Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Mededelingen van de administratie

Problemen bij sommige leden op de vernieuwde site closed

Gepost door admin
04-07-2015      21:23:36
Beste leden,
 
Op dit moment ondervinden sommige van jullie problemen met de vernieuwde site. Er zijn helaas veel meer meldingen dan we verwacht hadden. We zijn nu bezig alle problemen te inventariseren en er prioriteiten aan te geven. Weet dat we er elke vrije minuut aan besteden. De hoogste prioriteit zijn de problemen met het indienen van werken, de PB en het reageren op werken.
 
Het 1e dat we nu gaan aanpakken is de PB (Persoonlijke berichten) zodat iedereen ook op een fatsoenlijke manier zijn problemen kan melden.
Het 2e is het indienen van werken omdat dit het primaire bestaansrecht van Web Tales is.
Het 3e is de problemen die sommigen nog ondervinden bij het reageren.
 
Het is helaas zo dat het soms zeer moeilijk te achterhalen is hoe de problemen ontstaan. Wij ondervinden namelijk zelf deze problemen niet. We testen op heel veel verschillende browsers, op de iPad en op smart Phone en (ik zou bijna zeggen helaas) werkt het op al deze verschillende browsers en besturingssystemen bij ons vlekkeloos. Om erachter te komen wat er misgaat bij de melders moeten we dus veel vragen stellen en uitzoeken om te proberen dezelfde omstandigheden te creëren, zodat we de fout kunnen nabootsen en oplossen.
 
Weet dat een probleem voor ons meestal vrij eenvoudig op te lossen is, maar dat we de probleem omschrijving soms niet begrijpen. De melding: “Ik kan niet reageren” kan zijn op de PB, op het forum of op werken of het kan betekenen dat die persoon geen tijd heeft om op een berichtje van de administratie te reageren. We weten het gewoon niet. Wees dus zo duidelijk mogelijk als je een melding hebt.
 
Het gewoon doorsturen van een foutmelding zonder erbij te zetten waar zich dat probleem voordeed heeft ook niet zoveel zin. Er zijn meer dan (schrik niet en houd je ergens aan vast) 150,000 regels code nodig om Web Tales te laten functioneren. Wij moeten minstens weten waar zich een probleem voordoet (b.v. op welk formulier of op welke pagina en bij welke handeling) voordat we kunnen beginnen met te ontdekken wat we aan het probleem kunnen doen.
 
Bedankt allemaal, met jullie input zal het allemaal worden opgelost.
 
Max, ragazza en de administratie.
 
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van Wiljan1
Natuurlijk is elke verandering even zoeken en wennen en omdat er mensen met verstand van zaken hier het reilen en zeilen met ons delen geef ik hen een tien met een griffel

WiljanDankjewel voor deze opsteker Wiljan
Profiel foto van Silk
Ik zag niet direct een gepast topic, dus plak ik mijn reactie even hier. Wat ik goed vind aan de nieuwe site, is dat het forum beter geïntegreerd is. Ik wist vroeger wel dat er iets als een forum was, maar keek er eigenlijk nooit.Het is heel fijn om over de positieve zaken op de site ook een melding te krijgen Silk, bedankt!
We hebben bij sommige leden nog te kampen met wat problemen, en dan komt dit als een leuk tussendoortje.
Profiel foto van Zombie
Ik wilde in Firefox een nieuwe profielfoto uploaden, maar dat lukt niet, want het venster om een bestand te kunnen selecteren verschijnt niet als ik op de knop "Foto kiezen (Max 100K)" klik. Vervolgens heb ik het in Chrome geprobeerd en toen lukte het wel. Het is maar een detail, maar ik dacht: ik meld het toch even <img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>Bedankt voor het melden Zombie, we gaan morgen en dit weekend wat wijzigingen doorvoeren en hopen daarmee dit probleem te verhelpen.
Groetjes
Max
Profiel foto van haarle15Heb wat verhalen en gedichten rechts staan, waardoor deze maar half te lezen zijn. Anderen staan in het midden.
Helaas is het plaatje via facebook niet goed erbij gekomen. Waar dit aan ligt?
 


Vergeet er nog bij te vermelden dat dit in Google Chrome gebeurt. In Exploder staan ze wel goed, maar daar staan zwarte kruisjes bij de 'oude generatie icoontjes' en ook al druk ik op F5. 
 


Haarle, druk eens op F5 bij de verhalen die rechts staan.
Wat je in Internet Explorer ziet, is de juiste lay out, ook de zwarte kruisjes. Die oude icoontjes gaan niet terugkomen, die moet je zelf effe aanpassen op je profiel (klik op het tandwieltje naast je naam in het linkermenu)Klik op profiel bewerken - kruisjes aanklikken - delete - kies een nieuw icoontje door te klikken op het mannetje in de editorbalk
Profiel foto van Henny
Boeken van leden worden net weergegeven op de startpagina. Waar het boek moet zijn staat een kruije en verder geen aanvullende informatie.

Profiel foto van Max41
Beste leden,
Het blijkt dat bij sommige onder jullie de problemen onstaan door het cachen van pagina's. Om dit te voorkomen heb ik "tijdelijk" no-cache aan gezet.
Dit kan betekenen dat het laden van pagina's iets langer gaat duren dan normaal. Zodra iedereen is bijgewerkt gaat de no-cache er weer af en zou Web Tales weer iets sneller moeten worden.

Bedankt voor jullie geduld.Een gecentreerde foto of afbeelding schiet na het opslaan altijd naar links. Geen prioriteit en zeker niet belangrijk, maar even ter informatie.<img src='img/smileys/1356.gif' alt='(respect)' Title='(respect)'>


We hebben het no-cachen weer verwijderd, Web Tales zou dus nu aanzienlijk sneller moeten worden, het kan zijn dat je dit niet meteen ervaart, maar in de loop van de dag/dagen zul je het verschil waarschijnlijk merken. Waarom niet meteen? Om pagina's uit de chache te halen moeten ze eerst een keer geladen zijn, dus steeds de eerste keer dat je ergens komt, zal het even iets langer duren. Daarna zal het sneller gaan.

@ Chanell, ik vond het zeer belangrijk, omdat er nog andere probleempjes waren met de editor. Het heeft even tijd gekost, maar zou nu opgelost moeten zijn.
Profiel foto van wil melker
Een heel goede zondagmorgen..

ik had mijn problemen in :
reacties geven,
reactie op reactie,
en PB sturen naar administratie
en contactformulieren.....

alle technische opties waren in orde..
alleen het reactievenster ontbrak...

Door de betreffende pagina te re-loaden..
kwamen de vensters alsnog tevoorschijn..
en waren de problemen opgelost...

Ik wens ieder veel succes
op deze mooie nieuwe site.

groet,

wil melkerHoi Wil,
Dankjewel om dit hier te delen.
Groetjes
Max


Bedankt voor de tip,  het lijkt zo inderdaad weer te werken.
Profiel foto van chanell
Print screen gestuurd, misschien helpt dit in de zoektocht naar het probleem. Printscreen van Chrome. In FireFox geen problemen.opera geeft problemen - ik heb screendump via email gestuurd, opera heeft voordelen op mijn computer, jammer nu werk ik met chrome en dat lukt vrij goed

misschien handig om ook afbeeldingen via computer op te laden  beperkt in K om geen overload te krijgen op de server 

 


opera is hersteld dat is goed nieuws, dank je wel admin


Dankjulliewel voor jullie feedback en het meedenken!