Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Algemeen

Wat doen de bezoekers? closed

Gepost door Kruimelwerk
07-05-2015      19:35:22
Alle dagen van de week zie ik op de front-page het aantal staan van hen die online zijn.
Dat is vrijwel altijd boven het honderdtal.
Wat doen die bezoekers?
Dat vraag ik omdat de gedichten heel matig worden gelezen. Enkele tientallen malen is al veel.
Is mijn conclusie gerechtvaardigd wanneer ik stel dat het hier geen goed podium is voor poten?

Hoe zien anderen dit?
Is de teller wel betrouwbaar?

Groet, Kruimelwerk.
Web Tales is niet verantwoordelijk voor de inhoud noch voor de reacties die op het forum gezet worden. als de administratie weet van inhoud of reacties die niet voldoen aan de algemene voorwaarden van Web Tales kan de administratie besluiten deze, zonder overleg met de plaatser en/of de reageerders te verwijderen.
Profiel foto van haarle15
Zelf schrijf ik af en toe een gedicht. Ben zelf meer van de verhalen. Dus gedichten lezen doe ik zelden, of het moet bij een wedstrijd zijn zoals bij het maand thema van restaurant De Liefde.
Wat ik lees aan gedichten of verhalen, meestal schrijf ik mijn mening er wel bij. Maar heel enkel begrijp ik soms een gedicht niet helemaal, omdat de taal waarmee deze geschreven is niet kan plaatsen. Je hebt hier op de site wel te maken met verschillende levenspatronen. Van jong tot oud, van laaggeschoold tot geleerden uit de hoogste regio.
Mijn ervaring is wel, als je zelf bij anderen reageert, dan komen ze ook bij jou wel lezen en reageren. Zo bouw je wel een eigen kring op aan lezers. Maar een eerlijke mening heeft altijd waarde die telt. 

Profiel foto van Cojo
Hoewel ik zelf ook 'dicht' naast verhaaltjes en columns schrijven, klopt het dat gedichten vaak overgeslagen worden. Maar het aanbod in gedichten is ook overweldigend op Internet. Een soort modeverschijnsel misschien? Net als schilderen? Dat deed 20 jaar geleden ook iedereen zo'n beetje. En goed, lezenswaardig dichten is een kunst die toch maar  weinigen verstaan. Ik ben maar zelden geroerd door een gedicht Maar dat vermeld ik dan altijd wel onder het dichtwerk. Ook humor kan ik erg waarderen, zowel in verhalen als in gedichten.

Ik lees wel af en toe een gedicht. Er zijn mensen die niets van gedichten moeten hebben. Dat is de meerderheid. Ik heb nog geen gedichten van jou gelezen, maar dat ga ik nu doen. Als je drie ``a vier keer gelezen wordt, is dat veel. Je kan gewoon op deze site blijven en ook zoeken naar een andere site.

Profiel foto van Dereaux
Om meteen ergens anders heen te gaan heeft weinig zin denk ik, want vermoedelijk hebben alle fora
hier last van. Ben zelf beheerder geweest van een forum en daar hadden we het probleem dat er
veel Bot zoekmachines langs kwamen op een dag. Dat zijn gewoon automatische scripts die het
internet afstruinen naar woorden die later als hit worden aangegeven. Dus geen bezoekers, niet eens
echte personen. Wellicht is dit hier ook voor een gedeelte het geval.

Profiel foto van Silk
Ik lees voornamelijk verhalen en heb meestal weinig tijd om ook (zinvolle) reacties na te laten. Geen idee of het ook met de URL te maken kan hebben wat gedichten betreft? Ik bedoel, als je poëzie zoekt, dan zoek je misschien eerder op "gedichten.[be/nl/org/...]" en soortgelijke.

Het is natuurlijk maar net wat je ervan verwacht had. Je suggereert dat je het beter gewend bent. – Maar je geeft dat verder niet aan.

Er zijn inderdaad nogal veel bezoekers ten opzichte van leden online, maar velen komen waarschijnlijk alleen kijken wat er voor nieuw werk is gepost; en nemen ze niet de moeite om steeds in te loggen. Om te lezen hoeft dat laatste ook niet.Uit jouw reactie begrijp ik dat alleen ingelogde lezers in de telling worden opgenomen.
Dan zou het werkelijke aantal lezers hoger liggen.
Mijn verwachtingen zijn echt niet te hoog, maar (soms) drie of vier maal gelezen vind ik erg mager.
Bijna niet de moeite om het gedicht daarvoor te plaatsen.

Saluut, Kruimelwerk.
Profiel foto van Ryara
Ik denk dat veel mensen iets aanklikken en dan niet eens lezen, maar verder surfen. Door een woord op Google in te tikken komen er natuurlijk allerlei treffers.

Dat er veel mensen als 'bezoeker' on-line zijn wil natuurlijk niet zeggen dat ze daadwerkelijk lezen en/of actief zijn. Kijk je naar het aantal leden dat on-line is dan is dat aantal veel lager, maar dat zijn dan wel de mensen die actief zijn en waar je wat van mag verwachten.

Wij schrijver schrijven om gelezen te worden. Maar liever drie échte lezers die een waardevolle (mag kritisch) reactie achterlaten dan allen maar gezien worden.

Ik heb gemerkt dat je de beste en meeste reacties krijgt door zelf veel te reageren. Niet natuurlijk met alleen maar een onbenullig zinnetje als 'knap geschreven', maar echt een reactie. Actie en wederactie. Het werkt echt. Ik lees geen gedichten, dus aan mij heb je niets, maar op de verhalenkant werkt dat prima. (ik ook).

Aan mij zal het niet liggen hoor, ik reageer heel veel (en streng).

Profiel foto van Anneke Brands
Goeie vraag. Ik post elders op een site , in 8 jaar tijd heeft men mij daar 927142 keer gelezen dat aantal staat dan achter je naam, maar ja wat kan ik daar verder mee? In de eerste plaats schrijf ik voor mezelf en als andere mensen mij lezen is dat mooi meegenomen. In Breinpijns reactie kan ik mij wel vinden. Groetjes Anneke.Ik schrijf ook om gelezen te worden.
IJdelheid? Wellicht!
Veel lezers tref je hier niet.
Ik overweeg dan ook om hier te stoppen.

Saluut, Kruimelwerk.
Profiel foto van Breinpijn
Deze vraag zou je misschien aan Max of Ragazza kunnen stellen. Misschien dat zij iets meer weten over het surfgedrag van bezoekers op deze site. Ik denk zelf dat het een combinatie van factoren is. Een deel zal op de site terecht zijn gekomen door blind te surfen (zoeken naar schrijverssites bijvoorbeeld) en dan misschien 1 of 2 verhaaltjes of gedichtjes lezen. Dan verder gaan en deze hit open laten staan. Een ander deel is wellicht op zoek naar bepaalde verhalen of gedichten. Weer anderen kijken misschien alleen naar bepaalde schrijvers (die zij misschien kennen) of van wie ze een hint hebben gekregen om hier eens te kijken. Onze leden hebben natuurlijk ook allemaal hun eigen favorieten. Een groot deel van de andere schrijvers die hier publiceren lezen zij dus niet. Ik denk dat het een soort "krantlezen" is wat er gebeurt. Daar sla je als lezer ook een aantal artikelen over die je qua titel, aanhef of eerste zin niet meteen boeien. Het is dus een zeer selectief gebeuren van de gasten en de lezers samen, denk ik.

Vond dit wel een interessante vraag trouwens. Het deed me in ieder geval wel even hierover nadenken.