Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Schrijven

NANOWRIMO closed

Gepost door Beppie
25-10-2016      15:17:50
Hallo allemaal,
Wie doet er dit jaar mee met de NANOWRiMO? Of wie heeft ooit meegedaan?
Ik neem het me elk jaar voor, alleen is het er nog nooit van gekomen. Ook dit jaar ben ik het weer half en half van plan - ik heb zelfs al een idee voor een manuscript -, maar omdat ik eind oktober ook weer met een cursus creatief schrijven begin (met de bijbehorende schrijfopdrachten) ben ik bang dat ik te weinig tijd heb om dagelijks zoveel te schrijven.
Ik hoor graag jullie ervaringen of overwegingen!
 
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van naiche
Zijn er nog mensen die een writing buddy willen tijdens nano? Ik vind het altijd wel leuk om te zien hoever iedereen is. Je kunt me toevoegen als je wilt. Mijn naam bij nano is dezelfde als hier.Hoi Naiche. Ik wist niet dat jij ook meedeed aan NANO! Leuk! We zijn met vier leden hier op de site die meedoen. Ik zal je eens zoeken en toevoegen als buddie. Gezellig!
Profiel foto van Ryara
Hoe gaat het met de NANO schrijvers? ik ben al redelijk goed gevorderd en sta voor op het programma :)


(y)


Ik heb tot nu toe elke dag het  'verplicht' aantal woorden gehaald en heb zelfs een dag 'reserve'. Het schrijven gaat vlot, ik loop nog niet vast en heb goede hoop dat ik het haal. Het is leuk om te doen, ik zou bijna zeggen verslavend <img src='img/smileys/writing.gif' alt='(writing)' Title='(writing)'>


Ik krijg achteraf bijna spijt dat ik niet meegedaan heb. Volgend jaar moet ik op tijd een onderwerp weten, een verhaallijn, dan wil ik ook meedoen. Jullie veel succes, houd vol!


30.000 woorden tot nu toe. Het gaat goed wat betreft de kwantiteit. Over kwaliteit zullen we het maar niet hebben. Dat komt later wel. 


Ik krijg altijd de nieuwsbrief van 'Schrijven online' en daarin stond het volgende: â€‹De derde week is een zware. Twee weken achter de rug, maar ook nog 2,5 week te gaan voor het eind november is. We geven je weer wat tips om deze week door te komen.
Energie is belangrijk
Ongetwijfeld begint de vermoeidheid toe te slaan. Misschien heb je zelfs geen zin meer en denk je eraan de handdoek in de ring te gooien. Maar zeker nu de temperaturen richting het vriespunt gaan is het belangrijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Een griep kan behoorlijk wat roet in het eten gooien, je wilt niet anderhalve week in bed moeten liggen. Zorg voor genoeg gezond en vers eten in huis en ga regelmatig even naar buiten. Doe als het nodig is een dutje en ga sporten.
Ga opruimen
Opruimen is tijdens de NaNoWriMo natuurlijk geen prioriteit; elk vrij uurtje gaat op aan je verhaal. Om je goed te kunnen concentreren is het wel fijn als je huis een beetje georganiseerd is. Neem een uurtje de tijd om even gauw de opgestapelde afwas weg te werken, te stofzuigen, het huis te luchten en je aantekeningen te organiseren. Een rustige schrijfplek is belangrijk voor een rustig (en creatief!) hoofd.
Trek een schrijfsprintje
Schrijf je normaal gesproken elke dag een uurtje, even gauw tussendoor? Probeer dan ook eens een hele dag, of als dat niet lukt een middag, in te plannen waarop je alleen maar gaat schrijven. Zorg dat je ongestoord een paar uur aan je verhaal kunt werken en meters kunt maken. Zo bouw je een buffer op voor de komende weken, waarin het ongetwijfeld nog zwaar gaat worden. Neem wel regelmatig even pauze, want van uren naar een beeldscherm staren kun je (figuurlijk) scheel gaan zien. Drink even een kopje koffie, laat de hond uit of staar uit het raam. Probeer tijdens deze pauze ook vooral niet aan je schrijfwerk te denken.
Succes deze week!


Ik zit aan de 48000 woorden ongeveer.


ik ben de 50000 gepasseerd
 


<img src='img/smileys/applaus.gif' alt='(applaus)' Title='(applaus)'>


44608 woorden. Nog even en ik ben er ook. Het gaat lekker.
Gefelicteerd Ivo, ik zag dat je de 50000 gepasseerd was. En Mirah, hup hup hup, nog even en dan ben je er ook. 


Super gedaan, Ivo! Gefeliciteerd! Ik loop op het moment een ietsie achter, maar haal het nog wel in. 


Hup Beppie, niet inzakken! <img src='img/smileys/ooh2.gif' alt=':-o' Title=':-o'>


Yes! Ik ben er!


Gefeliciteerd Mirah! Super prestatie! 


Wees maar niet bang, Ryara. Ik loop weliswaar een beetje achter, maar zak zeker niet in! 


Dank je Beppie <img src='img/smileys/smile2.gif' alt='(smile)' Title='(smile)'>


Yeeey, ook gehaald. Nu Beppie nog. Maar je gaat goed, zag ik.


Ik zag net op Nano al dat je het gehaald hebt! Gefeliciteerd! 
Ik ga het wel redden, al heb ik niet zoveel tijd om het binnen een dag of wat voor elkaar te krijgen.
INfiction gaat ook lekker, we gaan een beetje gelijk op. Dus wij twee nog en dan heeft Webtales maar liefst vijf leden die Nano met goed gevolg hebben gehaald. <img src='img/smileys/writing.gif' alt='(writing)' Title='(writing)'>


Ivo, je moet nog valideren. Volgens je stats heb je 50.000 woorden, maar als je de tekst in het valideerveld plakt kunnen er verschillen zijn. Ik had volgens mijn word document 51300, volgens nano 51345. Soms zit het mee, soms zit het tegen. 


ik heb een winnaars certificaat gewonnen, moet ik nu blij zijn?


Ivo. <img src='img/smileys/anim_65.gif' alt='/group:' Title='/group:'><img src='img/smileys/party0006.gif' alt='(banana)' Title='(banana)'><img src='img/smileys/beer1.gif' alt='(B)' Title='(B)'><img src='img/smileys/party0021.gif' alt='(eat)' Title='(eat)'><img src='img/smileys/party0021.gif' alt='(eat)' Title='(eat)'><img src='img/smileys/cheer.gif' alt='(cheer)' Title='(cheer)'>


oei, nu moet ik trackteren ..


Wel nee, jij ben al een tracktatie genoeg. <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>


Goed zo Ivo. wij delen mee in de eer! <img src='img/smileys/applaus.gif' alt='(applaus)' Title='(applaus)'>


@Ivo... ik ben in ieder geval wel blij voor jou <img src='img/smileys/cheer.gif' alt='(cheer)' Title='(cheer)'>Ik moet nog even flink aan de bak...<img src='img/smileys/anim_53.gif' alt='<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>c' Title='<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>c'> 


Gefeliciteerd Ivo! En Beppie, je gaat goed! <img src='img/smileys/jump3.gif' alt='(me)' Title='(me)'>


ik weet alleen nog niet goed wat ik gewonnen zou hebben, de eer of meer?


YEAH! Het is me gelukt! Super blij en ook wel trots. Een heel leuke ervaring. 


Yess, Web Tales heeft dus toch echte schrijvers. Gefeliciteerd allemaal. Ik ben trots op jullie. <img src='img/smileys/applaus.gif' alt='(applaus)' Title='(applaus)'> 
Profiel foto van Cojo
Om te beginnen, moedig en veel succes, maar ik doe niet mee.
Er zit ergens een rekenfoutje Beppie (denk ik) ....Uiteindelijk heb je dus een ruwe - of meteen al een goede? - versie van een roman van om en nabij de 600 A4-tjes. Moet volgens mij zijn 60 A4-tjes.dat denk ik ook, ik heb er toen niet op gereageerd een nul na de komma dacht ik dan
 


Oeps, je hebt helemaal gelijk, Corrie. Een nulletje te veel getypt. 
Profiel foto van Ryara
Ik heb besloten het NIET te doen. Ik red dat niet. Ik heb niet eens tijd om dagelijks een verhaaltje te schrijven voor Web Tales, hoezeer ik het me ook voorneem. Ik heb gewoon veel te veel dat ik moet doen en ik neem steeds meer op mijn schouders. NEE NEE NEE, moet ik van mezelf leren zeggen. Ik wens jullie heel veel succes, maar ik doe niet mee. (shy) jammer Ryara
maar ik snap het wel, ik doe mee, ondanks het elke dag zwaarder wordt, maar ik wil de uitdaging wel eens voelen in mijn vingers en niet zozeer in mijn hoofd
je mag altijd supporteren

 


Nou Iv, je ziet het, 13.39 ik kom nu pas on-line...Nee, ik beloof niets op dit gebied. 


ik zie het, online komen is niet zo moeilijk, maar geconcentreerd blijven lezen, een hele opgave,
veel sterkte in je bezigheden (y)


Ik begrijp het ook heel goed. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik gewoon begin op 1 november en me echt in zal zetten, maar als het onverhoopt toch niet lukt om welke reden dan ook, ga ik echt niet lopen stressen. Klinkt misschien als een negatieve instelling, zo zie ik dat echter niet. Als ik bij mezelf die druk nu al zo hoog neerleg, dan krijg ik het al bij voorbaat benauwd.
Profiel foto van INfiction
Ik doe mee. Ik heb een manuscript liggen waarvan ik de paar eerste hoofdstukken onlangs heb geschreven. Ik heb er nog wel een stuk of wat te gaan. NaNoWriMo is dan een mooie kans ervoor.Ja, dat is dan inderdaad een mooie kans. Zeker als je al een goede verhaallijn hebt. Succes! Leuk dat je meedoet. 


goed zo dan zijn we al met zijn vijven dat is al wat, en maar 1 man er tussen, dat kan toch beter niet dan?
Profiel foto van INfiction
Ik doe mee. Ik heb een manuscript liggen waarvan ik de paar eerste hoofdstukken onlangs heb geschreven. Ik heb er nog wel een stuk of wat te gaan. NaNoWriMo is dan een mooie kans ervoor.

Profiel foto van haarle15
De uitdaging is leuk, maar zou er de tijd niet eens voor kunnen vinden. Ben zelf al wel begonnen met een langer verhaal, maar zelfs die blijft al weer een poosje op de plank liggen onder een laagje stof. Ooit zal het wel wat worden, maar weet nog niet wanneer. Een kort verhaaltje van een of anderhalf pagina gaat me beter af, omdat je dat in een keer schrijft.
 Ik snap helemaal wat je bedoelt, Martin. Een kort of iets langer verhaal schrijven is één ding, maar een heeeeeeeel lang verhaal van 50.000 woorden is een heel ander. Daarbij de tijd en discipline om dagelijks te schrijven. Toch wil ik een poging wagen en als het me dan onverhoopt niet lukt of het blijkt niet haalbaar, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.


man, kom op, ik met al die vrouwen, ik heb versterking nodig :)


Ha ha Ivo. Jij staat jouw mannetje wel. <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>
Profiel foto van Ryara
Ik weet nooit precies wat het inhoud en wat ik allemaal moet doen. voordat ik het heb opgezocht is het dan alweer afgelopen. ik zou eigenlijk ook wel eens willen proberen.Nou, Ryara, daar gaan we dan... je begint op 1 november en schrijft dagelijks. In totaal is het de bedoeling dat je op 30 november de laatste woorden schrijft. In totaal dien je 50.000 woorden te schrijven, dat komt neer op 50.000 : 30 = 1666 woorden per dag. Als je ervan uitgaat dat een volle bladspiegel met normale regelafstand ongeveer 800 woorden zijn (even checken of ik dat goed heb uitgerekend), dan houdt dat dus 2 à 2,5 A4-tje per dag in. Dat lijkt niet veel. Vergis je echter niet. Het moet uiteindelijk een 'roman' worden in de ruimste zin van het woord. Het mag dus elk genre zijn. Je mag je natuurlijk van tevoren voorbereiden en al research doen. Ook mag je van te voren al een hoofdstukindeling maken en een korte synopsis (evt. per hoofdstuk) schrijven, maar meer niet.
Je mag ook meer per dag schrijven, als je bv. weet dat je een dag later geen tijd hebt om te schrijven.
Uiteindelijk heb je dus een ruwe - of meteen al een goede? - versie van een roman van om en nabij de 600 A4-tjes. 
Ik denk dat het belangrijkste is dat je weet waarover je gaat schrijven en een indeling maakt. Als je dit 'uit de losse pols' doet, loop je volgens mij vast. Het vergt ook veel discipline denk ik. 
Ik kreeg een pb-tje van Ivo, hij gaat ook meedoen. 
O ja, het is belangrijk dat je een 'buddy' hebt, die je een peptalk kan geven als je even vast zit, aldus de site van Nanowrimo.


pffftttt... even nadenken hoor, het kost nogal wat tijd en, nog belangrijker, ik moet sus wel een duidelijk plan hebben en juist dat nekt me dan...


hup hup Ryara, jij met je kleinkinderen kunnen heel wat meemaken, zeker met die raket
en dan ook nog eens naar die planeet waar geen mens naar toe is geweest,


laat me een nachtje slapen...


twee  nachtjes ook hoor ::)
 
Profiel foto van Mirah
Ik doe mee :-)Goed van jou! Maarre... je moet wel een nieuw manuscript schrijven! Je mag niet Mirah gaan herschrijven <img src='img/smileys/shy3.gif' alt='(shy)' Title='(shy)'>
Kijk eens bij Ryara hierboven, daar heb ik het één en ander opgeschreven. 
Als zij, jij én Ivo meedoen, kan ik natuurlijk niet achterblijven. 
Kunnen we elkaars 'buddy' zijn.


Klinkt geweldig!


Heb je al een idee voor een verhaal?


Ik heb al het een en ander beknopt genoteerd ja.  Momenteel ben ik lid van een Belgische groep, maar dat kan ik wel nog veranderen denk ik.
Oh ja, ik maak deel uit van de bemanning van het ruimteschip MLS P. Bunny 


Een Belgische groep? tiens tiens, Web Tales is voor zover ik weet ook Vlaams en Belgisch .. hahaha


maken we en Belgische en een Nederlandse groep.


een Web tales groep
Profiel foto van Ivo
hmm dit lijkt me wel wat eens nakijken of ik er de fut voor heb, misschien wel een goede uitdaging om aan andere dingen te denken dan wat er allemaal ligt te wachten,
ja, misschien (bijna zeker doe ik mee)
ik ga me voorbereiden en een script opstellen, zodat ik niet verdwaal in mijn eigen verhaal

 Goed plan, Ivo. Even heel iets anders. Als Mirah en Ryara nu ook nog meedoen, kan ik natuurlijk niet achter blijven. Kunnen we elkaar een peptalk geven als het nodig is.
 


be my gast, en ja misschien moeten we onze plannen maar gaan concretiseren, en spijkers met koppen slaan, ik ben reeds aan het denken aan het scenario, waarschijnlijk zal ik de  eerste dagen veel meer schrijven, zodat ik nadien nog wat tijd heb om de regie van het stuk nog te kunnen regelen, want schrijven is één, schrappen is twee en killing your darlings is drie ..
ik ben een eenzame schrijver beppie en eenmaal het virus mij te pakken heeft, kan ik telefoonboeken vol schrijven, dus, ik moet mezelf steeds bedwingen om concreet en zeer duidelijk te zijn, soit
we zien wel
en ja peptalk zal ik kunnen gebruiken zeker als het minder is
merci


Ik ben ook al aan het malen. Ik heb een soort van autobiografisch gegeven en dat wil ik als fictie gaan schrijven. Ik heb alleen nog iets van een tweede verhaallijn nodig. Denk denk denk.... We hebben nog tot dinsdag.


schudden met de mouwen en de heupen Beppie, er valt wel iets uit...


<img src='img/smileys/cheer.gif' alt='(cheer)' Title='(cheer)'>


Afbeeldingsresultaat voor animated gif drawing


Het kan ook zo natuurlijk

Afbeeldingsresultaat voor animated gif drawing

 


<img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'> Of zo...<img src='img/smileys/party0006.gif' alt='(banana)' Title='(banana)'>