Web Tales boekenhoek

Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal
Web Tales leden boeken


Unieke bezoekers: 2705

Bizarre verhalen

Auteur(s): Lampers Rianne

Twaalf verhalen over gewone mensen die minder gewoon zijn dan ze lijken.

In "Het spoor bijster" maak je kennis met een bedrieglijk vriendelijk bejaard echtpaar, in "Spinnentijd" leer je Tara kennen, een schriel, angstig meisje dat als de dood voor spinnen is. En dan is er Larry, die een bijzonder Valentijnscadeau maakt voor zijn geliefde.

Je leest over een huisdier en toeristen van een andere planeet en in "Het koffie-cognac débacle" gaat het zelfs over een invasie van buitenaardse wezens! De wereld waar Simone in "Verschoten herfst" in terechtkomt is er één die je liever niet zou binnengaan, net zo min als die waar Gregor in verzeild raakt na een noodlottig ongeval. De wereld van het verhaal "Tuinstad" daarentegen is betoverend mooi. Of toch niet helemaal?

Nieuwsgierig geworden? Lees "Bizarre verhalen", een mix van thriller, horror, science-fiction en een vleugje fantasy.

€8.95

Bestel informatie

Algemeen verkrijgbaar bij de boekhandels, maar ook te bestellen via de uitgeverij: https://www.celtica-publishing.nl/product/bizarre-verhalen/

Detail informatie

WTBN
: CC6DCE80CD967305

ISBN
: 9789491300080

ISBN10
: 9491300083

Uitgever
: Celtica Publishing

Productsoort
: boek

Bindwijze
: Paperback

Rubriek
: Populair

Aantal pagina's
: 175

Afmeting
: 21.1x14.9x1.7 cm

Verschijningsdatum
: november 2012

Leeftijdscategorie
: Volwassenen/YA

Geillustreerd

Taal
: Nederlands

uitgebreide beschrijving

In elf verhalen in deze bundel vormen vreemde, angstaanjagende en ook buitenaardse gebeurtenissen het hoofdmotief. Veel schrijvers, o.a. Dahl, Poe, King en Bierce (de klassieken in dit genre) zijn Rianne Lampers op dit gebied al voorgegaan. Toch slaagt ze erin originele invalshoeken te vinden die alledaagse schijnende voorvallen, die vaak gewone mensen overkomen, in een nachtmerrie laten eindigen. Ze doet dat in een vlotte, invoelende stijl en borduurt daarbij voort op verborgen angsten van veel mensen, zoals ze ook zelf in haar inleiding schrijft. Sciencefiction, fantasy en horror wisselen elkaar af in korte verhalen van vier tot zes pagina's en langere van zesentwintig tot zelfs veertig pagina's. Het twaalfde verhaal getiteld '21-12-2012' gaat in op het aflopen van de Maya kalender en wijkt af van de voorgaande verhalen vanwege de serieuze ondertoon waarin de schrijfster zich afvraagt of de ondergang van de wereld niet ligt in de ongebreidelde economische groei. Sommige verhalen verschenen al eerder in tijdschriften als 'Pure Fantasy' en 'SF Terra'. Vanaf ca. 15 jaar. W. van Es-Kik (NBD|Biblion recensie)