Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Schrijven

Fantasy open

Gepost door Jeroen
Aantal leden: 1
30-08-2019      14:32:22
Alles over Fantasy (boeken, auteurs, films, series, games.)
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van Jeroen
Deel 3 (na de Proloog) staat online. Behalve fantasy fans kan ik zo goed mijn collega schrijvers van Webtales gebruiken. Zijn er hier nog schrijvers die kritisch naar de volgende episode kunnen kijken?

https://www.fantasywereld.nl/boeken/korte-verhalen/storm-oorlogsmagiers-deel-2/

Ik hoor graag van jullie!

Profiel foto van Ryara
Misschien een rare vraag Jeroen, maar waarom zet je niet wat delen hier op Web Tales? Waarschijnlijk is er dan wel iemand ( of een heleboel) die reageert. Nu vraag je op deze site of we op een andere site willen reageren....<img src='img/smileys/sad3.gif' alt='(sad)' Title='(sad)'>Ik doe dat dus zeker niet, ik hoor hier thuis. (a) Zeker geen rare vraag! Ik heb een samenwerking met FantasyWereld besproken. Het enige wat ik kan (en mag van de Webtales leiding) is jullie zo nu en dan lenen ;)

Zou je eens een kijkje willen nemen op https://www.fantasywereld.nl/boeken/korte-verhalen/storm-oorlogsmagiers-deel-2/ 
Ik kan een extra paar ogen gebruiken!


Sorry Jeroen, ik zou wel willen dat ik daar tijd voor had, maar ik moet me beperken tot Web Tales. Ik kan me herinneren ooit iets van 'Storm' te hebben gelezen en gecorrigeerd. Is dat nog steeds hetzelfde verhaal? Ik wens je in ieder geval heel veel succes. 
Profiel foto van JeroenStaat het ook op Web Tales? Want dat is toch waar we voor gaan? (a) 


Zo, heb gisteren even een berichtje op die site achtergelaten. Hoop dat je er wat aan hebt. Vragen zijn altijd mogelijk.
Profiel foto van Jeroen

Fantasy auteur vraagt lezers om hulp!

 

De Baarnse Jeroen Cornelis (1983), schrijver van diverse gepubliceerde theaterstukken, heeft de lezers van het online magazine FantasyWereld.nl ingeschakeld om samen met hen zijn epische fantasyverhaal Storm: Oorlogsmagiërs af te ronden. De auteur heeft momenteel een pagina of tweehonderd in concept klaar, dat hij wekelijks in delen zal publiceren op FantasyWereld.nl. Hier gaat de schrijver in dialoog met échte fantasykenners en liefhebbers om zijn manuscript vorm te geven. 

De hulp van de fantasyliefhebber

Jeroen vraagt lezers te reageren op inhoud en eventueel grammatica, maar vooral op wensen, hopen en dromen. “Weet jij een betere naam voor de stad, waar de hoofdpersoon zojuist doorheen trok? Reageer en misschien heb jij straks de naam van een personage, wapen of stad bedacht. 
Ik zoek fantasyfans met genoeg kennis en passie, maar die niet per se zelf schrijvers zijn. Zij moeten dit uiteindelijke verhaal gaan lezen, waarom niet nu al hun expertise inschakelen?” Aldus Jeroen.

Na de publicaties op FantasyWereld.nl wenst de schrijver het boek uit te geven bij een nog te vinden uitgeverij. “Mijn doel is net zoals bij alle andere schrijvers: een boek in de winkel op de planken brengen.”

In één klap honderden proeflezers

Jeroen Cornelis verwacht met de publiciteit en kennis van de lezers van FantasyWereld.nl een beter boek dan ooit te kunnen schrijven. “Als een lezer een tip geeft, een opmerking heeft over een gebeurtenis of dialoog, dan neem ik die tip mee en verwerk ik het in het uiteindelijke definitieve deel. Ik heb zo niet één of twee proeflezers, maar honderden.”

Website eigenaar Dave Cobben is enthousiast over de samenwerking met de Baarnse theaterschrijver. “Een dergelijk concept waar onze bezoekers, veelal fanatieke fantasyliefhebbers, een verhaal tot leven zien komen via hun eigen input is voor ons uniek. ”

Geïnteresseerd? Breng dan een bezoekje aan www.fantasywereld.nl of www.jeroencornelis.nl 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie

 Opdrachtgever: Jeroen Cornelis, i.s.m. Davey Cobben, eigenaar FantasyWereld.nl 

Voor vragen, interviews en artikelen omtrent de publicatie kunt u zich richten tot Davey Cobben: 


Hoi Jeroen. Als lid van deze gezellige en fijne schrijverssite las ik je verzoek met interesse. Ik ben naast (een beetje) schrijver natuurlijk ook lezer van verhalen. Fantasy, maar vooral Science Fiction hebben mijn voorkeur. Fantasy kan me echter wel enorm boeien. Natuurlijk Tolkien tot in detail uitgepluisd en nog een paar groten uit het genre gelezen. 
Ik vind je idee heel inventief hoewel ik er, denk ik, zelf niet veel aan kan bijdragen. Te druk met eigen schrijverijen, hobbies ect.
Misschien heb ik wel tips voor je. Voor het verzinnen van namen van steden, personages maak ik zelf veel gebruik van anagrammen van relevante namen of namen die iets met hun vak, hobby, werk oid te maken hebben. Dus je kunt, eenvoudig gezegd, een bakker bijvoorbeeld Brood noemen (misschien wat flauw of cliché;). Mijn ervaring is dat je, zeker door anagrammen, vaak hele mooie sprekende namen krijgt. Steden, plaatsen noem je, zeker in Fantasy, vaak naar de omgeving. Een plaats waar bijvoorbeeld veel storm is, kun je dan Windhoek of Stormkaap of zo noemen. Maar ik neem aan dat je deze informatie al kende. Het moeten in ieder geval namen zijn waar je zelf tevreden mee bent. 
Ik begrijp dat je ook specifieke informatie zoek over delen van je manuscript. Zijn die delen ook op dat Fantasywereld te lezen? 
Ik moet wel bekennen dat ik de laatste jaren vind dat er ontzettend veel Fantasy wordt uitgegeven. Zeker met vervolgverhalen. Ik heb zelf het idee dat de markt wat overvoerd wordt en dat echte creativiteit en originaliteit hier erg moeilijk te bewerkstelligen zijn. Juist omdat er zo vreselijk veel in wordt gepubliceerd. Wellicht willen veel schrijvers meeliften op het succes van LOTR of The Hobbit en andere grote genreverhalen. In ieder geval wens ik je enorm veel succes met je ‘queeste’. Ik weet zelf hoe lastig het soms is. Maar wel vreselijk leuk. Ik ga in ieder geval nadenken hoe ik je kan helpen met tips en zo.


Bedankt voor je reactie en goede tip! Ik heb de anagram toegepast voor mijn eigen naam. Ieder hoofdstuk wordt geopend met een gedicht die door een “geschiedschrijver” is geschreven. In werkelijkheid is het mijn naam in anagram. Steden vind ik een hele goeie tip! Deel 1 de proloog staat nu online. Ik deel hem hieronder!


@Breinpijn : reageer vooral met deze waardevolle tip op de site onder het artikel. Hier hebben veel schrijvers wat aan. Hier de link : https://www.fantasywereld.nl/boeken/korte-verhalen/storm-oorlogsmagiers-proloog/


Top, Jeroen. Ik ga je link eens checken. Ben benieuwd.