Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Algemeen

Open wedstrijden. open

Gepost door haarle15
Aantal leden: 4
16-01-2016      20:20:12
Hier kan je links plaatsen voor wedstrijden die in het land worden gehouden en waar iedereen vrij aan mee kan doen.
Vaak worden er wel voorwaarden aan een verhaal of gedicht gesteld. 
Niet alle wedstrijden komen nu eenmaal groot in de krant.
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van ©Inspiratiewater (Edith)
Nieuwe wedstrijd met tamelijk veel tijd om te brainstormen -of voor je uit te schuiven-: Deadline 24 april 2019
 

Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars
Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy,
een genre dat zich kenmerkt door fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

. Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor Magie en tovenaars.

. De voorwaarden voor deelname zijn:
. Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t / m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
. Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
. De maximale lengte is 1500 woorden.
.
Je inzending mag niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
. Het gebruik van een pseudoniem is toegestaan.
. Je mag maar eenmaal deelnemen.
. Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te
publiceren.
. Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

. Wat kun je winnen?
. Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d. zijn welkom, maar spelen geen rol in de beoordeling.

. Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.


Meer informatiewww.uitgeverijkeytree.nl en www.schrijverspunt.nl >> https://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/145213

Profiel foto van Ryara
Grote schrijfwedstrijd 'De bruiloft' van Schrijven Magazine & de Schrijversacademie
29 November 2018
In samenwerking met de Schrijversacademie organiseren wij dit jaar opnieuw een grote schrijfwedstrijd. Deze keer is het thema De bruiloft.

De opdracht 
De bruiloft is hét moment waarop relaties worden bezegeld en voor veel mensen is het een van de meest betekenisvolle dagen van hun leven. Een dag vol klassieke rituelen en symboliek of misschien alleen maar een snelle gang op maandagochtend naar het gemeentehuis. Op een bruiloft komen niet alleen bruid en bruidegom samen. Vader-zoon, moeder-dochter, twee families, vrienden, exen: de bruiloft biedt voor elke schrijver een heel scala aan mogelijkheden. 
Schrijf een verhaal, gedicht, essay, of toneelstuk van maximaal 500 woorden waarin een bruiloft centraal staat. Dat mag je eigen bruiloft zijn of een uit je familie. Maar dat hoeft niet. Alle genres zijn welkom. Eén tip van de jury: 'probeer clichés te vermijden.'
Wat kun je winnen?
* Schrijfopleiding aan de Schrijversacademie (t.w.v. €2250,00)
* Een schrijfweekend
* Een boekenpakket
Jouw bijdrage kun je opsturen door het volgende wedstrijdformulier in te vullen. 


Deadline: 31 december om 23.59 uur.
Bekendmaking winnaars: 31 januari 2019
Jury: Hanca Leppink (ex-uitgever Luitingh Sijthoff), Jowi Schmitz (schrijfster en schrijfdocent), Sanne van der Vlies (Schrijversacademie) en Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur).

 

Profiel foto van haarle15
Schrijfwedstrijd: Recept voor een goed leven
Wat is het recept voor een goed leven? Wat zijn de verschillen tussen de recepten van de ouderen en van jongeren in Overijssel? Kunnen ze van elkaars recepten leren? Overijssel Verwoord is samen met ambassadeurs Ernst Daniël Smid en de GladJakkers op zoek naar het recept voor een goed leven van Overijsselaren. Iedereen uit Overijssel kan meedoen, in alle genres: poëzie, proza, essay, recept, theatertekst of iets anders. De teksten mogen geschreven zijn in de streektaal of in het Nederlands, er zijn twee bijbehorende jury’s en dus zowel een Nederlandse winnaar als een streektaalwinnaar. Beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle
 
Meedoen?
Schrijf een tekst van maximaal 1.000 woorden en stuur deze voor 18 februari 2019 op vanaf 3 december via onderstaand inschrijfformulier. Een deskundige jury, waaronder de ambassadeurs, beoordeelt de inzendingen. De winnaars worden bekend gemaakt op 28 maart tijdens het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal in Odeon in Zwolle. Zij ontvangen een boekenpakket en mogen voordragen op het festival.
 
Insturen schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven
Insturen van de tekst kan via onderstaand formulier tussen 3 december 2018 en 18 februari 2019. Daarna gaat een deskundige jury, waaronder Ernst Daniël Smid en de GladJakkers, in beraad. De tekst mag bestaan uit maximaal 1000 woorden (elk genre mogelijk), er mag één tekst per persoon worden ingestuurd.

https://www.overijsselverwoord.nl/schrijfwedstrijd-recept-voor-een-goed-leven/

Profiel foto van haarle15
Willem Wilmink gedichtenwedstrijd.

Eens per jaar - een zondag in maart - vindt in Almelo de Willem Wilmink Dichtwedstrijd plaats. Zondag 24 maart 2019 vindt de 23e editie plaats. Gastdichter in 2019 is Theo Danes.

Historie. In de zomer van 1996 constateerde dichter Willem Wilmink, te gast in een radioprogramma vanuit een bibliotheek, dat poëzie in vroegere eeuwen een veel socialer karakter had dan nu. Hij verwees naar de 15e eeuwse dichter / prins Charles dÓrleans, die zijn gasten op zijn kasteel pas toeliet, nadat zij pas een gedicht hadden gemaakt op een vaste regel: "Ik sterf van de dorst met de fontein voor mijn ogen." Het leek Wilmink wel een aardig idee om dit weer in ere te herstellen. De bibliotheek nam de uitdaging aan en vroeg Wilmink een passende regel te bedenken die in de ingezonden gedichten voor moest komen. Via publicatie in met name Twentsche Courant resulteerde dat in 320 inzendingen. Wilmink vroeg vervolgens Jean Pierre Rawie om hem op te volgen. Dit leidde er toe dat achtereenvolgens Driek van Wissen, Drs P, ,Patty Scholten, Jan Boerstoel, Ivo de Wijs, Kees Torn, Frank van Pamelen, Jan J. Pietersen, Katinka Polderman,  Maarten van Roozendaal, Theo Nijland, Daniël Samkalden, Gerard Haverkort, Sjoert Kuyper, Ted van Lieshout, Tjitske Jansen, Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, en Anne Broeksma elkaar als gastdichter opvolgden. De meest (nog in leven) oud-gastdichters geven elke keer acte de precense. Ook dragen zij elk een gedicht voor, aansluitend op het thema van de boekenweek.

Spelregels. De dichtwestrijd staat open voor iedereen die op de gegeven regel een gedicht wil schrijven, met als enige voorwaarde dat de regel van de gastdichter er letterlijk en ongewijzigd in voor moet komen, in het begin, aan het eind of ergens middenin. Bovendien mag de zin niet enkel als titel worden toegepast, maar moet onderdeel zijn van het gedicht. De te kiezen dichtvorm is vrij: vormvast ( als bij een sonnet, ballade, rondeel, enz.) of een zelfgekozen rijmend metrum. Maar ook vrije niet rijmende gedichten zijn welkom. Maximaal een gedicht per inzender. De gedichten worden beoordeeld door een jury* van 7 personen en worden anoniem beoordeeld.

*Kernjury aangevuld met onder andere de gastdichter en de vorige winnaar. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Aan alle deelnemers van de Willem Wilmink dichtwedstrijd 2018
                                                                                                                                                                                      
Almelo, 12 december 2018
Dichtwedstrijd 2019
 
Beste dichter,
 
 
Ik wist niet wat me nog te wachten stond
 
is de zin die Theo Danes bedacht heeft voor de 23e Willem Wilmink dichtwedstrijd. De gastdichter van 2018, Peter Knipmeijer, heeft dichter Theo Danes gevraagd als gastdichter voor 2019.
Vorig jaar heeft u een gedicht ingestuurd met de zin: daar kunnen ze me 's nachts voor wakker maken
Wij hopen ook dit jaar weer een inzending van u te mogen ontvangen zodat de Willem Wilmink dichtwedstrijd 2019 ook dit keer een succes wordt. De bedachte regel moet er letterlijk en ongewijzigd in voor komen, in het begin, aan het eind of ergens middenin. Bovendien mag de zin niet enkel als titel worden toegepast maar moet onderdeel zijn van het gedicht. Er kan slechts één gedicht ingezonden worden.
U kunt dit tot en met zondag 10 maart 2019 sturen naar: of Bibliotheek Almelo, Postbus 189, 7600 AD  Almelo.
Door het insturen van een gedicht geeft de dichter toestemming tot publicatie of voordracht tijdens de prijsuitreiking.
 
Op zondag 24 maart 2019 om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking p

Profiel foto van Edith
MICROVERHALEN SCHRIJVEN van 100 tot 150 woorden op basis van foto's ter inspiratie

Geen wedstrijd maar wel 100 tot 150 verhalensite voor belangstellenden, gewoon voor de aardigheid erbij:

Er is een nieuwe -gratis- website speciaal gewijd aan microverhalen van 100 tot 150 woorden naar aanleiding van de daar geplaatste foto's ter inspiratie (niet deze foto, die is van mezelf). Zie forumonderwerp open wedstrijden voor meer info>>>>> 

-Je kunt inzenden zonder een profiel aan te maken. Je kunt natuurlijk ook een profiel aanmaken.

-Snelle publicatie -bijna vergelijkbaar met Webtales.
-De initiatiefnemer maakte het nieuws bekend op www.schrijverspunt. Ik vond het een leuk idee en beloofde zijn site hier onder de aandacht te brengen.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als hij.

-Neem een kijkje op  : 
http://microverhalen.curiozy.net Nou, ik ben wel in voor nog een wedstrijdje. Ik ga snel kijken.


Dankjewel Edith. Ik heb meer woorden nodig, maar voor anderen is dit waarschijnlijk een uitdaging. 


Beste Ron (Breinpijn) Sorry, maar het is geen wedstrijdje, hoor, maar daarom niet minder leuk! Ik hoop, dat jij er ook voor te vinden bent.


Jammer Ria, maar wie weet verander je nog van gedachten. 


Nee hoor, Edith, dat heb ik gezien, maar het is wel een leuke site waar ik wellicht wat inspiratie op kan doen en wat kleine werkjes plaats.
Profiel foto van Edith
SWEEK : Zeer korte verhalenwedstrijd  : http://​https://sweek.com/nl/read/11506/1102674648

Elke maand van maximaal 

 
Het thema deze ronde is angst! 
De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal van maximaal 250 woorden met daarin het thema 'angst' verwerkt.
 
Elke maand is er een nieuwe opdracht voor het schrijven van een Zeer Kort Verhaal

n vallen er weer mooie prijzen te winnen - zoals €50, €15 en een publicatie in de bundel!
Kan jij grootse verhalen vertellen in weinig woorden?

Hoofdprijs: €50 // tot en met 22 augustus 2018 // #MicroAngst
​
--------------------------------------------------------------------------------------

Hoe zend je in :

1. Allereerst maak je een gratis account aan. Ik heb geen Facebook (https://sweek.com/nl/faq) , dus ik gebruik mijn emailadres + wachtwoord.sredv


Met email adres
Vul je e-mailadres in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord om je account aan te maken.
Het wachtwoord moet één cijfer en één hoofdletter bevatten en het moet minimaal 8 karakters lang zijn.
Klik op ‘registreren’.
In sommige gevallen krijg je een extra e-mail bericht om jouw account te bevestigen. Je hoeft dan alleen maar op de link te klikken.

Nu heb je een account aangemaakt en kun je je profiel opmaken.

 
2. Welke informatie bevat een Sweek profiel?

Jouw profiel bevat alle informatie waarvan jij besluit of je dit openbaar wil delen. Deze informatie omvat je gebruikersnaam, je volledige naam, de profielfoto en een bio. Het e-mailadres en andere privé gegevens zullen nooit op jouw Sweek profiel worden weergegeven. 

Door een ander profiel te volgen, ontvang je berichten wanneer deze schrijver een nieuw verhaal publiceert. Op ieder profiel kun je zien hoeveel volgers deze heeft en hoeveel profielen hij of zij volgt. Zo kun je altijd makkelijk jouw favoriete schrijvers op Sweek vinden! Anderen kunnen jou volgen en jouw verhalen liken. 
 
 1.  Je kunt je profiel aanpassen door er op te klikken of via ‘instellingen’.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Wie hierna nog hulp nodig heeft bij het publiceren van zijn/haar verhaal kan die krijgen. Even een  PBtje.


 2.  
Als voorbeeld neem ik mijn eigen publicatiepagina : Te beginnen bij >>zie onderaan mijn inhoudspagina in turquoisekleur blok : NIEUW VERHAAL Het bekijken zeker waard.


Ik ga daar eens op puzzelen <img src='img/smileys/confused0006.gif' alt=':think:' Title=':think:'>


Veel succes allebei.


Pffttt...nog maar drie dagen....Dank voor het doorgeven. 


Ja, Ria, dat is inderdaad kort op. Troost je. In september weer een nieuw microverhaal!
Bovendien worden de meeste inzenders pas naar het eind toe actief! Succes.


Ik heb wat in elkaar geflanst, morgen nog even nalezen!


Ik heb ook wat geschreven, zet het even hier op de site, ik heb niet veel tijd om het verder aan te passen. 


Bijna altijd is er de voorwaarde dat je verhaal nog nergens anders gepubliceerd mag zijn, is dat hier niet?


ALGEMEEN REGLEMENT
 1. Je moet minimaal 13 jaar zijn om mee te doen aan de wedstrijd. Als je jonger bent heb je toestemming van je ouders nodig.
  Het verhaal moet getagged zijn met #Micro + het woord van de ronde. 
  Je verhaal mag maximaal 250 woorden hebben
  Je verhaal mag in elk genre geschreven zijn; proza en poëzie; fictie en non-fictie
  Je mag met elke ronde zo vaak meedoen als je wilt, en je mag elke ronde meedoen, ook als je een eerdere ronde niet meedeed.

  >>>>>>>Het verhaal hoeft niet nieuw of exclusief te zijn, maar moet wel nieuw op Sweek geplaatst zijn

  Het verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn. Als je in het Engels wilt meedoen kijk hier
  Het verhaal moet door jou (of in samenwerking met) geschreven zijn.
  Het verhaal moet compleet en gepubliceerd zijn vóór de deadline van de ronde. Je kun je verhaal niet meer aanpassen.
  De publiekswinnaar wordt bepaald door het aantal likes op het verhaal, mits het verhaal aan de minimale kwaliteitseisen van de jury voldoet.
  Falsificatie van likes en andere interactie leidt tot diskwalificatie. Spam promotie van eigen verhalen via privé berichten en reacties wordt niet op prijs gesteld (behalve op het aangewezen ‘promotie’ verhaal) en kan (na een waarschuwing) ook leiden tot diskwalificatie. Je kunt maar één keer een publieksprijs winnen.
  Door mee te doen aan deze schrijfwedstrijd geef je Sweek toestemming on jouw verhaal te publiceren in het Sweek Zeer Korte Verhalen Boek. Als de auteur hier niet mee akkoord gaat, dient dit aangegeven te worden in de korte beschrijving van het verhaal. We kunnen individuele auteurs niet compenseren voor de publicatie, met uitzondering van de winnaars van de rondes.
  De winnaars van de Sweek Zeer Kort Verhaal Schrijfwedstrijden krijgen bericht via het opgegeven mailadres in het account op Sweek. De winnaar dient binnen 2 weken te reageren voor het ontvangen van de prijs.
  Deelname aan de wedstrijd betekent dat de auteur het reglement heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.

  Ja Jacques, dat mag (online) : zie >>>>>>>>>>>regel 


Mooi, ik heb mijn tweede poging zojuist gepost onder de naam Jaxxey


Ik heb al een account aangemaakt (Breinpijn natuurlijk) en nu nog posten als het lukt.


Posten is al een uitdaging op die site.... manmanman.


het mijne staat er ook het is afwachten nu :)


Posten is inmiddels gelukt, maar de site is zo uitgebreid en voor mij onoverzichtelijk dat ik er wel wat wedstrijdjes wil gaan proberen en isschien eens een occasional werk, maar WT is veel gebruikersvriendelijker vind ik.


idd en je moet goed weten dat je #micro angst mee in de titel staat en dan ook nog eens onder het juiste item plaatsen, niet simpel
soit, WT blijft veel zachter en vooral ook gezelliger

(hat)


hier moet je je verhaal bij SWeek promoten 
https://sweek.com/nl/s/AgEGBQ5sCAAFBQ4OBwYHDWYCCA==/sweek_nl/Promoot-jouw-MicroAngst-verhaal


Ivo! Wat leuk! Waar kan ik je vinden dan?


Deze? https://sweek.com/s/AgYCDAhsCAAFBQ4OBwYHDWYCCA==/ivomod/Ik-was-daar-toen-die-hel-begon-MicroAngst


en deze :
https://sweek.com/s/AgYDDQhsCAAFBQ4OBwYHDWYCCA==/ivomod/Zijn-wij-gered-MicroAngst

het is daar echt onoverzichtelijk en niet te schatten groot pfff ... eens kijken hoe mijn verhalen worden onthaald, tot op heden valt het aantal duimen mee, maar dat zegt niet veel, denk ik dan :)

 


Dit is de link ....
https://sweek.com/s/AgYDDQhsCAAFBQ4OBwYHDWYCCA==/ivomod/Zijn-wij-gered-MicroAngst


Ja! Ik heb je gevonden. Geen wonder, ik had je verhaal nota bene al gelezen op Sweek. Zojuist bekeek ik me je avatar, je naam, dacht aan je melding op Webtales en zo vielen de puzzelstukjes in elkaar! 


En valt het tegen? smile


Nee Ivo, je schrijft prachtig. 
De uitslag van #Microangst is bekend gemaakt >>(https://nl-nl.facebook.com/sweeknederlandenbelgie/) maar wij... staan er niet bij.

Volgende keer beter. Bovendien het deelnemen op zich en gelezen en verspreid worden is toch al prijs genoeg!
Profiel foto van Edith
Tja, het wordt vervelend, maar ik ben weer degene die een nieuwe wedstrijd te melden heeft : Schrijf een sprookje
 
Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen. Via de orale traditie kregen zij de moraliserende verhalen mee. Tegenwoordig zijn "sprookjes" kinderverhalen met levenslessen.
 
Dit najaar organiseren we een schrijfwedstrijd waarbij je je talent kunt tonen in het schrijven van een sprookje om voorgelezen te worden. Bij de doelgroep voor de sprookjes denken we aan kinderen van 5 tot 10 jaar ongeveer. Gebruik dus eenvoudige woorden. Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste sprookjes.

De voorwaarden voor deelname zijn:
 • -Deelname is mogelijk van 1-8-2018 t/m 15-10-2018.
  -Sprookjes dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen (registreren is gratis).
  -De maximale lengte is 750 woorden.
  -De verhalen moeten leuk zijn. Het gaat om jonge kinderen.
  -Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  -Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  -Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  -Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden sprookje op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  -Je sprookje is geschreven in de Nederlandse taal.
Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste sprookjes.
Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.Ik ga een poging wagen.


Leuk, Ryara. Inderdaad ook echt iets voor jou! (Ik adviseerde het Esperanza ook al, maar jij weet er ook vast weg mee).


Vervelend? helemaal niet! geweldig dat je de moeite wil nemen. Wat is een sprookje.... ik ga daar eens in duiken. Wie weet.


Succes, J.A.! 


Ik zou proberen een sprookje te schrijven. Ik vind dit wel heel spannend! 


Doen, Esperanza. Leuk! 


Ik ook hoor Sila, maar het moet eerst wat koeler zijn. Het is te warm om lang achter de pc te zitten. 


Zeg dat wel, Ryara. Zeg dat wel. De hersenen willen gewoon niet best met die tropische temperaturen


Ik heb een sprookje af. Ben benieuwd naar jullie iedeeen.


O geweldig, Jacques. Ik ga meteen lezen. Ik schreef gisteren iets, was best tevreden. Later las ik het over en dacht: "is dit nu al die moeite waard geweest? Geen voldaan gevoel, dus niets ingezonden.


O geweldig, Jacques. Ik ga meteen lezen. Ik schreef gisteren iets, was best tevreden. Later las ik het over en dacht: "is dit nu al die moeite waard geweest? Geen voldaan gevoel, dus niets ingezonden.


Ik zie nog niets staan Jacques, maar ik kijk vanavond gewoon weer even.


Ho wacht stop stil, ik heb hem nog niet gepost, nog even lezen! Ik laat het weten!


O, vandaar! Heel slim, Jacques. Haastige spoed...


Hij staat er.


Ik zie hem staan en zal natuurlijk eens lezen! 


Je wil niet weten hoeveel ik eraan gesleuteld heb en nog aan het sleutelen ben!


Gisteren eindelijk mijn sprookje ingediend : "De herfstfee en de gouden kat" (https://www.schrijverspunt.nl/sprookjes-wedstrijd)


Ria en Sila, jullie zijn aan zet!
Profiel foto van Edith
Deadline 20 juli 2018 : Jaarlijkse Schrijfwedstrijd van Schrijverspunt
De Zwarte Agenda

Thema ‘De zwarte agenda’. Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een zwarte agenda in wordt verwerkt. Hoe? Dat is aan jou! Wat staat er in? Wat staat er niet in? Wat onthult het? Wat is er mee gebeurd…

De afgelopen jaren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best! Ook dit jaar is het de bedoeling om een bundel uit te geven met de beste ingezonden verhalen.

De voorwaarden voor deelname zijn:
 • -Deelname is mogelijk van 1 mei t/m 20 juli 2018.

  -Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen (registreren is gratis).

  -De maximale lengte is 1250 woorden.

  -Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.

  -Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  -Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  -Het thema ‘De zwarte agenda’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  -Je mag slechts eenmaal deelnemen.


 •  
Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.
Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.
Winnende deelnemers aan de wedstrijd kunnen de bundel met 10% korting aanschaffen via de webwinkel van Schrijverspunt.
https://www.schrijverspunt.nl/schrijfwedstrijd

Inzendingen zijn online te lezen -en te beoordelen...Interessant, wie weet...


Jawel, die gaan we doen. Maar hoe en wat.... daar moet nog over nagedacht worden.


Veel succes allebei. Ik ben nog niet verder gekomen dan een vaag idee.

Vraagje trouwens : hebben jullie het bundeltje van Droomvallei eigenlijk al ontvangen?
Ik betaalde 7 mei, maar het blijft ontzettend stil van hun / haar kant. Hoe is jullie ervaring? 


Nee, ik heb er nooit meer iets over gehoord. Extra deeltje besteld, maar nee....


Dag Ryara. Nou dat is maar raar. Heb vanavond maar weer eens een email gestuurd. Hopelijk komt er wat schot in de zaak.


Kan zomaar even duren hoor, die boekjes bestel je in een keer dus ze wacht vast af tot alle bestellingen binnen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in.


Even ter jullie informatie : Ik heb een antwoord op mijn email gehad en ze schreef, dat het een week of twee zal duren. 


Dankjewel. 


Zo, het is gelukt, een verhaal waar ik tevreden mee ben. Jullie al iets verder?


Geweldig, J.A. XXer. Ik ben benieuwd of ik je schrijfstijl herken tussen de inzendingen online. Tenzij, je gewoon onder hetzelfde spedoniem indient natuurlijk. Nee, ik ben geen stap verder. Hik tussen twee mogelijkheden in.


Even wachten nog, de laatste foutjes moeten er nog uit.


Zojuist gepost!


Ik ga vanavond nog kijken, JA. Ben zelf nog -lang-niet zo ver.


Ik ben nog de bovenste. Ik heb een link op mijn Facebookpagina gezet waardoor ik erg veel hits krijg, maar nog geen waardering van leden. Het heet De nieuwe jongen.


hihi


Het boek is te bestellen! https://www.schrijverspunt.nl/component/hikashop/boek/de-zwarte-agenda
Profiel foto van Edith
Overbekende wedstrijd waarvan de uitslag afgelopen avond bekend werd gemaakt. De SCHRIJVERSPODIUM DICHTWEDSTRIJD.9e editie

Inzenden : maximaal 3 gedichten p.p. voor 3 euro inzendgeld per gedicht.
Inzenden kan al vanaf vandaag (6 mei 2018) De inzendtermijn loopt van 06/05/2018 t/m 12/09/2018.
Gedichten beoordelen kan echter tot en met 22/09/2018, waarna de uitslag de volgende dag al bekend wordt gemaakt.


De prijzenpot heeft een totale waarde van €350,- en wordt verdeeld over zes prijzen waarvan de helft democratisch tot stand komt en de andere helft door de redactie van deze dichtwedstrijd wordt gekozen.

Ga als volgt te werk als u voor het eerst meedoet:
 1. Maak een account aan via de link Nieuw account aanmaken onder Gebruikerslogin.
  Log in en stuur één of meer gedichten in via de link Gedicht insturen in het menu bovenaan.
  U krijgt een e-mail met alle benodigde informatie: uw deelname is nog niet definitief.
  Maak het inschrijfgeld over: binnen enkele dagen wordt uw werk op de website gepubliceerd.
  Log daarna af en toe in om alle tot dan toe ingezonden gedichten te kunnen beoordelen.
De drie stemknoppen
 
 • Ingezonden gedichten mogen niet:
  - eerder bekroond zijn met een prijs
  - door een uitgever zijn gepubliceerd.

  Website : https://schrijverspodium.nl

 •  

 

Profiel foto van Ryara
Schrijfwedstrijd Uitgeverij Ploegsma
Uitgeverij Ploegsma is op zoek naar een nieuwe auteur voor spannende kinderboekenserie voor kinderen van 9-12 jaar. Hoofdprijs van deze schrijfwedstrijd is dan ook een contract voor de uitgave van het eerste boek (met een voorschot van € 1250, (€ 500 bij ondertekening contract, € 750 bij inlevering manuscript). De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500. De derde prijs is een boekenpakket t.w.v. € 250.
Om deel te nemen stuur je het volgende in:
• Een opzet voor de serie: setting, hoofdpersonen, het soort zaken waar de hoofdpersonen mee te maken (kunnen) krijgen;
• Een synopsis van het eerste deel;
• De eerste 5000 woorden van het manuscript van het eerste deel.

Deadline: 30 juni 2018
Meer informatiehttps://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142530Ga ik proberen, Ria. Dank voor het delen!