Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Algemeen

Vluchtelingenverhalen - vragen omtrent publicatie open

Gepost door Moonlight Sonata
Aantal leden: 2
01-07-2017      22:59:53
Hallo iedereen,

Doordat ik met veel vluchtelingen in contact kom, speel ik al een tijdje met het idee om een aantal van hun verhalen in een boek te gieten. Dit in de eerste plaats om awareness te creëren rond hun problematiek.

Concreet zou ik mij willen focussen op Afghaanse jongeren, die heel vaak een negatieve beslissing krijgen over hun asielaanvraag en dus niet meer (legaal) in dit land kunnen verblijven. Dit terwijl vele van hen zware dingen doorstaan hebben en echt niet meer terug durven/willen naar hun thuisland. Vaak gaat het om ontvoeringen door of bedreigingen van de Taliban (die jongeren tot soldaat willen opleiden).

Omdat ik nog geen ervaring heb met boeken publiceren (of überhaupt een volledig boek schrijven) heb ik een aantal vragen:
- Welke uitgeverijen publiceren boeken rond deze thema's? Hoe vind ik die?
- Hoe neem ik het best contact op met een uitgeverij? (nadat het werk af is? Of halverwege, of nog voordat ik begin al eens mailen om naar hun interesse te peilen?). Ik heb het gevoel dat ik als 'leek' maar weinig kans maak als ik zomaar uit het niets naar een uitgeverij stuur...
 
- Ik overweeg co-auteurschap omdat zowel alle interviews afnemen + alles uitschrijven toch wel een hele karwei is. Waar vind ik een co-auteur? (misschien hier? :) )

Sorry als mijn vragen wat vaag/breed zijn, maar ik zoek eigenlijk zo veel mogelijk informatie en tips om mee aan de slag te kunnen gaan. :)

Alvast bedankt! :)
 
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van Ryara
Ga ervan uit dat een uitgever niet op een belofte zit te wachten. Zorg eerst dat je een flink aantal goeie verhalen hebt. Mooi uitgewerkt, geen kladjes. Kijk dan eens om je heen wat je ermee kunt. Misschien is een plaatselijke krant ook wel geinteresserd?.,Ok, dankjewel Ryara! :) 
Profiel foto van Samantha de Vries
Met een uitgever kan ik je helaas niet helpen, want ik heb Boekscout.nl . Dat is een Uitgeverij die jonge en ouderen doen maar voor info moet u dan zelf vragen. Ik ben zelf er ook mee bezig om er één te maken. Ik heb alleen een gedicht erover geschreven nu maar ik zou ook mijn beste vriendin der Levensverhaal schrijven. Ze is uit Koerdistan en moest door verschillende landen gaan voor 4 jaar. Het is een zware maar mooie verhaal die ze heeft over hun oorlog, de verovering van hun land en natuurlijk het leren van verschillende spraken en kindheit.Dankjewel Samantha! :) Ik bekijk het eens.
Leuk dat je daar ook mee bezig bent! Ik wens je alleszins al veel succes. :)


Bedankt Moonlight Sonata.
Ik weet niet of je in BelgIë of Nederland woont, maar ik wil je wel waarschuwen voor de eenzijdige (en verzonnen) verhalen van sommige vluchtelingen. Geloofwaardige verhalen kan je waarschijnlijk het gemakkelijkst vinden via maatschappelijk werkers die met deze problematiek bezig zijn. Ze kunnen je ook in contact brengen met mensen met een echt verhaal.
Succes
GwijDank je voor je reactie, Gwij. Ik woon in België. Wat de eenzijdigheid betreft;  uiteraard ga ik ook spreken met mensen uit het werkveld (advocaten, sociaal werkers, etc.). Er zijn genoeg vrienden van mij uit die regio met een echt verhaal. Ik denk dat zij sneller de waarheid gaan spreken in een vertrouwde context, bij iemand die ze als vriend beschouwen, dan wanneer ze via een sociaal werker bij mij terecht komen. In het laatste geval is net de kans groter dat ze zullen liegen omdat de sociaal werker mee inspraak kan hebben op hun werkkansen en uitkeren etc. De contacten vinden, is geen probleem. De vragen die ik me stel draaien vooral rond het uitschrijven zelf en de publicatie en promotie.
Groetjes,
Karen