Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Schrijven

Nieuw Estafette-verhaal closed

Gepost door Mien
13-03-2018      16:03:33
Wie heeft er trek om mee te schrijven aan een nieuw Estafette-verhaal? Het hoeft niet zo lang te duren als het vorige. :-d
Minimaal vier deelnemers die een of twee delen willen schrijven. Geef ook even aan of je het verhaal wil starten. Ik ben de laatste  keer begonnen. Ideeën voor een onderwerp zijn ook welkom. Groet, Mien
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van Edith
Ik begrijp de bedoeling en waag de stap, Mien. Ik meld me aan als deelnemer.
 
Ook heb ik een suggestie voor het onderwerp.
Als schrijfopdracht voor een ander forum moesten we destijds een stukje tekst als uitgangspunt nemen voor een verhaal. Persoon A en persoon B die elkaar op de Brink van een dorp ontmoeten. Het verhaal draait om een zware rode tas. (en de inhoud uiteraard)

In mijn versie had ik er een drietal van gemaakt. Drie mannen met totaal uiteenlopende karakters die een roofplan gesmeed uit het penningen & muntenkabinet van het Rijksmuseum. 's Nachts vertrekken ze met stille trom.
Iets in die geest. Zou het geschikt zijn? Het hoeft geen rode tas te zijn natuurlijk en het hoeft nie op de Brink te beginnen (want dat is dan tegelijk imitatie/plagiaat.. in zekere zin) 

Profiel foto van Ryara
Het werkt zoals wat Beppie hieronder ergens aangeeft, estafette verhalen ontstaan spontaan. Een kort verhaal van een ander, dat inspiratie geeft om verder te schrijven. Het moet niet te lang duren, dan gaat de lol er vanaf. Ik doe vaker niet- dan wel mee, dat ligt aan de vorm van het verhaal, de schrijvers die meedoen, de inspiratie. Hou je van complotten Ryara? Sluit dan aan. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>


Nee, ik kan niet zomaar aansluiten. Het verhaal moet me aanspreken, ik moet tijd hebben om een goed vervolg te schrijven. Dat soort dingen. Ik ben niet goed in estafetteverhalen, ik vind ze meestal niet eens leuk om te lezen, sorry. Ik zou hooguit met één of twee om beurten iets kunnen schrijven. 


Een soort van co-column?


ja, zou kunnen met twee of drie, maar ik kan niet zomaar aansluiten als het verhaal me niet boeit, dus aan mij heb je misschien niet veel. Het gemakkelijkst werkt dat bij schrijvers met dezelfde stijl of ideeën. Wel leuk om te doen hoor, maar je moet dan van tevoren wel een paar afspraken maken. 
Profiel foto van Tom van der Zijden
Helaas ben ik niet zo goed in verhalen dus vandaar dat ik me niet direct en heel enthousiast aangemeld heb.
Zelf ben ik meer van de korte gedichtjes en stukjes, ik kan mijn concentratie er niet bijhouden als ik een langer stuk moet schrijven.
Al op de basisschool is er vastgesteld dat ik een concentratie stoornis heb.
Aan de ene kant zou ik het best wel willen proberen maar ik vrees dat ik er niet goed in ben.Al doende leert men Tom. Dus laat niets je tegen houden. Wat is goed überhaupt? 
Profiel foto van Mien
Een Estafette-verhaal is af en toe een tour de force. Maar wel een leuke tour. 

Profiel foto van Mien
Laat je door angst niet leiden het gaat uiteindelijk om schrijfplezier. De enige legitieme reden om er voor te kiezen mee te doen. 😉Beste Mien, wat houdt het in?


Het heeft niets met 'angst' te maken. Een estafetteverhaal ontstaat over het algemeen spontaan. Ik denk dat het ten koste van het schrijfplezier gaat als het geforceerd opgestart wordt. Maar dat is mijn persoonlijke mening.


@Edith: Soms schrijft iemand een verhaal dat niet per se als vervolgverhaal bedoeld is. Door de spontane reacties van andere leden ontstaat er af en toe een estafetteverhaal. Wie zin en inspiratie heeft, schrijft het verhaal dan verder en daarna neemt weer een ander het stokje over. Op die manier ontstaan vaak de meest verrassende wendingen en is het het een hele uitdaging voor de volgende schrijver er weer een kloppend vervolg op te schrijven. 


Ook niet een beetje? <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>
Profiel foto van Mien
Het enthousiasme houdt niet over. Of is er angst voor deelname misschien? Jammer.Dag Mien. Ik heb me (al eerder) aangemeld als deelnemer en ik heb zelfs eventueel een begin van het verhaal klaar om te plaatsen (titel : Het complot). Laat even weten hoe je daar tegenover staat. Misschien volgen er vanzelf een paar anderen?


Hoi Edith, ik zie dat het item nog open staat. Wat mij betreft mag je los gaan hoor. Inzenden onder categorie Estafette verhaal. De rest volgt vanzelf ... hopelijk ... Hoe dan ook. Ik wil het vervolg wel op me nemen. Deel 2 dus. Dat kun je vermelden als voetnoot als je het eerste stuk in stuurt. Succes! Op naar het Complot!


Je kunt ook met twee mensen een estafetteverhaal schrijven toch? 


Rare estafettes houdt jij erop na. Daarvan raak je buiten adem. 


Dag Mien. Bedankt. Leuk. Het proberen altijd waard.
"Het complot" is -na een beetje herschrijf vanochtend (andere stemming-andere insteek) geplaatst. Hopelijk spreekt het een beetje aan en kan iemand er iets mee. Jij bijvoorbeeld. Veel lezers op verschillende forums noemen mijn schrijfstijl een beetje ouderwets. Hopelijk hoeft dat geen probleem te zijn. Aan de andere kant zijn schrijvers als Simenon en Agatha Christie etc. nog altijd wereldwijd favoriet. Ouderwets of niet.

Ik ben de voetnoot vergeten. Zal ik nog doen.