Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Mededelingen

Sylvia Wijnveld closed

Gepost door Breinpijn
11-12-2016      12:39:51
Beste Web Talers,

Dit is een informatief forumtopic. Ons gewaardeerde Web Tales lid Sylvia Wijnveld is ernstig ziek en nu opgenomen in het ziekenhuis dat ze waarschijnlijk niet meer zal verlaten. Al een tijdje zoals een aantal van jullie wel middels facebook zullen weten. In dit topic probeer ik wat informatie over haar toestand te brengen alsmede de mogelijkheid om haar een hart onder de riem te steken door middel van een kaartje of iets dergelijks haar kant op.

Sylvia is onder andere een van de mede-organisatoren van de Web Tales meeting en haar enthousiasme zal jullie ongetwijfeld hier niet ontgaan zijn. Sinds een tijdje weet ze dat ze uitgezaaide tumoren heeft en dat ze haar laatste weg bewandeld. Met medicatie en andere dingen hoopten we dat het onvermijdelijke nog een hele tijd uit te stellen was. In het begin lukte dat ook heel erg goed en is ze zelfs nog bij ons op de meeting geweest. De laatste maanden begon ze wat te kwakkelen en inmiddels is ze dus opgenomen. Ze is vorige week bestraald en zal deze week nog vier keer worden bestraald. Na donderdag weet ik iets meer en hoop jullie op de hoogte te houden. Sylvia voelt zich alleen in het ziekenhuis en wij hopen dan ook dat jullie haar een hart onder de riem willen steken door bijvoorbeeld een kaartje te sturen. Hier is het adres:
Rijnstate Ziekenhuis, Wagnerlaan 55, 6815 AD, Arnhem, Afdeling A7, vleugel 2, kamer 204



 
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van Breinpijn
Vorige week donderdag ben ik naar de crematie van Sylvia geweest en daar wil ik toch wat over vertellen.
Het was eenvoudig zoals ze het het liefst had gewild, maar zeer indrukwekkend geheel in de geest van Sylvia. Haar dochter Marrije en boezemvriendinnen EmJe en Hetty spraken hele mooie woorden waaronder een prachtig gedicht van Wieteke van Dort (Eeuwigheid). Marrije sprak openhartig en emotievol over de soms moeizame relatie met haar moeder en haar langzame acceptatie van de levenstijl en instelling van Sylvia. De eenvoudige levensinstelling van Syl werd benadrukt door de mooie rieten mand waar ze in lag en de eenvoudige bloemen. Iedereen was op het hart gedrukt een persoonlijke groet of herinnering in een schrijfsel mee te brengen en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Werkelijk prachtige muziek deed mij volschieten en de herinneringen kwamen als water omhoog.
Na de dienst en de condoleance erna, werd iedereen die dat wilde uitgenodigd om bij Sylvia thuis nog een hapje en drankje te drinken op haar herinnering. 60 en 70 jaren muziek stond vrolijk aan en het was gezellig. Zo zou ze het gewild hebben. Eenvoudig, smaakvol, maar helemaal des Syl's.
Namens Web Tales waren ik, Henny en Peter, Maarten54 en Jan en Anneke (Mixmaus) aanwezig. Natuurlijk hebben wij ook namens alle schrijvers op onze site onze condoleances overgebracht. 
Tot slot: Sylvia was een eenvoudig, intelligent en gevoelsvol mens. Laten we haar zo gedenken!



zo is het Breinpijn, knap dat er zoveel volk van hieruit er ook bij was <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>


Wat mooi dat je die toch wel verre reis hebt ondernomen om de laatste eer te bewijzen. Fijn dat je hier dit bericht achterlaat. 


Een goed verslag van zoals het gegaan is. Wij zijn blij dat we er bij mochten/konden zijn. Vergeten zullen we haar zeker niet. <img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>


Dank jullie voor jullie medeleven in de vorm van kaarten etc. Marrije, EmJe en Hetty waren er heel erg blij mee. Wij zullen haar ook blijven herinneren als de vrouw die ze was.
Profiel foto van Breinpijn
Beste Web Talers, ik ontving vanochtend het droeve bericht dat Sylvia is overleden. Omringd door vrienden en familie heeft ze haar laatste adem uitgeblazen. Ik heb haar via de Web Tales leren kennen en toen ik via de site kenbaar maakte dat ik een meeting wilde organiseren, was ze er als eerste bij om me te helpen. Ze heeft gelukkig onze laatste meeting nog kunnen bijwonen en daar ongelooflijk van genoten. Ze was een spontaan, integer mens waar je ontzettend mee kon lachen. Blijmoedig ondanks de zware tijden die er nu en dan waren.
Als jullie een berichtje willen achterlaten, kun je dat doen op haar facebookaccount of via haar mailadres: 
Donderdagmiddag is de uitvaart. Als je op facebook even reageert op het berichtje van haar dochter, kun je details wel krijgen.

Lieve Sylvia, rust in vrede.
 



Wij gaan naar de uitvaart. Ik ben wel erg blij zo'n markante vrouw te hebben leren kennen. Ik zal haar nooit vergeten. <img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>


Het ziet er naar uit dat ik toch aanwezig zal zijn. Blij om..


ik zal er niet bij kunnen zijn, ook al had ik dit gewillen, ik ben geschokt en ook heel droevig, wel blij dat er vrienden en familie bij haar aanwezig was
 


Mijn oprechte deelneming en veel sterkte aan haar familie en vrienden.
Profiel foto van haarle15
Lieve vrienden van Sylvia Wijnveld. Ik wil jullie bij deze laten weten dat Syl gisteren heel rustig, en eigenlijk precies zoals ze altijd heeft gewild, is overleden. Hetty van Eldik, MJ Michels en ik zaten om haar bed en we bespraken net waar we denken dat we naar toe gaan als we overlijden, toen ze ophield met ademen.
Donderdagmiddag gaan we in Arnhem afscheid nemen. Als je daar bij wilt zijn, dan stuur ik jullie graag een kaart. Laat mij in dat geval je postadres even weten via . Mocht je niet in de gelegenheid zijn om donderdag te komen, maar je wilt haar wel een boodschap meegeven, dan kun je die naar mij mailen en dan geven wij die aan haar mee.

Dit bericht stond gisteren op facebook.



oh my God, dit maakt me droevig en ook blij, vrienden die haar omringden, hoe mooi moet dat niet zijn
merci Haarle ..om dit te melden
Profiel foto van Breinpijn
Nieuws van Sylvia: ze is weer thuis! <img src='img/smileys/anim_65.gif' alt='/group:' Title='/group:'> Als jullie haar nog een kaart  of iets dergelijks, kun je haar adres bij mij of Henny opvragen. Ik doe dat dan via de PB.



blij dat ze thuis is, je kan nergens beter zijn dan thuis, zeg dat ik het gezegd heb
 


Een kerskaart zal ze wel leuk vinden. Eentje gaat vanmiddag onderweg. 
Profiel foto van leny
Moet ik nou nog klagen omdat ik niet meer kan lopen na mijn kolereziekte? Lieve Syl, ik heb al die maanden vanaf het begin jouw stappen gevolgd net zoals zovelen. Deze laatste passen wil ik met je mee rollen in de rolstoel. Ik schrok, huilde van onmacht en bewonder jou nog steeds om de kracht en doorzettingsvermogen om deze laatste loodjes ( die niet te tillen zijn) om die gezamenlijk met jou te dragen. Nee, laat ons die maar dragen, kijk jij maar toe op jouw eigen humoristische wijze en wijsheid. Alle liefs en kracht toegewenst lieve  Syl. In diepe gedachte bij jou.

Liefs van Leny

Profiel foto van giel
Dat de tijd die haar gegund is, nog vele mooie momenten mag bevatten !

Profiel foto van Breinpijn
Beste Web Talers, gisteren ben ik bij Sylvia in het ziekenhuis geweest en momenteel staat het er zo voor. 
Als alles mee zit mag ze ergens komende week naar huis mits alle palliatieve zorg geregeld is. Daar hoopt ze tenminste op. Ze heeft alle bestralingen in het ziekenhuis en de onderzoeken goed doorstaan, maar weet dat dit haar laatste weg is. Daar heeft ze vrede mee en ze voelt zich best goed en tevreden. Ik moest iedereen ontzettend bedanken voor alle lieve kaarten en het warme medeleven. Ofschoon ze de kaarten zelf niet meer kan lezen of zien, heeft ze ze allemaal laten voorlezen door de zuster. In het ziekenhuis redt ze zich prima; in haar rolstoeltje rijdt ze het hele gebouw door zonder hulp om buiten een sigaretje te gaan roken. Ze kennen haar daar al met haar hoedje en rode mantel. Hoe het dus verder zal gaan, weet ik niet, maar als alle thuiszorg goed is geregeld, mag ze daar weer naartoe; iets waar ze erg naar toe leeft. 



Thuiskomen voor haar laatste reis, ik kan goed begrijpen dat ze dat graag wil. Fijn dat jij hebt kunnen gaan Ron, voor jezelf, maar ook als een soort vertegenwoordiger van Web Tales. Er is vast niemand die dat beter had gekund.  


Dat zou ik niet weten, Ria, maar van mezelf moest ik gewoon gaan. Mijn vrouw en ik hebben genoten van dit bezoekje en nog even de oude Syl te zien; lachend en genietend. En wie weet wat de toekomst nog brengt. Belangrijkste is dat ze in ieder geval weer thuis komt.


Dit is Syl op en top. Mijn hoedje voor haar af. <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'> Ja, ja. Die heb ik er weer een. Op advies van Syl op markten gaan kijken. Syl <img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>


het is verdrietig om het te lezen, de laatste reis naar huis. het is me wat ..
wens haar veel sterkte toe :)
Profiel foto van haarle15
Kaartje is onderweg.



<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>
Profiel foto van maarten54
Godverdomme.

Dat is het eerste dat in mij opwelde en ik heb er geen spijt van. Laat meneer G. maar de colère krijgen

Dank voor de mededeling Breinpijn.

Profiel foto van Andre Moortgat
Met alle respect en inleven denk ik terug aan de meeting van 2015 ten huize Fuaran
in Klein Sinaai, waar Sylvia een (karikatuur)tekening van mij maakte.
(zij was zo lief dat zij mij veel jonger uitbeeldde dan ik al was)
ik draag een mooi beeld mee van een veelzijdig kunstenares, dat ik zal
blijven koesteren.   <img  data-cke-saved-src='img/smileys/rose.gif' src='img/smileys/rose.gif' alt='<img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>' Title='<img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'>'>

Ik stuur haar nog een  persoonlijk berichtje.<img  data-cke-saved-src='img/smileys/smilie_blume1.gif' src='img/smileys/smilie_blume1.gif' alt='<img src='img/smileys/smilie_blume1.gif' alt='(luvU)' Title='(luvU)'>' Title='<img src='img/smileys/smilie_blume1.gif' alt='(luvU)' Title='(luvU)'>'>