Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Algemeen

Belangrijke vraag van Restaurant de Liefde closed

Gepost door Max41
02-10-2017      19:59:30
Belangrijke vraag van Restaurant de Liefde 
Restaurant de Liefde: "Vaak wordt door klanten gevraagd of ze het gedicht mee mogen nemen om in te lijsten. Daar hebben we jullie toestemming voor nodig. Wat vinden jullie daarvan?"
 
Jullie naam staat altijd onder het gedicht, maar we weten nu natuurlijk niet hoe de klanten van Restaurant de liefde daarmee omgaan.
Als jullie akkoord zijn, dan gaan we dit opnemen in de voorwaarden voor het indienen van een gedicht voor restaurant de Liefde.
Het hangt dus van de auteurs van vandaag af hoe we hiermee in de toekomst omgaan.
 
Graag horen we hieronder jullie mening
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van sacrajewa
Zet het e-mailadres van de auteur onder het gedicht, dan kunnen de klanten, die echt belangstelling hebben voor het gedicht, dit aan de auteur vragen.
Aan de andere kant neem ik aan dat er bij het gedicht een link naar de site van Webtales staat? Daar is het gedicht dan ook te lezen ( en over te schijven)

 

Profiel foto van esperanza
ik heb daar geen probleem mee, maar wil ik dan dat mijn naam bij staat:
Sila Lacerda

Profiel foto van haarle15
Zie opmerking bij Ryara.

Profiel foto van Ivo
ik heb er geheel geen probleem mee, jullie hebben mijn zegen, en als restaurantbezoekers hierdoor nog beter eten, dat is toch fijn om te lezen :)

Profiel foto van lin
Als er goed afspraken komen over de naam onder het gedicht ga ik akkoord.
 Hoi Lin, zie mijn antwoord bij Ryara


Zie mijn opmerking bij Ryara Max. Het werkt niet altijd.


ok, ik zal het doorgeven aan restaurant de Liefde
Profiel foto van Anneke Brands
Ik heb er geen enkel probleem mee. Groetjes AnnekeIk schrijf gewoon onder mijn eigen naam omdat ik een nickname te verwarrend vind, je weet nooit wie je voor je hebt.
verschillende van mijn gedichten zijn al gebruikt voor rouwkaart bv. Als men het netjes vraagt geen enkel probleem. Laatst ben ik benadert door een Belgische schrijfster die een gedeelte van een gedicht in een nieuw te schrijven boek wilde plaatsen. Ik vind dat een eer en zolang mijn naam erbij wordt gezet heb ik er geen moeite mee. Nee ik hoef er geen geld voor zolang het nog niet de schrijfster is van Harry Potter ben ik tevreden met de eer.
groetjes Anneke
Profiel foto van Ryara
De schrijver zou moeten nadenken of ze hun nick-name van Web Tales daarvoor willen gebruiken, of dat ze het liever onder hun eigen naam willen doen. Ryara,
Dit staat er al in: "Je mag zelf kiezen welke naam je onder het werk in de menukaart wilt hebben."
Niemand maakt hiervan tot nu toe gebruik, maar het heeft zelfs dat kleurtje om eruit te springen, dus ik ga daar geen extra aandacht aan besteden.
Zie: https://www.webtales.org/?menu=restaurant_de_liefde_overzicht 
 


o ja, ik heb weer niet goed gekeken. (shy)


Toch is dit niet helemaal waar. Toen mijn gedicht werd uitgekozen wilde ik mijn eigen naam eronder, maar het gedicht was al op het menu gedrukt met mijn nickname eronder. Ik heb daar toen verder geen probleem van gemaakt, maar als het gedicht echt meegaat, zou ik mijn eigen naam eronder willen hebben. 


Dan zou je dus al bij het inzenden bedenken welk naam je eronder zet. Op het moment dat het wordt gekozen, kan daar niets meer aan veranderd worden? Ik zou zelf altijd nog even een laatste keer willen kijken of er geen foutjes in zijn blijven zitten. Ik weet niet hoe het nu gaat, maar als de winnaar bekend is, zou deze een paar dagen tijd moeten krijgen om het nog even te perfectioneren en de juiste naam eronder te zetten. 


Ik denk dat ze niet zoveel moeite willen nemen. Een kopietje van de website zal voor Restaurant de Liefde volstaan vermoed ik. Altijd druk in de horecabranche. Mijn tip: Zet de naam die je wenst onder de tekst en voor betere PR, ook een verwijzing naar een eigen website / weblog. Kunnen ze je andere werk ook bewonderen. <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>


Nou, liever een link naar Web Tales, die maakt het tenslotte mogelijk. (a) 


Nou vooruit dan, beiden. ;)


Als er een naam er onder komt (nickname of eigen), dan daaraan gelijk de link naar de Web Tales verhaal of gedicht aan restaurant de Liefde er aan vast. Zo hebben het restaurant en Web Tales er voordeel bij. Denk dan wel dat voor er toestemming wordt geven, dat er gekeken wordt of het verhaal/gedicht privé of commercieel gebruikt gaat worden. Ander wordt het wel een ander verhaal denk ik.   
Profiel foto van Mien
Prima. Ik stel dan wel een (vrijwillige) bijdrage voor aan de spaarpot voor de jaarlijkse Web Tales Meeting, per afgenomen kopie van de uitverkoren stukjes. Hoi Mien,
Ik denk dat het meer werk is om dat georganiseerd te krijgen dan dat het oplevert, dat geld moet dan ook weer geteld, overgemaakt naar Web Tales, over gemaakt naar de meeting organisatie. En het gaat waarschijnlijk om een paar euro per jaar.
De samenwerking met Restaurant de Liefde voor dit, is nu heel goed, zonder geld. Ik wil dat graag op alle gebied zo laten.

Groetjes
Max


Het was maar een idee. <img src='img/smileys/stupid.gif' alt='(stupid)' Title='(stupid)'>


Geen idee ook hoeveel kopij er verkocht gaat worden. Maar ik begrijp dat het organisatorisch te ingwikkeld is. Jammer.


Mien, jou zien we vast volgend jaar wel op de meeting. <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'><img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>


Dat ligt er aan hoe ver en hoe duur het is. En of de koffer van esperanza te tillen is? Stel je voor dat ie bommentje vol zit, met kopij? Dan krijg ik hem never nooit niet mee. <img src='img/smileys/laugh1.gif' alt=':-D' Title=':-D'> 


Niet te tillen. ;)


Mien die koffer staat bij mij, ben daar maar niet bang voor. <img src='img/smileys/cool_man.gif' alt='8)' Title='8)'>


Wordt het dan een digitale koffer? :)