Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Zomer


Geschreven door Puck
12 juni 2019 22:44
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 67 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0
Zomer 
 
 
 
In haar droom beroert ze met uitgestrekte armen
de onderwater wereld koperkleurige bloemblaadjes schikt
dag en nacht zijn één bij haar zij heeft alle tijd
gedachteloos voert zeewind mijlenver
 
reiken haar lange haren
vissen glimmend zwemmen er doorheen
hangen aan een zijden draad onder de hemelboog  
opmerkelijk stil  ligt ze tussen wat zoutkristallen
in helderblauw water
 
een zeemeermin schuilt er in haar
haar diepste wezen verborgen
niet meer dan in een schim
maakt ze zich uit schaduwen los
verre landen aandoet in lucht en licht
 
waar jaren niet tellen de zee rolt ze voor haar uit
van meet af aan blozend dwaas het ligt in haar aard
de prijs voor overgave tot in het oneindige uitverkoren
 
levenslust op een zuchtje wind flonkert
altijd oefent ze in stilte nog mooier
in gedachten
 
© Puck. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: monkey
Profiel foto van mobar
Ik zie haar voor me de zeemeermin.  Alsof ze ieder moment weg kan zwemmen om aan de andere kant van de wereld weer tevoorschijn te komen.

Leuk, dankjewel voor deze manier van inleven, altijd weer blij met een reactie van jou, super..<img src='img/smileys/wave.gif' alt='(wave)' Title='(wave)'>
Profiel foto van Breinpijn
In navolging van adviezen van de andere schrijvers heb ik dit gedicht helemaal over me heen laten komen. Gelezen, niet zoals een schrijver, maar als tja, poeet wellicht. Zo ik dat ben...
Dan komt ie toch binnen, hoor. Ik lees levendige fantasie verpakt in schitterende woorden en zinnen. Het geheel is als het ware in een soort deinende cadans in mijn hoofd en dat maakt het uiters prettig om het op deze manier te ondergaan. 
Ik kan alleen maar zeggen: driewerf Wauw! 
Ik vraag me wel eens af waar dichters hun woordgebruik en keuze vandaan halen. Op de een of andere manier denken ze anders over woordgebruik en schikking daarvan. Heel veel gevoel wordt er in de woorden gelegd waardoor ze, hoe weinig woorden het ook zijn, ze wel veel lading bevatten.
Mag ik zeggen dat ik genoten heb, ja dat mag ik.

Wauw wat een mooie reactie, beduusd van..verwondering ligt er aan ten grondslag, en de verschillende manieren van beleven, aanschouwen, maakt dat je het wel of niet naar waarde in kunt schatten, het is zo persoonlijk. Maar je kunt je horizon altijd proberen te verbreden,  voor mij gaat dat voor horror op, heb het eerste deel van je laatst ingezonden verhaal gelezen, en tot mijn grote verbazing boeide het me..zo zie je maar..
Dankjewel voor deze inhoudelijk mooie reactie, super.<img src='img/smileys/shy1.gif' alt=':$' Title=':$'>
Profiel foto van De Vos
Ik weet niet waarom, maar ik zie de zon die haar stralen legt op de zee en alles betovert. Ook zie ik zonnestralen als zijden draden schitteren op het water. De zon komt overal en is er altijd, daarom niet altijd zichtbaar, maar ze komt steeds terug en keert schaduwen om tot verlichting en ontsluiting. Zonder geen leven is, pracht niet bestaat. Genieten en dromen want zij heeft de kracht van bestaan en levenslust.
Dit om te zeggen dat ik ervan genoten heb.

Pfhoeee, zucht..wat een mooie manier van kijken, beleven. Verwonderd ook weer hierover, want je beschrijft de gedachtenwereld die er aan het maken van het gedicht vooraf ging.. hé fijn om te lezen, dat gevoel van herkenning.
Ik vind dat we ons veel meer moeten blijven verwonderen..de natuur is er vol van..en de onderwaterwereld trekt me mateloos. Dank voor deze reactie.<img src='img/smileys/smile2.gif' alt='(smile)' Title='(smile)'>.
 
Anders dan alle lovende commentaren die aan mijn
reactie vooraf gaan weet ik niets toe te voegen
behalve dan wellicht dat het lezen van dit gedicht
mij de zekerheid geeft dat ik niet voor niets leef.
HULDE voor jou Puck, je bent een ware
poëtische fijnschrijfster.

<img src='img/smileys/nature-smiley-009.gif' alt='(F)' Title='(F)'><img src='img/smileys/rose.gif' alt='(f)' Title='(f)'><img src='img/smileys/smile4.gif' alt='(happy)' Title='(happy)'>Hééél blij wordt ik van deze reactie, en niet om de lof..want een kritische noot mogen we ook altijd kraken. Maar om wat je zegt in je reactie..zoveel om nog voor te gaan en voor te vechten..dankjewel.
Profiel foto van Roadkill
heel mooi gedicht, vooral de zin:
"waar jaren niet tellen de zee rolt ze voor haar uit"
vind ik erg mooi!
<img src='img/smileys/yes2.gif' alt='(y)' Title='(y)'>

Blij maak je mij hiermee, zo ervaar ik het.het ligt allemaal voor ons, verwondering..je verwonderen, van daaruit te gaan leven, werpt echt zijn vruchten af. Al de nood en zakelijke beslommeringen gaan gewoon voorbij, maar met een andere manier van ernaar te kijken, wordt het je zoveel leuker. S<img src='img/smileys/speechless2.gif' alt=':-|' Title=':-|'>orry voor de preek..