Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Schrijven

Nanowrimo 2017 closed

Gepost door Beppie
22-10-2017      14:50:00
Ik heb het Nanowrimo topic van vorig jaar even gesloten en een nieuw voor dit jaar aangemaakt.
Wie doet weer mee? Het is al over een dikke week. Ik heb een soort van verhaallijn, maar nog lang niet genoeg voor 50.000 woorden, dus ik twijfel nog. 
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van naiche
Ik doe weer mee, voor de zevende keer. Mijn verhaal zit al jaren in mijn hoofd, het wil er alleen niet goed uit. Vandaag ben ik begonnen met de zoveelste versie en ik heb een dikke 3000 woorden geschreven. Vanavond verder. Het is echt verslavend, dat Nano. Elke keer weer die gezonde spanning en de kick om je wordcount aan te passen. Het groene balkje dat steeds verder vult en dan als beloning het paarse balkje als het gelukt is. Voor wie veel schrijft is het een hele mooie uitdaging. Heel veel succes gewenst, ik ben een beetje jaloers, ooit, wil ik ook meedoen. 


Ik snap precies wat je bedoelt. Ik twijfelde nog, maar jij trok me met je berichtje op Nano over de streep. Geen van de andere leden van Webtales doet mee dit jaar en het is zo leuk om een 'buddie' te hebben; dat motiveert én is een stok achter de deur. Dus... ik waag het ook dit jaar weer. Wat je zegt, het is inderdaad een verslaving en echt kicken als dat balkje steeds groener wordt.


Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes en vooral heel veel plezier met deze uitdaging. <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Profiel foto van Mien
Kunnen we Van der Stokke niet inzenden? Misschien op naam van Max of Ragazza. Als credit voor het faciliteren op Web Tales, broedsalon voor bijzondere geschriften.Dat zou tegen de regels zijn. (a)
Profiel foto van MienVolgens mij heb ik vorig jaar al zowat alle nano-tips gelezen die er zijn, maar bedankt voor de link.
Ga jij meedoen?


Ik overweeg om van der Stokke op de lijst te krijgen, als Gesammtprojekt van Ragazza of Max.
We zijn al aardig op weg naar de 50.000.


Hmm, dat is eigenlijk vals spelen, want dat is al geschreven <img src='img/smileys/confused0006.gif' alt=':think:' Title=':think:'>


Oh, mag dat niet? Ins Blauwe hinein 50.000 woorden schrijven? Bepaald een sinecure. Ik haak af. ;)


Jij schrijft zoveel Mien, jij zou het moeten kunnen. Je hebt een snelle pen en verhalen genoeg, komaan, doe mee. <img src='img/smileys/action-smiley-047.gif' alt='(whip)' Title='(whip)'>


Ik houd niet van SM ... en ik heb geen tijd! ;)
Profiel foto van esperanza
Ik weet niet precies hoe het gaat met een Nanowrimo werk. Wil jij mij uitleggen hoe het gaat, Beppie? 
 De bedoeling is dat je elke dag in november minimaal 1666 woorden schrijft, zodat je je uiteindelijke doel van 50.000 woorden haalt. Dat zijn dus elke dag ongeveer 2,5 A4-tje. Je kunt een profiel aanmaken op Nanowrimo Nederland en daar elke dag je stand bijhouden. Het leukst is als je zgn. buddies hebt, zodat je elkaar een beetje kunt aanmoedigen. Vorig jaar deden Ivo, Mirah en INfiction ook mee en dat was wel leuk.
Het valt niet mee om echt elke dag zoveel te schrijven, maar het is wel een uitdaging. 


Jij zou het wel kunnen Sila, je schrijft nu ook iedere dag en jouw hoofd zit vol mooie, lange verhalen. Kom, probeer het eens. Ik kom je langs de lijn wel aanmoedigen. 


Ryara heeft gelijk, Sila. Jij schrijft de mooiste verhalen zonder voorbereiding naar aanleiding van een prikkelwoord. Je zou Brazilië als uitgangspunt kunnen nemen, alleen al de beschrijvingen over je land kun je breed uitspinnen. 


Ik geniet altijd van je verhalen uit je jeugd, misschien kun je een meisje als jijzelf als uitgangspunt nemen? Dan kun je veel van je herinneringen kwijt. Je kunt ook uitgaan van de volwassen vrouw die terugkijkt naar haar kinderjaren, dan kun je ook de overgang naar ons koude landje erin verwerken. Woorden genoeg, ervaringen genoeg. 
Profiel foto van Ryara
Ik zou het zó graag een keer willen proberen, maar ik heb niet eens een verhaal in mijn hoofd. Aan tijd ontbreekt het me ook meestal. Het eerste is belangrijker dan het tweede, want als je een verhaal in je hoofd hebt komt het er wel uit. 

Jij moet het zeker doen Beppie, het is je vorig jaar ook gelukt. Tijd kan ik wel vrijmaken, maar ik ben minder zeker van mijn verhaallijn. Waarschijnlijk begin ik gewoon en dan zie ik wel waar het schip strand. Mijn schouder laat het in ieder geval wel toe, denk ik.