaarden voor het indienen van een gedicht voor restaurant de Liefde.
Het hangt dus van de auteurs van vandaag af hoe we hiermee in de toekomst omgaan.
 
We zullen een forum topic openen waarop jullie je mening kunnen geven.
 

De foto's van Meeting 2017 zijn beschikbaar!

Je kunt de foto's vanaf nu vinden op Web Tales, ga in het linker menu naar "Leden" - "Web Tales meetings" en klik vervolgens op het plaatje van de Web Tales meeting 2017
Voor het eerst zitten er ook 6 filmpjes tussen de foto's. Alles speelt vanzelf af op het moment dat je daar bent.
Je kunt de foto's pauzeren door rechtsonder op de pauze knop te klikken en de filmpjes door links onder op de pauze knop te klikken.

Veel plezier met het herbeleven van de meeting

Meeting 2017 was een groot succes!

Het was weer een gezellig meeting met maar liefst 29 leden.
Dat willen we natuurlijk graag met elkaar en met anderen delen zodat we weer het hele jaar kunnen nagenieten van de verslagen en van de foto’s en filmpjes
Vanaf dit moment kun je de foto’s en de filmpjes die je op de meeting gemaakt hebt uploaden zodat we daar weer een mooie compilatie van kunnen maken die we beschikbaar stellen op de website.
Om je foto’s en filmpjes te kunnen uploaden moet je het volgende doen:
Ga in het linker menu naar “Leden” --> “Web Tales meetings”In de pagina die je daar ziet staat onderaan  “Klik hier om je foto's en filmpjes van de meeting 2017 te uploadenLet op! Je ziet deze regel alleen als je bent aangemeld op Web Tales.

Op de pagina waar je dan terecht komt kun je je foto’s uploaden door op de knop te klikken “Upload hier je meeting bestanden”


Max zal, als iedereen zijn materiaal heeft geüpload, de foto's en filmpjes verzamelen en beschikbaar stellen op de site

Heb je vragen, stel ze dan gerust via “PB de administratie” (in het linker menu bovenaan)

 

22 juli: Web Tales Meeting 2017

Zaterdag 22 juli is het eindelijk zover. Dan houden we onze, inmiddels traditionele, Meeting. Tot nu toe hebben 22 gasten zich opgegeven voor ons feestje. Je weet dat het dit jaar bij Max en Ragazza thuis gehouden wordt.
Naast het gezellig bijkletsen met de andere gasten, hebben we weer een aantal dingen verzonnen om onze leden bezig te houden.
 
Zo zal de koffer, nu nog in het bezit van Esperanza (Sila), opnieuw acte de présence geven. Wie zal hem dit jaar meekrijgen om bij te vullen met foto’s en verslagen van de meeting?

Nieuw deze keer is de boekenruil. Heb je een of meerdere oude boeken en wil je die ruilen voor ander leesvoer, dan is dit je kans. Tijdens de meeting zal extra informatie worden gegeven, maar duik alvast eens in je boekenkast en breng die bibliotheekdochters mee.
  
Pijnig je brein met de quizjes van Breinpijn! Ook deze keer heeft hij een paar papieren quizjes gemaakt waarover in verloren uurtjes samen (of alleen) kan worden gebrainstormd.

Over het verrassingsonderdeel zullen we natuurlijk niets verklappen vanaf deze plek. Op de meeting kom je er alles over te weten. Reken maar dat je aangenaam verrast zult zijn.

Met de eveneens traditionele Barbecue ronden we tegen het einde van de middag af. We hebben rekening gehouden met bourgondiërs, gezondheidsfreaks en alles daartussenin. Gedurende de hele dag is er voldoende eten en drinken aanwezig, maar gasten die zelf wat culinairs  willen bijdragen, zijn van harte welkom. We zijn alleszins benieuwd naar wat er allemaal op tafel komt.
 
Vergeet tenslotte je fototoestel niet, zodat ook de thuisblijvers kunnen genieten van de foto's en de filmpjes. Denk aan de tips die Max via het forum heeft gegeven.


Je kunt alles over de meeting nog eens rustig nalezen via het desbetreffende forum: Web Tales MEETING 2017.
Heb je na het lezen van deze aankondiging ook zin gekregen om te komen, geef je dan snel op via een PB aan Breinpijn want de inschrijving is bijna verstreken.

Wij hebben er zin in, jullie ook?

Easter eggs groot succes vanwege de tips en achtergronden die gegeven werden

Van verschillende leden hebben we te horen gekregen dat de tips en trucs zeer gewaardeerd worden.
De tips over hoe je meer lezers naar je werken kunt leiden, de achtergronden over hoe Web Tales werkt en de persoonlijke info over Max en ragazza werden zeer goed onthaald.
Ook de verrassing op het eind werd zeer gewaardeerd.

Hierover hebben we meerdere reacties gekregen, een succes dat zeker voor herhaling vatbaar is.

NIEUW! De Web Tales Easter egg uitdaging voor leden

Wie was er als kind niet gek op Paaseieren zoeken? Herbeleef die uitdaging, neem je mandje en ga op zoek naar de 16 Easter eggs op de site. Door erop te klikken krijg je een leuke puzzelzoektocht met een bijzondere surprise voor de volhouders. Om de paaseitjes te vinden moet je wel aangemeld zijn. Op een iPhone of smartphone vind je geen easter eggs, omdat het scherm te klein is.