Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Schrijven

de schrijfprikkel closed

Gepost door lin
18-01-2016      13:17:29
De schrijfprikkel ergert mij. Ik weet dat heel veel mensen hem gebruiken, maar is hij echt nodig?

Als ik eens in de 3 á 4 dagen inlog, zie ik eerst een heel stel gedichten met dezelfde titel. Ah, denk ik meteen, dat is de schrijfprikkel. Die lees ik niet alle 10. Ik lees er 1 of 2 en dan wil ik weer eens over iets anders lezen. 

Kan de schrijfprikkel niet naar één keer in de week? Er worden per dag genoeg gedichten gepost lijkt me. Maar zoveel over één en hetzelfde onderwerp hoeft van mij niet. We kunnen toch wel zelf een onderwerp voor een gedicht verzinnen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties,

Lin
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van Henny
Van mij mag de schrijfprikkel rustig blijven bestaan. Soms maak ik er gebruik van. Het is geen verplichting om er naar te kijken. Bij de werken is al snel duidelijk da het werk een schrijfprikkel is. Juist omdat het woord in de titel staat. Dat sla je dan gewoon over.
Ik wil wel eens graag een spreuk indienen en een ander kijkt daar weer niet naar. Zo is er voor elk wat wils. Zo zie ik het.Ik las net hieronder bij Max dat je de schrijfprikkel van de hoofdpagina kunt verwijderen, dus dat is voor mij de oplossing. Bedankt voor je reactie Henny. gr Lin
Hey mensen,
Zonder een mening te geven, of er iets moet veranderen alvast even dit:
Wist je dat je de prikkel als je het niet wilt zien ook gewoon van de voorpagina kan afhalen?
Dan zijn de prikkels uiteraard nog steeds leesbaar via de normale weg (werken lezen). maar de hele box is van de voorpagina af.
Dit doe je als volgt:
- Klik op het "tand wieltje" naast je naam, of op "naar mijn profiel" --> "mail&instellingen"
- Daar vind je onder de kop profiel in het menu "Voorpagina items uitschakelen" (7de item vanaf boven) klik daar op
- Klik vervolgens de voorpagina items die je wilt uitschakelen aan en dan op "uitvoeren"
Hiermee kun je ook een heel blok uitschakelen. bijvoorbeeld het hele blok "Schrijvers inspiratie"

Groetjes
Max

 Wat een goede oplossing Max! Ik ga de prikkel uitschakelen op mijn voorpagina. Bedankt! gr Lin
Profiel foto van Cis L
Dag Lin, van mij mag de prikkel blijven. Zelf gebruik ik hem minder omdat het woord  soms niet in een mooie haiku gebruikt kan worden.  Als ik niks met de prikkel kan, probeer ik het met humor, wat soms meer in een gedichtje uitmondt  dan in een echte haiku.
van verhalen houd ik niet erg. Een enkele miniatuur als hij niet te lang.is .Ik lees liever boeken.
 Ik vind het fijn om elke dag mijn mede webtales te ontmoeten, Reacties  krijgen en geven zijn erg fijn. 
voor diegene die het elke dag leuk vinden om de prikkel te gebruiken: graag, ik lees ze met plezier!Cis, Ik ben er inmiddels al van overtuigd dat de schrijfprikkel moet blijven. Ik ben niet iemand die elke dag op WT is, maar ik begrijp inmiddels dat hij voor veel mensen belangrijk is
Profiel foto van Cis L
De schrijfprikkel stoort mij niet., hoewel ik merk dat ik hem minder ga gebruiken. Omdat ik een haiku schrijfster ben zijn de prikkelwoorden vaak niet  zodanig dat ze in een goede haiku passen.
de haiku is voor mij de kunst om de essentie van een observatie in min of meer 17 lettergrepen te vatten.
hoewel de moderne haiku andere opvattingen heeft. Maar het blijft denkwerk, Zoals  een gedicht dat ook is.
van verhalen houd ik niet erg. Sommige dichters hier spreken me echt aan. 
Ook ik vind het leuk om mijn  medeschrijvers, sters, hier te ontmoeten. Het eerste wat ik meestal doe is mijn iPad openen.
toen ik lid werd van webtales, was er alleen  Giel als haiku fan. Fijn dat er nu meer zijn, 
Dus Lin, de prikkel mag blijven voor wie hem gebruiken kan.
gelukkig laten we iedereen in zijn waarde op deze site!De prikkel blijft wat mij betreft ook! Ik zal dit forum topic gaan verwijderen
Dag Lin
In het begin dacht ik er net zo over als jij. Bovendien had ik nog veel materiaal liggen dat ik kon posten.Ik moet toegeven dat mettertijd de aandrang om iets met die prikkel te doen groter werd. Tot dan had ik nooit een haiku of tanka geschreven.Steeds probeer ik een gevoel of boodschap te vatten binnen die dichtvorm en dat is best moeilijk.Het houdt wel mijn geest scherp om op een halve dag of soms meer tot een goede formulering van mijn interpretatie te komen.Voor een volwaardig gedicht heb je inderdaad veel meer tijd nodig, soms maanden.
Ik begrijp dat voor veel webtalers dit een deel van hun dag is (dit geldt ook voor mij)
Een voorstel om iedereen tevreden te stellen is om met twee prikkels te werken, een dagprikkel en een weekprikkel.Een maandprikkel is er al.De titels van het ingezonden stuk moeten het prikkelwoord niet bevatten zodat lezers niet worden afgeschrikt door steeds dezelfde titel.
Hopelijk heb je iets aan mijn reactie Lin.Ik waardeer de moed waarmee je dit item hebt aangebracht.
GroetEen goed idee om de het schrijfprikkelwoord niet in de titel te laten voorkomen! Die ga ik aan de admin doorgeven!
Profiel foto van esperanza
Ik BEN VERSLAAFD AAN DE 'SCHRIJFPRIKKEL'  ik hoop dat wij die dagelijks continu krijgen.  Ik vind echt een uitdaging om iedere dag iets van te maken. In het begin heb ik moeite gehad om iedere dag iets te schrijven die origineel was, geen oude werk van mij, die ik zo kon plaatsen. Ik heb vele miniaturen daaraan besteed. Ik zou anders niet weten hoe ik mijn dag moet beginnen... Ook heb ik een tiendelen verhaal geschreven waarin in de schrijfprikkel heb kunnen gebruiken (Het verhaal van Maria).
A.U.B. Laat de schrijfprikkel staan...Voor jouw is hij dus echt nodig. Zou hij eventueel naar één keer in de week kunnen?


jouw = jou


Het is voor mij niet nodig, maar wel heel erg leuk.... Ik kan ook schrijven zonder de 'schrijfprikkel' maar met is het een uitdaging en is het moeilijker.
Profiel foto van Ryara
Ik zie de schrijfprikkel voornamelijk als inspiratiebron. De dagen dat ik er geen tijd voor heb, sla ik het over, de andere dagen voel ik me min of meer verplicht er iets mee te doen. Ik heb gemerkt, dat wanneer ik niet regelmatig iets schrijf, ik steeds minder de moeite neem. De schrijfprikkel werkt voor mij dus prima.Juist ook het feit dat ik maar één dag de tijd heb, geeft iets extra's. Soms schrijf ik iets dat goed uitvalt, dan kan ik het altijd nog oppoetsen en ergens anders voor gebruiken en anders was het gewoon een goede vingeroefening. 

Ik lees meestal alleen de ingezonden verhalen. Ik ben sowieso al niet van de gedichten en zeker niet van de haiku's. Als ik wel eens bij de gedichten rondneus, lijkt de haiku wel een besmettelijke ziekte te zijn. 

Doordat er dagelijks behoorlijk wat schrijfprikkels worden ingezonden, denk ik dat er behoefte aan is. Ik zie het als een leuk, onschuldig spel, speciaal voor schrijvers. Zo kan hij inderdaad het beste gebruikt worden, zo af en toe. Iedereen hoeft toch niet dagelijks een gedicht in te sturen? Tenminste, dat is mijn opvatting daarover.


Vandaag is het wel een soort van besmettelijke ziekte inderdaad ;)

Ieder zijn meug uiteraard, ik vond een Haiku in het begin ook vreemd, maar was toch geprikkeld het eens
te proberen. En nu maak ik er af en toe 1 om ook die dichtstijl onder de knie te krijgen, zover dat mogelijk is.


<img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'>
Profiel foto van lin
Ik weet dat ik me hier niet geliefd mee maak. En ja, ook ik heb wel eens gebruik gemaakt van de schrijfprikkel, maar dan wel met een gedicht dat ik toevallig nog had liggen en alleen bijgeschaafd hoefde te worden.

Wie is er absoluut tegen het terugbrengen van de schrijfprikkel naar één maal in de week? Wie heeft hem echt elke dag nodig?Hier is nog geen reactie op gekomen helaas.


Haha, ik wil wel reageren hoor, maar volgens mij heeft iedereen zijn zegje al gedaan.

Ik vind niet dat jij je niet geliefd zou maken met het openen van dit topic. Het is toch juist goed dat mensen zo af en toe eens (opnieuw) gaa nadenken? Ik kan me nog herinneren dat dit een nieuw item op de site was. Toen kwamen allee de eerste drie op de voorpagina terecht, gedichten en verhalen door elkaar. Volgens mij zaten er altijd wel een paar op de klok van twaalf te wachten om zo snel mogelijk iets te kunnen inzenden. Tenslotte wordt je werk meer gelezen als het op de voorpagina staat. Ik geloof dat het dan ook op andere media te lezen is? Weet ik niet, ik heb geen facebook. 

Ik was dus blij dat dat wedstrijdelement verdwenen is en verhalen en gedichten gescheiden zijn. Ook mogen er meer inzendingen op de voorpagina komen, dus hoef ik niet bij nacht en ontij in de pen te klimmen. Over het algemeen kost het schrijven van een verhaal nou eenmaal meer tijd. Dat er behoeft aan is, blijkt wel aan de reacties die je hebt gekregen. Of dat prikkelwoord nou wel of niet in de titel zou moeten staan is misschien nog een overweging voor de administratie of de webmasters, maar het zou kunnen dat dat verplicht is, omdat het systeem het anders niet herkend. Maakt toch ook niet uit? Ik vind het wel grappig om die inzendingen achter elkaar te lezen en te zien wat men ervan gebakken heeft. 

Maar het feit dat jij je door deze discussie niet geliefd zou maken is wat mij betreft dus absoluut niet het geval. Ik vind het een leuke interessante discussie, die zo af en toe gevoerd moet worden om de meningen te peilen. (zouden we met andere dingen ook kunnen doen). 


Dankjewel Ryara. Doet me goed. Ik sluit binnenkort het topic.
Profiel foto van Hans.R
Dagelijkse woordprikkel

Een nieuwsgierig kijken overwoekert
gedurig mijn ochtendgloren.
Moeizaam klim ik daarop in de pen.
Met botten nog door nachtelijke kou geteisterd
als langzaam het daglicht klimt naar de top.
Op een bankje aan dek in een deken gewikkeld
volg ik de inzendingen van dit spektakel graag
want dagelijks als dit ritueel weer begint
ontbrandt bij mij de zin in een deelname,
telkens weer. Zo had ik de schrijfprikkel nog niet gezien! Als ochtendritueel dus! 
Profiel foto van astra
Toch wel met enige schroom geef ik ook een reactie. Ik ben zelf één van de fervente prikkelgebruikers. Het hoort een beetje tot mijn ochtendritueel, achter mijn eerste kopje koffie. Het prikkelwoord zien en dan kijken wat er in mij opkomt, vaak een haiku, dan weer een gedicht, soms een miniatuurtje. Vooraf kijk ik nog wel de andere prikkels na, om niet steeds hetzelfde te krijgen.
Blijkbaar is mijn fantasie wat minder ontwikkeld, want zonder prikkelwoord ga ik nogal snel schrijven over de katten, het weer, de natuur en wandelingen in het bos met de honden. Of over herinneringen aan vroeger.
Dat er soms wel erg veel staan, maakt wel dat ik er dan wat doorheen skip. Toch zou ik het jammer vinden als er door het ontbreken van een prikkelwoord minder gepost zou worden. Het heeft voor mij ook wel iets gezelligs. Mijn dochter zegt dat ik het als een soort Facebook zie voor mensen die van schrijven houden. Dat is misschien wel zo, ik vind het ook 'gezellig' om iedere ochtend de vertrouwde mensen tegen te komen. Van mij mag het prikkelwoord dus wel blijven. Net als Hans gebruik jij de prikkel dus als ochtendritueel. Zo had ik het nog niet gezien. Een Facebook voor schrijvers... Nu snap ik waarom de prikkelgebruikers zo vaak op elkaar reageren. Dat is een eigen wereldje geworden?